|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Motor 1.6 felicia - Tlakuje olej, prosím o pomoc
Autor |
Zpráva |
no_-_name
|
Motor 1.6 felicia - Tlakuje olej, prosím o pomoc
Dneska jsem jel po dálnici Liberec - MB. Kousek před sjezdem se mi zdálo, že auto nějak přerušovaně ztrácí výkon. nijak jsem ho nehnal, jel jsem asi 120. Hned za sjezdem jsem zastavil na parkovišti, kontrolka mazání nesvítila, teplota vody v normálu. Ale motor nějak podivně klepal. Tak jsem otevřel kapotu a v tu ránu u těsnění krytu ventilů odfouklo dost velký množství olejový mlhy, takže tam asi byl přetlak. Otázkou je, kde se tam sakra vzal a co může být špatně? Nechal jsem to pár minut vychladnout a pak už to jelo snad normálně, i když mi stále motor přišel trochu slabší než obvykle...
Jsem z toho vážně na prášky, poraďte prosím
_________________ Mrs. Green
|
9.10.09, 13:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co třeba ucpaná hadice odvětrávání
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.10.09, 13:51 |
|
|
congy
Tydýt
|
mne raz na fanousovy odletela zatka na dolievanie olej a od vtedy je cely motor masny:):):) aj ked som to 2 hodiny rajbal. Ale co je masny nerezivy:):):)
_________________ Skoda 120L, r.v. 1979 Skoda favorit 136LS, r.v. 90 Skoda Fabia 1,2, 12V r.v 06 - activ Audi A4 2.6 B5, r.v. 98 - activ
|
9.10.09, 13:59 |
|
|
no_-_name
|
mrknu se na tu hadici... ale jak je možný, že se to tak natlakovalo, že by to šlo přes kroužky?
resp: dá se nějak poznat, jestli jsou krožky špatný? netuší někdo jaký tlaky má mít tenhle motor? a jestli se měří zahřátej nebo studenej ?
|
9.10.09, 15:55 |
|
|
no_-_name
|
tak poznatky: hadice byla zasraná hodně, ale průchozí. (nejspíš málo). Každopádně motor tím odvětráním dejchá tak nějak normálně a vychází jen vzduch. Kdyby to byly kroužky, vycházely by i trochu spaliny, nemám pravdu ? A ještě mě napadá, jestli by se daly normální jízdou po dálnici zapíct kroužky, když jsem motor ani neuvařil a oleje bylo dost...
|
9.10.09, 16:36 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
někdo říkal že s odpojenou lambdou je zapek
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.10.09, 17:49 |
|
|
patrik-hp
|
Klidně si mohl propálit část pístu,ale to bys slyšel a viděl nepravidelnej chod motoru.Každopádně je to vyhoněný,když se to zalyká spalinama a tak kruhy tě asi neminou .ještě koukni,jestli nemáš po katalizátoru,protože jestli to jde hodně přes odvětrání a to i s olejem,tak je katalizátor pomalu na vyhození a s výkonem nemluvě...
|
10.10.09, 11:49 |
|
|
no_-_name
|
řekl bych, že to bylo tou hadicí na hranici ucpání, motor běží a táhne v pohodě... Lambdu jsem neodpojoval, možná ještě pro klid duše skočím za známým na emise
|
11.10.09, 21:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|