|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Dedous
|
Ztráta výkonu-FAVO
Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, čím by mohla být náhlá ztráta výkonu u favorita... na starý karbec mi to nejelo, tak jsem si na vrakáči sehnal jiný, a auto jelo jak dráha... vždy přes týden mi stálo u kolejí a asi po 4 měsících z ničeho nic velká ztráta výkonu... když jsem karbec měnil, všiml jsem si že je starý dost mastný, nevěnoval jsem tomu pozornost a s "novým" jezdil, po tom co se ztratil výkon, tak jsem výdych z motoru svedl do lahve- bylo tam dost "humusu"... jinak obohacovací ventil jsem dal nový a nic... připadá mi to jako by se neotvírala druhá klapka nebo něco podobného... nevíte někdo čím by to mohlo být? díky za každou radu
jinak auto mám taky na plyn ale ztráta je jak na plynu tak i na benzínu
|
3.8.10, 18:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dundee
|
Nesaje ti to někde falešnej vzduch? Třeba přes kostku pod karbecem, mezi hlavou a sáním, děravej podtlak nebo tak něco. Co předstih, ten je v pořádku? Ventilový vůle, stav rozvodů, to má na výkon taky vliv...
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
3.8.10, 19:09 |
|
|
varok
|
No a když už ta tlustá hadice z víka ventilů plive olej do filtru, není už zasraný od oleje? Kolik má to fávo nalítané?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.8.10, 22:09 |
|
|
Dedous
|
varok píše: No a když už ta tlustá hadice z víka ventilů plive olej do filtru, není už zasraný od oleje? Kolik má to fávo nalítané? filtr jsem taky měnil, jinak má najeto okolo 100000.... jinak hadici jsem svedl do lahve a díru po hadici zaplácal nějakým sajrajtem co je po ztuhnutí jako guma....
|
3.8.10, 23:45 |
|
|
Dedous
|
Dundee píše: Nesaje ti to někde falešnej vzduch? Třeba přes kostku pod karbecem, mezi hlavou a sáním, děravej podtlak nebo tak něco. Co předstih, ten je v pořádku? Ventilový vůle, stav rozvodů, to má na výkon taky vliv... nevím jestli to přisává někde vzduch, předstih je nastavenej přesně... jinak rozvody atd nevím... ale právě ten předešle mi to udělal taky asi po měsíčním stání a přišlo mi že se nějak zasekla druhá klapka... je eventuelně možný, že by se to od toho oleje zasralo a nějak se to tam usadilo a přidřelo?
|
3.8.10, 23:48 |
|
|
varok
|
Podle mě je to docela blbost. Olej by to možná po měsíci zasral, ale problém bude podle mě někde jinde. Jestli to dělal jeden karbec a teď i druhý, to je nějak moc velká náhoda, ne? Buď je něco přímo s motorem, nebo něco kolem něho, ale na karbec bych to moc neviděl. Není jen nějaká špatná AC pumpa? Pokud to ale dělá i na LPG, tak to pumpou asi nebude. Je tam dost oleje, není motor přidřený? Někdy to dělají i rozvody, jak psal kolega výše. Taky výfuk, když už jsou rozsypané ty přepážky, někdy zacpou tu díru a nejede to.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.8.10, 10:50 |
|
|
Dedous
|
varok píše: Podle mě je to docela blbost. Olej by to možná po měsíci zasral, ale problém bude podle mě někde jinde. Jestli to dělal jeden karbec a teď i druhý, to je nějak moc velká náhoda, ne? Buď je něco přímo s motorem, nebo něco kolem něho, ale na karbec bych to moc neviděl. Není jen nějaká špatná AC pumpa? Pokud to ale dělá i na LPG, tak to pumpou asi nebude. Je tam dost oleje, není motor přidřený? Někdy to dělají i rozvody, jak psal kolega výše. Taky výfuk, když už jsou rozsypané ty přepážky, někdy zacpou tu díru a nejede to. zkusím sundat karbec a vyčistím ho a zkusím tu klapku jak moc jde těžko, potom uvidím... ten první karbec to udělal ,když mi auto stálo skoro dva měsíce přes prázdniny... a zas se mi nechce dělat rozvody ,když s tím plánuju jezdit ještě dva roky... uvidím... ale díky za názor, zkusím i ten výfuk...
|
4.8.10, 17:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|