Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 12:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Favo 136L, akcelerace za 15s (0-100) a špatné tlaky motoru ? 
Autor Zpráva

Příspěvek Favo 136L, akcelerace za 15s (0-100) a špatné tlaky motoru ?
Zdar, mohli by špatné tlaky způsobovat, že auto se dostane k 110 a poté už se mu moc nechce, jen při dobrých podmínkách a dlouhé cestě se dostane na těch 130-140 (ale že to trvá...). Nadtuhou stranu do 110 kmh to jede jako ďas, akcelerace výborná (cca 0-100 za 16, 17s) a do kopečka taky táhne suprově. Budou tedy špatné tlaky (což mi řekli v servise => hodnotili to podle toho, že mám zasran* motor od zbytků oleje, ale já vím, že je to díky tomu, že jsem 3roky měl omylem zapojenou hadičku od ventilů, jak tama jdou zbytky místo toho, aby byla do rodělovače, takže všechny nečistoty šli do motoru..., ale vždy po výměně oleje je fitr hrubě špinavý, takže se to asik časem vyčistí ...), nebo bude chyba spíše v elektrice ? Jo a řešil jsem to tady a s mistrama z mého okolí a ti se shodli, že ta obohacovací tryska musí stříkat i když jede motor ve vysokých otáčkách na volnoběh..., tady zase že jen když auto jede ... Jak to tedy je, má to někdo, komu auto jezdí suprově i 160 vyskoušené, jesli mu stříká i na volnoběh ? Díky všem, co mi odpoví ...

EDIT: Ttrochu pozměním téma, jelikož takto se asik nic nedovím... ASik tak.., akceleraci mám za 15s, auto se chce rozjet na 160, ač by to trvalo asik déle, ale to bude elektrikou (rozdělovač nebo něco,a le to teď neřešme). V servise měli rodělaný motor a říkali, že má asik špatné tlaky (nic neměřily), ale je možné, aby ten motor byl out, když má akceleraci za 15 s ? Můžou špatné tlaky zapříčinit i přes dobrou akceleraci, aby auto více jak např. 130 nejelo ? Kdyby byly špatné tlaky s touto akcelerací nejde ne ?

Naposledy upravil ppromi dne 9.5.10, 10:46, celkově upraveno 3

8.5.10, 11:04
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Jak poznat špatné tlaky motoru ? (fáčko 136L)
ppromi píše:
výborná (cca 0-100 za 16, 17s)

Výborná akcelerace je 17s? :shock: Já bych se nejdřív podíval na stav zapalování - předstih, svíčky, kabely, palec, hlavice.. Na měření tlaků válců stačí starý manometr co se zašroubuje místo svíčky

8.5.10, 12:09

Příspěvek 
No.., ty 2s do 15.., ještě jsem to s větrem neskoušel :lol: ..., ale nemůže to mít něco společného s tou obohacovací tryskou ?

8.5.10, 12:47
Profil ICQ

Příspěvek 
OK. Obohacovací tryska funguje, akceleraci jsem dnes dal za 16sekund s tím, že jsem to ještě točil do zatáčky (zpomalení), takže by to těm 15s odpovídalo. Můžou být špatné tlaky při této akceleraci ? (vítr mě do zad nehnal)

9.5.10, 10:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Já jsem zkoušel své skoro sériové fáčko :lol: a dal jsem z 0na 100 za asi 8 sekund. To už se musí ale pořádně točit. To jsem už ale točil kolem 6000ot./min.

9.5.10, 10:43

Příspěvek 
Ano..., ale 15s je u těchto fáček normálka ... (vždyť za 8s akcelerují octavie :D) Možná by to taky dalo za 8s, ale musela by být velmi dobrá konstalace ... nejel jsi s větrem ? :lol:

9.5.10, 10:46
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
varok píše:
Já jsem zkoušel své skoro sériové fáčko :lol: a dal jsem z 0na 100 za asi 8 sekund. To už se musí ale pořádně točit. To jsem už ale točil kolem 6000ot./min.

tak tomu nevěřim ani náhodou :roll:

9.5.10, 10:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Ano, viděl jsem už i takového favorita na youtube, ale jak říkám, musela to být konstalace jak ..., třeba s kopečka :D ...ale jak to je s těma tlakama ?

9.5.10, 10:51
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Hm joutube no http://www.youtube.com/watch?v=wqe6VXSAwwk Co tlaky? Uz si je zmeril?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

9.5.10, 10:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Varoku za 8 sec to má tak možná Roman Heller nebo spíš měl... A za snad 9sec i bitmap s jeho 1,4 a Áčkovým LEKRem.

Ty s pouhým BMM a lehce polazeným motorem ani omylem.

9.5.10, 10:56

Příspěvek 
Matthes píše:
Co tlaky? Uz si je zmeril?

Ne, chci vědět, jestli můžou být špatné tlaky, když akcelerace za 15s, nebudu zbytečně platit za měření, když tato akcelerace si myslím nenasvědčuje špatným tlakám, tak se ptám prvně tady, než budu za něco platit ...

9.5.10, 10:59
Profil ICQ

Příspěvek 
ppromi: Za 280 Kč koupíš MK-16 od Kovo Brno a změříš si to sám... pak to třeba můžeš měřit kámošům za poplatek (myslím tlaky :D )

9.5.10, 11:03

Příspěvek 
Ano..., ale tak mě by stačilo říct, jestli můžou při této akceleraci být špatné tlaky, nebo ne. (jaké má mít 136L, 89 tlaky ?)

9.5.10, 11:05
Profil ICQ

Příspěvek 
15 sec (pokud jsi dobře měřil) je úplně normální akcelerace na 136 s "dlouhou" tedy 3,89 převodovkou a nějak nevím co se ti na tom nezdá. Jestli to chceš mít za míň (cca -1 sec) a mít trochu lepší odpich pak nahoď "krátkou" 4,16 převodovku.

Naposledy upravil Capricorn dne 9.5.10, 11:10, celkově upraveno 1

9.5.10, 11:07

Příspěvek 
Jsem naprosto spokojen. Ale jde mi o to, že když mi měnily mrazovky, tak říkali, že mohu být rád, že ten motor jede 90, že je celý zasran* a má podle toho i špatné tlaky (byli si jistí), ale já jsem dopátral, proč je tak zasran* ve vnitř a napravil jsem to... Už se mu jed chce. Ale jde mi o to, jestli by ty tlaky mohli při této akceleraci být opravdu špatné. Ať vím, jestli za jiným problémem mám jít po tlakách, nebo po elektrice ...

9.5.10, 11:10
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další