Autor |
Zpráva |
novak
|
Fabia I vs Octavia I
Mám Škodu Fabii I 1.4MPi s motorem 44kW a 15" koly(195/50-15) a chci si zakoupit Octavii I (Tour) s motorem 1.9TDi PD 74kW s 16" koly(205/55-16). Vyznávám sportovní styl jízdy, co od této změny mohu čekat? Děkuji za odpověď
|
22.11.09, 22:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
výrazně větší krouťák u oktávky a horší podvozek což se dá vyřešit sportovním
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.11.09, 22:10 |
|
|
Pech.
|
octávka 1 je sportovní asi jako traktor... pro mne je to nesympatické auto s prachbídným prostorem vzhledem k vnějším rozměrům, nesmyslně tvrdými a nepohodlnými seslemi a nepříliš povedeným, tvrdým a přesto nijak ochotným podvozkem..
fábie je v tom podobná, podvozek se ale za cenu tvrdosti více snaží, za čímž možná stojí její malé převisy, kteréžto O1 má velké aby se tam vešel český sen o megakufru..., o1 je proti ní vpředu přeci jen větší.
motor je to spolehlivý, ale hlučný a žádně dělo to nebude... asi tě budou vadit kopance, které se tváří "jak to jede" přičemž to rychle zase ztratí dech.. takže pro sportovní styl bych to viděl spíš na 1,8T, sportovněji se bude chovat i 1,6SR
z fábie 1,4-44kw to bude ale lepší oboje, fábie totiž není o moc lehčí než tour....
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
22.11.09, 22:24 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kup si focuse benzin 2.0 a uvidis co je sportovni jizda Neprekonatelna zadni naprava v teto cenove kategorii a 96kW.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
22.11.09, 23:36 |
|
|
Pech.
|
akorát na focuse trochu bacha, je to shniláč, hlavně si prohlídnni svary dveří a vík..
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
23.11.09, 10:08 |
|
|
MATTESS
|
Pech. píše: fábie totiž není o moc lehčí než tour....
Asi tak o 350kg
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
23.11.09, 10:40 |
|
|
Pech.
|
nemůžeš rovnat htp s TDI, fábie TDI a tour TDI se moc neliší
|
23.11.09, 11:16 |
|
|
MATTESS
|
porovnávám to, o čem píše novak. O to snad jde, ne?
Pech. píše: fábie TDI a tour TDI se moc neliší
v tomto případě něco přes 200kg
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
23.11.09, 11:19 |
|
|
Dawid130
|
Matthes píše: Kup si focuse benzin 2.0 a uvidis co je sportovni jizda Neprekonatelna zadni naprava v teto cenove kategorii a 96kW.
Já souhlasím A nejlíp verzi ST
|
23.11.09, 14:01 |
|
|
IceBear
|
Sportovnější jízda a TDi - WTF?
Opravdu obdivuju marketing Škodovky (nebo VW, nevím), když nabídli Relativně Svižnou Fábku TDi, považoval jsem to za úlet, po tom, co TDi narvali i do O II RS, to už jsem se jen tlemil. Jenže pak mě to přešlo.. Kdyby udělali Lambo v TDi, v ČR by šlo na odbyt . Klobouk dolů a uznání Škodovce za zmáknutý průzkum trhu u nás.
Jinak samozřejmě Focuse ST schvaluju
Jinak pokud už trváš na F I a O I, tak mi přijde o něco jistější na ostřejší jízdu F I. Navíc ten benzín..
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
23.11.09, 14:30 |
|
|
Kristensen
|
Já to musím napsat, TDI PD 74kW je možná dobrej dělník a tahoun na štreky ale určitě ne sprinter na ostřejší jízdu a hlavně je to žrout oleje!!!! Ani to TDi 81kW s Fobií RS 1,9 TDi dohromady nesežerou tolik oleje co samotný PD
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.11.09, 16:17 |
|
|
Radek19_ae
|
týý volé na koléé si kupte teho forda škaredýho a on novak si kupí koncerňáka. Sme na škodováckým fóru a nějak mě přinde, že se tu poslední dobou melou a vychvalujou fordy. Tak si to běžte na fordforum a zjistíte jak jsou auta od F dobrá. A sory za OT
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
23.11.09, 16:17 |
|
|
IceBear
|
Správně Radku, tak se na ně musí
S Focusem šup na Ford fórum a s Fábkou a O I na VW fórum
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
23.11.09, 16:25 |
|
|
kwiko
|
to si nevsimaj. to len Mathess... ale netvrdim ze ford je zly, len to zalezi od toho co chces... A VWgroup znamena podla mna zvacsa auto bez emocii. Ako sa vravi zazitky nemusia byt ani tak pozitivne, ale urcite musia byt silne... a preto mame radi stare auta... lebo vzdy je tam kusok dobrodruzstva ked startuju...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
23.11.09, 16:31 |
|
|
Radek19_ae
|
Tak tak, díky sem se nechtěl rozčílit, jde jen o to, že chtěl O nebo F a zase padlo na ford jako když chtěl ten člen z Halířova myslím sharp kupit oktu a ani nevím kde to nakonec skončilo, možná už má Kiu. Já to nikemu neberu, každýmu se nám líbí něco jiného, každý máme své zkušenosti, jedni chválí, druzí odsuzují. A o to právě jde.
Ondras83 pomož mi
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
23.11.09, 16:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|