Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 13:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Fabia I s motorem Tdi 
Autor Zpráva

Příspěvek Fabia I s motorem Tdi
Dobrý den, uvažuji o koupi Fabie I vyrobené od roku 2005 s naftovým motorem. Ročně najedu 13-15tis.km a z toho tak 1/4 s vozíkem. Spíše mi vyhovuje jízda v nižších otáčkách, proto bych raděli šel do nafty. Nemohu se rozhodnout mezi 1,4 a 1,9. Jde mi především o to pokud bych měl 1,4 jestli jí nebudu s vozíkem zbytečně namáhat a to by se podepsalo na výdrži motoru, protože bych rád auto užíval min.10 let, jako teď Favorita. Ještě jesli se liší servisní intervaly na výměnu oleje a rozvodů, popřípadně v kolika km. se má výměna provést. Ještě bych poprosil majitele těchto vozů aby se vyjádřili ke spolehlivostí těchto vozů a na co si dát při koupi pozor. Všem děkuji za odpovědi.

1.8.10, 17:02
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Mam Fobii 1.9SDi najeto ma necelych 200Tis ja jsem najel asi tak 6tis co ji mam motor je lenoch ale drzak voziku bych se nebal, jel sem cestu anglie CR tam a zpet nacpane auto mam kombika spotreba asi 4.5l po dalnicich po meste jezdim tak kolem 5...5.5 mozna moc to nesetrim :D tolik asi k motoru SDIi pak je jeste 1.9TDi PD tam uz je to jina je to letadlo kolik to zere nevim ale o moc vic to nebude spolehlivost dobra ale je tam turbo takze v pripade poruchy draha oprava a motory berou olej diky turbu, 1.4 TDi jsem si projel v polu a neni to vykonove o moc lip nez ta 1.9SDi, radeji bych bral vetsi obsah se stejnym vykonem je to vetsi drzak a ma lepsi spodek ten motor, vymeny rozvodu tusim po 60tis milich coz je u vas asi 90tis km

jinak co se auta tyka tak pri koupi koukat na ulozeni prednich ramen to se dela porad dokola ja to vyresil lepsim silentblokem s octavie 2, golfa, passata, dale pak ulozeni stabilizatoru vetsinou je vyrezly a klepe, brzdy jsou vetsinou bez problemu rizeni taky pokud ma klimu tak zkontrolovat zda funguje regulace teplo studeno a cele to musi fungovat me to nefunguje a bud mam v aute teplo nebo zimu a klima taky nejde....chyba elektronickeho panelu..zatim to moc neresim pokud je bez klimy tak tam je to mechanicky tam se nic nepokazi, jinak tam jeste nekde hnije elektroinstalace ale ted nevim presne kde ja sem se s tim nesetkal...ja ososbne zatim s autem problem nemam

1.8.10, 19:41
Profil ICQ

Příspěvek 
Právě ta klima je podmínka :roll: , na ostatní výbavě mi nějak nesejde, ono plazit se z Prahy do Brna ve vyhrkaným fáčku a bez klimy je fakt očistec 8)

Jinak kousek od baráku nám bazar kde prodávaj vozy z operativního leasingu. Dost aut je po prvním majiteli se servisní knížkou a mají málo najeto, většinou 90-120 tis. a mají tam docela velký výběr. Jinak já si něco podle svého vyberu a poslední rozhodnutí stejně řekne mechanik.

1.8.10, 20:28
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
ber 1.9 :wink:

1.8.10, 21:32
Profil ICQ

Příspěvek 
Shodou okolnosti dneska Fabia SDI rok 02 svitilo servo a nechodilo, spatny snimac v prevodce rizeni za asi 130Liber...3900Kc :sick: ..dil origo Skoda VW

2.8.10, 18:18
Profil ICQ

Příspěvek 
1,4ka TDI nie je moc podarena....3 valec TDI-PD no trase sa to a zvuk nic moc ale oproti SDI "raketa" :D

SDI je zase neznicitelny motor v podstate....ale dynamika na urovni fava

1,9ka TDI bude lepsia po vsetkych strankach

2.8.10, 18:23
Dezertér 2

Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
Příspěvek 
1,9 TDi je zatraceně mohutný motor na nápravu fábie... 1,4 TDi super volba

RAPID 130 POWER FOREVER!!!

Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.

Karoserie COUPE je mým osudem!

2.8.10, 20:24
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Josef.Radocha píše:
1,9 TDi je zatraceně mohutný motor na nápravu fábie...

neřek bych :wink: ale hlavně ten motor neuženeš :wink: kdykoliv šlápneš tak začne táhnout :D

2.8.10, 21:41
Profil ICQ

Příspěvek 
Josef.Radocha píše:
1,9 TDi je zatraceně mohutný motor na nápravu fábie... 1,4 TDi super volba

Ta 1.4 daleko vice namaha vse okolo vibracemi, kde si na to prisel ze to je tezky do fabky, ani nahodou na te naprave jsou problem jen ty predni silentbloky a ty se daji vylepsit ...

2.8.10, 22:07
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]