|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Felda 1,9 D ostrý klepavý zvuk + kolísání otáčkoměru
Autor |
Zpráva |
Sfigi
|
Felda 1,9 D ostrý klepavý zvuk + kolísání otáčkoměru
Prosím o radu. Najednou se od motoru, nebo od pal. čerpadla začal ozývat ostrý klapavý zvuk, následně po dalších startech ukazoval otáčkoměr velice nízké otáčky motoru snad kolem 300, po přidání plynu se to spravilo, ale po opakovaných startech se to zlepšuje až později. Jinak auto startuje a jede dobře jako dřív...
Ještě dodám, že už delší dobu zlobí otáčkoměr - hlavne při nižších teplotách se při startu sekal na cc 1.800 otáčkách, po zahřátí nebo klepnutí do palubovky se rozchodil, v poslední době se to zhoršilo.
Napadá mě špatný snímač otáček + následný vliv snad na nastavení palivového čerpadla??? Můžu s tím zatím v klidu jezdit než to hodím do servisu? Díky za rady.
|
26.3.10, 21:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
no, hlavne skontroluj kolko tam mas po zime oleja...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
26.3.10, 21:18 |
|
|
Sfigi
|
Olej je OK, to by tak najednou neklepalo, měrka a kontrolka tlaku oleje se tváří spokojeně .
|
26.3.10, 21:23 |
|
|
Drak
|
Změř si mikrospínač volnoběhu na čerpadle, jestli spíná a pak budeš muset přečíst závady.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
27.3.10, 06:40 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Felda 1,9 D ostrý klepavý zvuk + kolísání otáčkoměru
Sfigi píše: Prosím o radu. Najednou se od motoru, nebo od pal. čerpadla začal ozývat ostrý klapavý zvuk, následně po dalších startech ukazoval otáčkoměr velice nízké otáčky motoru snad kolem 300, po přidání plynu se to spravilo, ale po opakovaných startech se to zlepšuje až později. Jinak auto startuje a jede dobře jako dřív... Ještě dodám, že už delší dobu zlobí otáčkoměr - hlavne při nižších teplotách se při startu sekal na cc 1.800 otáčkách, po zahřátí nebo klepnutí do palubovky se rozchodil, v poslední době se to zhoršilo. Napadá mě špatný snímač otáček + následný vliv snad na nastavení palivového čerpadla??? Můžu s tím zatím v klidu jezdit než to hodím do servisu? Díky za rady.
dej si do pořádku palivový filtr, otáčky motoru se seřizují na čerpadle jak přidívíš plyn je tam dvoupáčka, snímač otáček to nemá,
pak musíš na vag, přešíst závady v paměti závad a v bloku měřených hodnot teplotu za tepla a za studena, pak snímač zátěže kolik má s ubraným plynem O.6 a na plný postupně na 4.7V, pak otáčky motoru, v tom bloku jsou jen čyři údaje tam nic nepopleteš miloš
|
27.3.10, 06:44 |
|
|
Sfigi
|
Díky za rady. Pro mě to znamená zajet do servisu, což je v pohodě. Každopádně tu nevidím souvislost mezi klepáním a nesmyslnými údaji otáčkoměru...
Ale nejhorší je, že ted o víkendu potřebuju nutně jezdit, asi to risknu ... Zítram mám domluvenýho opraváře že si to poslechne a po neděli hurá do servisu...
Ještě upřesním, že otáčky a výkon motoru jsou i po startu pořád v pohdě jako dřív, proste jen otáčkoměr si ukazuje co chce a k tomu to klepání...
_________________ škodovky jsou prostě klasika, neoslní, ale poslouží, a o to mi jde, navíc je opraví kde kdo...
|
27.3.10, 08:30 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sfigi píše: Díky za rady. Pro mě to znamená zajet do servisu, což je v pohodě. Každopádně tu nevidím souvislost mezi klepáním a nesmyslnými údaji otáčkoměru... Ale nejhorší je, že ted o víkendu potřebuju nutně jezdit, asi to risknu ... Zítram mám domluvenýho opraváře že si to poslechne a po neděli hurá do servisu... Ještě upřesním, že otáčky a výkon motoru jsou i po startu pořád v pohdě jako dřív, proste jen otáčkoměr si ukazuje co chce a k tomu to klepání...
no jestli máš představu že v motoru máš čerpadlo blba tak jsi na omylu, čerpadlo je ovládáno řídící jednotkou a taky potřebuje vědět o otáčkách motoru, teplotě, jak šlapeš na pedál, co neumí tak si obvěřit počátek vstřiku
|
27.3.10, 15:24 |
|
|
Sfigi
|
Dnes jsem s tím "úspěšně" odjezdil nějakých 75 km. Klepání přešlo spíš v hučení a já mám podezření na ložisko v alterátoru... odpovídal by předešlý popis tomuto problému? Jinak po zahřátí se to trochu zklidní, i otáčkoměr se chová normálně, ale za studena si ukazuje co chce, hlavne se drží blízko 0 ...
_________________ škodovky jsou prostě klasika, neoslní, ale poslouží, a o to mi jde, navíc je opraví kde kdo...
|
27.3.10, 22:16 |
|
|
darklord
|
no tak teraz si na to kapol, nema nahodou felda 1.9D signal otackomeru prave z altiku?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
28.3.10, 11:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
darklord píše: no tak teraz si na to kapol, nema nahodou felda 1.9D signal otackomeru prave z altiku?
to víš že má a altík má volnoběžku miloš
|
28.3.10, 12:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ložisko v altíku zjistíš tak že l4 klíč shodíš řemen, otáčíš altíkem a když to točení je slyšet je ložisko KO, pokud tošíč pomalu a slyšíš klepkání tak máš roztrhlou klec a kulišky ti přepadávají v horní zatáčce miloš
|
28.3.10, 12:41 |
|
|
Sfigi
|
Autí je opravený. Bylo úplně rozsypané ložisko řemenice s volnoběžkou. Současně byly vyměněny ložiska alternátoru, stírací kroužek a uhlíky. A také řemenice, protože ta stará dostala hezky zabrat. Cena v servisu za vše 2.800,-, nejdražší byla pochopitelně ta řemenice s volnoběžkou. Ještě jednou díky za rady.
|
2.4.10, 19:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|