Autor |
Zpráva |
Kristensen
|
Větrák chladiče Š100
Nemáte někdo náhodou (nebo nezkoušeli jste to někdy dávno) větrák chladiče předělanej na elektrickej?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.4.10, 17:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
znám kluky co to předělávali na Nissanu Patrol 3.3TD A 2.8 GR maj tam 2 vedle sebe spínaj to čidlem z vody a navíc se tam dal vypinač na přimo a chodí to bezvadně sou stim furt někde v terénu a žádnej problém takže si myslim že na škodovce by to mělo makat taky
|
29.4.10, 18:28 |
|
|
varok
|
Taťka to prý kdysy dělal, ale v létě to prý nejde uchladit do většího kopce. Dnes jsou ale účinnější ventilátory než kdysy, tak možná to uchladit půjde.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.4.10, 19:04 |
|
|
škodař
|
múžu ti dá jakejsi plastovej šmejd co jsem měl ve sví stovce a vúbec nestíhal ale co jsem vyděl na srazec tak vypadalo že v pohodě ale chce to ty velkoplošný a silný
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
29.4.10, 19:12 |
|
|
Šemik
|
Je to nesmysl
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
29.4.10, 20:12 |
|
|
škodař
|
co konkrétně?
v přerově na srazu mbčka 110ky 100ky upravený motory favo elektrický vrtule a dojeli ze slovenska možná najdu fota
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
29.4.10, 20:57 |
|
|
Šemik
|
Ano, dojet se dá. Je přece kravina přeměnovat mechanickou energii na elektrickou a pak zase zpět na mechanickou Co to má za logiku? A jaké ztráty v tom jsou.. Nemluvě o tom, že to chce opravdu pořádný větrák a pořádný alternátor.
Tahle úprava dle mě nemá smyslu.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
29.4.10, 21:01 |
|
|
Jiri
|
mel jsem to mel sem tam 24V ventilator z topeni autobusu a nestacilo to...tak asi takhle jinak je to ptakovina vezme to pres altik vic energie nez normalne ale chtel jsem jinou vec, auta rada passat superb maji plastovou vrtuli s viskozni spojkou a toci se stejnym smerem jako ona vrtule na S100 plastova vrtule je lehoucka, prumerove tak odhadem nastejno muselo by se promerit a viskozni spojka by ji zapinala podle potreby...mylsim ze daleko lepsi nekdo by mohl zkusit tohle
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
29.4.10, 22:00 |
|
|
p.s.
|
pamatuju na 120ce bral ventilátor na chladiči skoro 10A a kdyby ten větrák měl běžet skoro furt tak by to chtělo silnější altík nebo tam přidat ještě jeden altík.já měl na svý 120ce kdysi namontovaný dva 55A alternátory.
ale co místo elektriky upravit převod-dát menší řemenici at to víc točí
|
29.4.10, 22:57 |
|
|
Jiri
|
p.s. píše: pamatuju na 120ce bral ventilátor na chladiči skoro 10A a kdyby ten větrák měl běžet skoro furt tak by to chtělo silnější altík nebo tam přidat ještě jeden altík.já měl na svý 120ce kdysi namontovaný dva 55A alternátory. ale co místo elektriky upravit převod-dát menší řemenici at to víc točí
s tim origo chlazenim neni problem akorat bere vykon z motoru a tezka vrtule zhorsuje jeho pruznost, elektrika slozita a poruhcova podle me udelal bych to jak jsem psal nechat vs epuvodni jen misto hlinikove vrtule dat plastovou s viskozni spojkou a je to
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
30.4.10, 00:02 |
|
|
Kristensen
|
Moment teď jak na to koukám tak někteří zřejmě nepochopili přesně co chci, nebo spíš jsem to pořádně nenapsal, takže chci elektrickou vrtuly spínanou termočidlem. Určitě jsem ani trochu nepomyslel že bych měl elektrickou která by běžela trvale jako tato původní, alespoň tak jsem to od některých pochopil.
|
30.4.10, 08:02 |
|
|
Jiri
|
Kristensen píše: Moment teď jak na to koukám tak někteří zřejmě nepochopili přesně co chci, nebo spíš jsem to pořádně nenapsal, takže chci elektrickou vrtuly spínanou termočidlem. Určitě jsem ani trochu nepomyslel že bych měl elektrickou která by běžela trvale jako tato původní, alespoň tak jsem to od některých pochopil.
vsak jo ona pobezi stejne porad protoze tam neproudi naporem vzduch pres chladic ja tam termo cidlo mel a jelo to stejne porad
|
30.4.10, 20:58 |
|
|
Kristensen
|
a kde jsi měl to čidlo umístěný?
|
1.5.10, 06:15 |
|
|
varok
|
Taky si myslím, že to jen tak nevypne ten větrák. Asi než se pořádně zahřeje motor nepoběží, ale potom asi pořád. Nemá tam kudy proudit náporový vzduch. Jedině takové ty kapsy po bocích, to ale není podle mě pěkné.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.5.10, 07:18 |
|
|
Jiri
|
Nema no, cidlo sem mel dole na vystupu z chladice, taky dalsi vec ze ty stary chladice nejsou tak urcite dal by se tam dat urcite hlinikovej z neceho....nisan micra ma takove vysokej a ne moc sirokej, dalsi vec je vykonej vetrak ale ten ti v okamziku sepnuti vezme hodne elektriky takze zase to chce lepsi alternator....ja bych videl reseni v te viskozni spojce
|
1.5.10, 11:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|