Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 15:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Čištění škrtící klapky 
Autor Zpráva

Příspěvek Čištění škrtící klapky
Zdravím hoši,
potřeboval bych poradit, kolik km si ECU může načítat nové informace o klapce... S kamarádem jsme na jeho Felicii vyčistili klapku. Já mám Hyundaie a na něm se mi vždy po odpojení baterky začne nastavovat volnoběh (při prvním natočení je pár vteřin vidět, jak si elektronika s volnoběhem hraje a nakonec se ustálí na 900, dalších 50km ještě občas zablbne a nakonec se úplně nastaví a vše je ok.). Felicia ale nic takového nedělala. Volnoběh s čistou klapkou drží místo 900 někdy 1000 a někdy 2000. Baterka byla asi hoďku odpojená, ale to zjevně nepomohlo :roll: Teď se bijeme do hlavy, že jsme do toho neměli rýpat. :lol: Nejsme automechanici a tím pádem diagnostiku ani nic takového nemáme...doufám, že se nebude muset resetovat přes počítač, to byzme museli draze platit servis :?

4.9.10, 16:27
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tady si to pročti :wink:

4.9.10, 17:10

Příspěvek 
Díky... :-) ...no v tom odkazu jsem se dočetl něco o 30km...kámoš už nalítal 50 a pořád ani nejmenší změna. Hledal jsem na googlu a našel jsem, že je potřeba reset přes diagnostiku, nebo si to sedá až 1500km :shock: Tak mám fakt radost...za čištění mě pozval na tři pivka a teď jsem z toho zodpovědnej a budu mu platit diagnostiku... :( Doufám že ta pomůže a budu ho mít z krku, jinak si fakt hodim provaz :? Nechápu, proč se ta elektronika není schopná hnedka sama nastavit, když má informace o všem co se v motoru děje a servem ovládá volnoběh...když je zařazená rychlost a jede se krokem bez plynu, tak si sama přidat umí, ale takovouhle základní věc nezvládne :roll:

8.9.10, 15:58

Příspěvek 
Ale dyť to tam máš všechno napsaný jak na to :wink: Nejjednodušší a nejrychlejší je to asi přes diagnostický kabel a tenhle http://www.motordiag.cz/msm/index.php program. Osobně jsem to nedělal ale jednou jsem u toho asistoval. Takže stačí si pujčit kabel a mít při ruce notebook a je hned po problému.

8.9.10, 16:12

Příspěvek 
No to bych nejdřív musel mít známého, co by mi kabel pučil :D

8.9.10, 16:20

Příspěvek 
njn to je potom těžký :D

8.9.10, 16:29

Příspěvek 
Ale jo, nejak to snad udelame... Volal sem ted do servisu, kam jezdivam ja a tam budou chtit 3 kila, tak se s kamosem slozime...a hlavne doufam, ze uz budu mit klid :-D ...klapku sme venku oddelanou nemeli a cistili sme ju fakt opatrne, takze doufam, ze hlasky stylu "nekdy uz nastavit nejde" co ctu ruzne po internetu se nas tykat nebudou... :lol:

8.9.10, 16:36

Příspěvek 
Trochu si ulevím.
Za prvé ten program nefunguje.
Za druhé - větší zmetek než klapku ve Feldě jsem neviděl. Jsou toho plná fora, snad 90% všech závad se točí kolem té blbé klapky. Škodovka by se měla stydět, vyrobila zmetek, dělá mrtvého brouka, k problému by se měla především oficiálně vyjádřit a slušnost by byla okamžitě zdarma vyměnit elektroniku či opravit softwade v ŘJ , popřípadě upravit nebo vyměnit mechaniku klapky u všech Feld, v horším případě zdarma a kdykoliv provést to pofiderní nastavení klapky a to okamžitě a zdarma. Jen mimořádný šťastlivec se problémum s klapkou vyhne. Zaplaťpánbůh, že jsem dal benzínovou Feldu pryč, s dieselovou Feldou jsem nikdy žádné problémy neměl.
(Vím, že to teď od některých Feldařů schytám.)

8.9.10, 16:49

Příspěvek 
Potěšil si mě :lol: Kolik může stát klapka na vrakovišti?

8.9.10, 16:55
Mistr mechanik

Příspěvek 
Cca 500-900. :wink: Já na 1,6 kupoval od týpka na virtu za 650 či kolik. :wink:

8.9.10, 17:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
breta1: Funguje nefunguje co jsem měl jednou možnost u toho být tak se sním klapku nastavit povedlo. 8)

8.9.10, 17:15

Příspěvek 
Tak to nakonec dobře dopadlo :-) V servisu kam jezdívám nám to smázli za 300 a auto ja jak nový...

9.9.10, 13:39
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]