Autor |
Zpráva |
Dedous
|
karbec favo- nejde seřídit
Zdravíčko... už jsem se tu ptal na seřízení karburátoru na fáčku(pierburg) ať jsem šteloval jak jsem šteloval ,tak se motor chlastá... když přidám plyn na plno tak se začudí od výfuku a chcípne to, nebo to spadne do hodně nízkých otáček a pomaličku se to začne srovnávat do normálu... ikdyž jsem šteloval bohatost směsi jakkoliv tak to bylo furt stejný... a ikdyž jsem utáhnul šroubek bohatosti směsi tak motor pořád jel... nevíte někdo co by s tím mohlo být? díky za každou radu...
jinak auto předtím stálo asi dva měsíce než jsem ho předělal...
|
30.8.09, 15:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: karbec favo- nejde seřídit
Dedous píše: Zdravíčko... už jsem se tu ptal na seřízení karburátoru na fáčku(pierburg) ať jsem šteloval jak jsem šteloval ,tak se motor chlastá... když přidám plyn na plno tak se začudí od výfuku a chcípne to, nebo to spadne do hodně nízkých otáček a pomaličku se to začne srovnávat do normálu... ikdyž jsem šteloval bohatost směsi jakkoliv tak to bylo furt stejný... a ikdyž jsem utáhnul šroubek bohatosti směsi tak motor pořád jel... nevíte někdo co by s tím mohlo být? díky za každou radu... jinak auto předtím stálo asi dva měsíce než jsem ho předělal...
pierburg? neni to nahodou karburator rizeny ridici jednotkou? tam se mi zda nastavuje jenom volnobeh
|
30.8.09, 16:00 |
|
|
Dedous
|
21lucas píše: Dedous píše: Zdravíčko... už jsem se tu ptal na seřízení karburátoru na fáčku(pierburg) ať jsem šteloval jak jsem šteloval ,tak se motor chlastá... když přidám plyn na plno tak se začudí od výfuku a chcípne to, nebo to spadne do hodně nízkých otáček a pomaličku se to začne srovnávat do normálu... ikdyž jsem šteloval bohatost směsi jakkoliv tak to bylo furt stejný... a ikdyž jsem utáhnul šroubek bohatosti směsi tak motor pořád jel... nevíte někdo co by s tím mohlo být? díky za každou radu... jinak auto předtím stálo asi dva měsíce než jsem ho předělal... pierburg? neni to nahodou karburator rizeny ridici jednotkou? tam se mi zda nastavuje jenom volnobeh ne ne ne... nemá to řídící jednotku.... ještě to teda dělá taky na benzín že se houpou otáčky.. na plyn to je v klidu
|
30.8.09, 16:01 |
|
|
michalkatka
|
najprv pozri obohacovač a akceleračnú pumpičku, ak je zmes stále bohatá typujem to na obohacovač...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.8.09, 16:03 |
|
|
Dedous
|
michalkatka píše: najprv pozri obohacovač a akceleračnú pumpičku, ak je zmes stále bohatá typujem to na obohacovač... a ten obohacovač najdu kde? nebo nějakej přesnější návod co s tím?
|
30.8.09, 16:06 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
michalkatka píše: najprv pozri obohacovač a akceleračnú pumpičku, ak je zmes stále bohatá typujem to na obohacovač...
nespletl sis plyn a LPG? psal kdyz prida plyn asi mel na mysly kdyz na to slapne
ale mozna sem to nepochopil ja
|
30.8.09, 16:09 |
|
|
michalkatka
|
Dedous píše: michalkatka píše: najprv pozri obohacovač a akceleračnú pumpičku, ak je zmes stále bohatá typujem to na obohacovač... a ten obohacovač najdu kde? nebo nějakej přesnější návod co s tím?
na boku od prevodovky držia to dva šrouby, sú tam dve membránky ktoré musia byť tesné a vláčne...
|
30.8.09, 16:10 |
|
|
michalkatka
|
21lucas píše: nespletl sis plyn a LPG? psal kdyz prida plyn asi mel na mysly kdyz na to slapne
ale mozna sem to nepochopil ja
je to v sekcii motor, na LPG tu je samostatná sekcia...
|
30.8.09, 16:11 |
|
|
Dedous
|
21lucas píše: michalkatka píše: najprv pozri obohacovač a akceleračnú pumpičku, ak je zmes stále bohatá typujem to na obohacovač... nespletl sis plyn a LPG? psal kdyz prida plyn asi mel na mysly kdyz na to slapne ale mozna sem to nepochopil ja pochopil jsi to dobře... když přidám plyn tak to má tendenci chcípnout.. na benzín se houpou otáčky a když to přepnu na LPG tak je to v klidu, ale přijde mi že to tak netáhne
|
30.8.09, 16:11 |
|
|
michalkatka
|
Dedous píše: 21lucas píše: michalkatka píše: najprv pozri obohacovač a akceleračnú pumpičku, ak je zmes stále bohatá typujem to na obohacovač... nespletl sis plyn a LPG? psal kdyz prida plyn asi mel na mysly kdyz na to slapne ale mozna sem to nepochopil ja pochopil jsi to dobře... když přidám plyn tak to má tendenci chcípnout.. na benzín se houpou otáčky a když to přepnu na LPG tak je to v klidu, ale přijde mi že to tak netáhne
tak máš problém na benzíne alebo LPG
v prvom rade musíš mať všetko v 100% stave na benzín, takže voľnobeh aj chod motora musí byť OK...
a pri chode na LPG sa nastavuje iba na komponentoch LPG sústavy, vtedy sa karbecu nechytať.
na benzín, je dôležitý ten obohacovač, pumpička....
|
30.8.09, 16:20 |
|
|
Dedous
|
michalkatka píše: Dedous píše: 21lucas píše: michalkatka píše: najprv pozri obohacovač a akceleračnú pumpičku, ak je zmes stále bohatá typujem to na obohacovač... nespletl sis plyn a LPG? psal kdyz prida plyn asi mel na mysly kdyz na to slapne ale mozna sem to nepochopil ja pochopil jsi to dobře... když přidám plyn tak to má tendenci chcípnout.. na benzín se houpou otáčky a když to přepnu na LPG tak je to v klidu, ale přijde mi že to tak netáhne tak máš problém na benzíne alebo LPG v prvom rade musíš mať všetko v 100% stave na benzín, takže voľnobeh aj chod motora musí byť OK... a pri chode na LPG sa nastavuje iba na komponentoch LPG sústavy, vtedy sa karbecu nechytať. na benzín, je dôležitý ten obohacovač, pumpička.... problém je na benzíně- lpg je v klidu akorát mi přijde že to tak netáhne
|
30.8.09, 16:30 |
|
|
michalkatka
|
Dedous píše: problém je na benzíně- lpg je v klidu akorát mi přijde že to tak netáhne
tak som ti radil správne, pozri, alebo rovno vymeň obohacovač...
|
30.8.09, 19:19 |
|
|
Dedous
|
michalkatka píše: Dedous píše: problém je na benzíně- lpg je v klidu akorát mi přijde že to tak netáhne tak som ti radil správne, pozri, alebo rovno vymeň obohacovač... snad se mi to povede vyndat, protoze to mám v rapidu a tam jak to je otočené o 90stupňů tak je to vzadu:) jak dlouho to asi zabere? já jestli se do toho mám pustit doma nebo jestli mám počkat na víkend až dojedu k dědovi kde má plno nářadí v garáži...
|
30.8.09, 19:28 |
|
|
michalkatka
|
Dedous píše: snad se mi to povede vyndat, protoze to mám v rapidu a tam jak to je otočené o 90stupňů tak je to vzadu:) jak dlouho to asi zabere? já jestli se do toho mám pustit doma nebo jestli mám počkat na víkend až dojedu k dědovi kde má plno nářadí v garáži...
toto vymeniť je otázka 10min aj s cigou... je to ten klobúčik s dvoma šroubami...
a pozor, vyteká s toho benzín, tak ti odporúčam handru, alebo pred vypnutím motora maj prepnuté na LPG...
|
30.8.09, 19:42 |
|
|
Dedous
|
michalkatka píše: Dedous píše: snad se mi to povede vyndat, protoze to mám v rapidu a tam jak to je otočené o 90stupňů tak je to vzadu:) jak dlouho to asi zabere? já jestli se do toho mám pustit doma nebo jestli mám počkat na víkend až dojedu k dědovi kde má plno nářadí v garáži... toto vymeniť je otázka 10min aj s cigou... je to ten klobúčik s dvoma šroubami... a pozor, vyteká s toho benzín, tak ti odporúčam handru, alebo pred vypnutím motora maj prepnuté na LPG... ok.. dík moc.... snad to bude tím, protože jinak na benzín nebudu moct jezdit a emisema bych taky neprošel:-D
|
30.8.09, 20:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|