|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Felicie výměna gufer ventilů.
Autor |
Zpráva |
aho
|
Felicie výměna gufer ventilů.
Zdravím.
Pokusil jsem se na felicii vyměnit guferea ventilů (papá dost olej), dle návodu který jsem se zde dočetl pomocí natlakování válců tlakovým vzduchem, aby se namusela sundavat hlava. Zradili mne ale dva problémy:
1) nepodařilo se mi natlakovat žádný válec na více než cca 1at (při zavřených ventilech, přípravek je také těsný) a po odpojení hadice to během několika sekund stejně uteče?
2) Při pokusu sundat vahadla jsem zjistil, že krajní inbusy co drží domečky trubky vahadel (asi jsou to i šrouby hlavy) drží fakt fest. Sice trochu povolili (luply) ale dále již nešly. Jelikož jsem měl strach, abych to neutrhl, tak jsem toho radši nechal.
Nemáte někdo zkušenost jak na to?
Místo tlakování jsem tu vyčetl, ještě matičku na drátku, což si myslím by taky šlo, ale ta demontáž vahadel?
Dík
Karel
|
25.9.10, 07:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Peter50kw
|
Inbusy skus poklepat kladivom. Tym sa odlepi. Srubu neutrhnes, skor sa pretoci kluc. A ventil podrzis zospodu srubovakom, piest musi byt v HU.
|
25.9.10, 09:12 |
|
|
darklord
|
A je nutne davat dole vahadla?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
25.9.10, 13:47 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jak jinak pak stlačíš pružinu ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.9.10, 14:29 |
|
|
HanzBileFacko
|
1 kup správná gufera. já mám feldu jednu s prvních, motor je shodný s fáčkem a rval sem tam gufera s feldy které jsou o milimetr menší:)))
2 imbusáky ven. jdou hodně hodně těžko, ale jdou.
3 píst do horní ůvrati, přes díru na svíčky 4 matku na drátku pod ventil. poklepat ho kladívkem ad se odlepí klínky
Dělám machra, ale ještě před měsícem sem o tom nic nevěděl. všechno vím od chlapů tady. najdi si to.
_________________ Felda 1.6 dravec...
|
25.9.10, 15:42 |
|
|
aho
|
HanzBileFacko píše: 1 kup správná gufera. já mám feldu jednu s prvních, motor je shodný s fáčkem a rval sem tam gufera s feldy které jsou o milimetr menší:))) 2 imbusáky ven. jdou hodně hodně těžko, ale jdou. 3 píst do horní ůvrati, přes díru na svíčky 4 matku na drátku pod ventil. poklepat ho kladívkem ad se odlepí klínky
Dělám machra, ale ještě před měsícem sem o tom nic nevěděl. všechno vím od chlapů tady. najdi si to.
Už to fachá,
Opravdu jsem tam měl taky ty gufera z FA, našěstí mi je v krámě vyměnili.
Dík za rady.
|
28.9.10, 19:56 |
|
|
michalkatka
|
tie guferá čo si montoval bol čierne predávané po kusoch, alebo zelené v sade 8ks
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.9.10, 20:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|