|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kasper11
|
Tratiaca sa voda
Prosím o radu. Mam favorita 136 rok výroby 89. Ma najazdené 64 000km. Problém je vtom že keď najazdím 1000km stratí sa mi približne 1,5l vody. No a vo vyčku ako sa dolieva olej mam akokeby vazelínu. Menil som tesnenie pod hlavou a po výmene to mierne robilo potom prestalo bolo krásne suché vyčko voda sa netratila a teraz sa to objavilo znova. V čom je problém? Okruch je 100% tesný a v oleji voda nieje. Z výfuku ale dosť kvapká . Ďakujem za odpovede
|
22.10.09, 12:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
ked sa ti robi emulzia opd vickom a mizne voda tak tvrdis ze voda v oleji nieje? a ako si na to prosimta prisiel? presahy si kontroloval opravoval ked si menil tesnenie pod hlavou? su sroby na hlave dotiahnute spravnym momentom a v spravnom poradi? Rovinnost hlavy je skontrolovana?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
22.10.09, 13:57 |
|
|
kasper11
|
darklord píše: ked sa ti robi emulzia opd vickom a mizne voda tak tvrdis ze voda v oleji nieje? a ako si na to prosimta prisiel? presahy si kontroloval opravoval ked si menil tesnenie pod hlavou? su sroby na hlave dotiahnute spravnym momentom a v spravnom poradi? Rovinnost hlavy je skontrolovana?
No na olej len tak okom nieje ako mlieko vypadá normálne . A presahy to sa kontrolovalo v servise. Akurát sa prvá vložka kývala trošička ale hovoril že to je ok. Tak neviem. Doťahovane to bolo podľa schémy
|
22.10.09, 14:13 |
|
|
ferrari
|
Hej, keby za 1000 km natieklo 1,5l vody do oleja, bola by to šedá emulzia a oleja by bolo logicky "priveľa"...keby to šlo do spaľovákov, tak by motor veľmi čudne išiel a tiež by to spôsobilo pravdepodobne nepravidelný chod motora a dymilo by to na bielo...to skôr bude únik niekde mimo...a inak má motor normálny beh a po zohriatí nedymí nabielo?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
22.10.09, 14:41 |
|
|
kasper11
|
ferrari píše: Hej, keby za 1000 km natieklo 1,5l vody do oleja, bola by to šedá emulzia a oleja by bolo logicky "priveľa"...keby to šlo do spaľovákov, tak by motor veľmi čudne išiel a tiež by to spôsobilo pravdepodobne nepravidelný chod motora a dymilo by to na bielo...to skôr bude únik niekde mimo...a inak má motor normálny beh a po zohriatí nedymí nabielo?
To je ono dymi za studena aj za tepla na taky biely dym.... nie po oleji ale skor taky parovy a dost kvapka z vyfuku. ale oleja je normalne stale ako ma biť. Ked je hlava prasknuta ako by som to zistil? Motor inak ide v poriadku aj drží pekne.
|
22.10.09, 16:41 |
|
|
Bruttalita
|
zdravim...mam stejnej problem u felicie 1.3 BMM LPG ...mam prebrousenou hlavu ..vymeneny tesneni...vicko nadobky vymeneny...cim by to mohlo byt...poradte prosim...
|
29.10.09, 12:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Bruttalita píše: zdravim...mam stejnej problem u felicie 1.3 BMM LPG ...mam prebrousenou hlavu ..vymeneny tesneni...vicko nadobky vymeneny...cim by to mohlo byt...poradte prosim...
a chladící kapalinu máš jakou červenou modrou miloš
|
29.10.09, 15:42 |
|
|
ferrari
|
Na fáčkach nezvykne hlava praskať...skôr budú poklesnuté vložky = treba palicu dole, prekontrolovať presahy vložiek nad blok a eventuálne prekontrolovať rovinnosť hlavy/dať ju jemne zarovnať...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
29.10.09, 15:48 |
|
|
Bruttalita
|
modrou...
|
29.10.09, 19:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to bych mrknul na čerpadlo zespod je tam dírka jestli to neteče
no pokud nic nenajdeš tak dobrá věc je třeba bentonit co je do vína na čistění malá lžíce rozpustíš tři dny ve vodě a naliješ
já zrovna minulý týden teklo čerpadlo a dost na tranzitu tak jsem dal velkou lžíci bentonitu ani jsem tomu nevěřil
a chipsi,cz kteří prostě potřebovali jezdit mi hlásili pánko v tej bani tu by normálně tlak
|
29.10.09, 19:41 |
|
|
Bruttalita
|
Kde se to da sehnat a kolik t tak stoji?cerpadlo je novy
Naposledy upravil Bruttalita dne 29.10.09, 22:22, celkově upraveno 1
|
29.10.09, 22:03 |
|
|
Bruttalita
|
neudela to nekde jinde v motoru paseku?
|
29.10.09, 22:08 |
|
|
Bruttalita
|
tak uz mam bentonit...v jakym pomeru se to redi s vodou?
|
13.11.09, 20:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|