Autor |
Zpráva |
pecár
|
délka VN kabelů
Mám na škodovce zap. z fav., a teď je jasné, že má každý kabel jiný odpor ve vedení, ale já sem tam dal kabely prostě tak aby mi vyšly ke svíčám, protože je 1 válec posunutý. Takže tam mám třeba 2 a 2 stejně dlouhé kabely, proto se ptám jestli to něco na přeskoku jiskry motoru ovlivní, kabely jsou odrušené, svíčky ne.
Předem dík
|
14.11.06, 06:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Peter50kw
|
Neboj sa, dlzky kablov na kvalitu iskry nemaju vplyv. Odpor kabla je okolo 10 kOHMov a ci je 5 alebo 20, to nema vplyv na nic.
|
14.11.06, 08:49 |
|
|
Šemik
|
Pokud přeci jen chceš mít stejné odpory kabelů, kup si v metráži měděný zapalovací kabel a koncovky k rozdělovači a ke svíčkám a vyrob si vlastní sadu kabelů. Odpor tohoto kabelu je prakticky nulový, a každá koncovka má odpor cca 5kohmů, čili každý kabel bude mít přibližně 10kohmů. Ale je to zbytečné...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.11.06, 09:22 |
|
|
pecár
|
Šemik píše: Pokud přeci jen chceš mít stejné odpory kabelů, kup si v metráži měděný zapalovací kabel a koncovky k rozdělovači a ke svíčkám a vyrob si vlastní sadu kabelů. Odpor tohoto kabelu je prakticky nulový, a každá koncovka má odpor cca 5kohmů, čili každý kabel bude mít přibližně 10kohmů. Ale je to zbytečné...
Hm to je dobrej nápad, bude to vypadat i líp, dá se ten metrážní kabel koupit normálně v mototechně. dík skvělej nápad
|
14.11.06, 10:32 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
a nesel by dole na rozdeloaci otocit ten spodek, aby byl rozdelovac jak ma bejt?? jen napad..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
14.11.06, 13:49 |
|
|
pecár
|
kachnis píše: a nesel by dole na rozdeloaci otocit ten spodek, aby byl rozdelovac jak ma bejt?? jen napad..
Já myslím, že pokud by se otočil jenom spodek, tak by se nic nezměnilo, jenom bys měl problém s povolováním šroubu na rozdělovači, totiž by byl na druhé straně, ale jinak pokud, musel by se otočit vrch a tam zavazí podtlaková regulace o hlavu válců, teoreticky by to šlo,
|
14.11.06, 14:33 |
|
|
paradio
|
SNAD TO NEMYSLÍŠ VÁŽNĚ S TĚMA MĚDĚNEJMA KABELAMA? TY JSEM MĚL NAPOSLEDY NA SPARTAKU, OD MB 1000 UŽ SE NEPOUŘÍVALY.
_________________ ___________________
|^^^^^^^^^^^^^^| ,, _\_
|**** PARADIO***** '|""";.||.___.
|_..._...______==== ___|__|..., ] |
"(@ )'(@ )""""*|(@ )(@ )*****(@)
Škoda 120GL 1987 - VW PASSAT 1.8T/110kW
|
14.11.06, 19:14 |
|
|
Bukaj
|
paradio píše: SNAD TO NEMYSLÍŠ VÁŽNĚ S TĚMA MĚDĚNEJMA KABELAMA? TY JSEM MĚL NAPOSLEDY NA SPARTAKU, OD MB 1000 UŽ SE NEPOUŘÍVALY.
Kdepak!
Ještě první stodvacítky měly měďáky...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.11.06, 19:22 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Bukaj píše: paradio píše: SNAD TO NEMYSLÍŠ VÁŽNĚ S TĚMA MĚDĚNEJMA KABELAMA? TY JSEM MĚL NAPOSLEDY NA SPARTAKU, OD MB 1000 UŽ SE NEPOUŘÍVALY. Kdepak! Ještě první stodvacítky měly měďáky...
já je měl taky a byly stokrát lepší než ty uhlíkový co mam teď
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.11.06, 20:17 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
spousta lidi pouzivajeste medeny kabely...ja teda ne, ale rozhodne bych se nad tim nepohorsoval
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
14.11.06, 21:39 |
|
|
pecár
|
Byl jsem včera v mototechně, koupil jsem 2apůl metru měděného kabelu a nevím jestli jsem nevyhodil peníze, stálo to sice jenom 70kč, ale mám dotaz ohledně odrušení, na š. 120 přece jsou odrušený kabely, a ne svíčky. A svíčky odrušený se na 120 nedělají, tak teď mám dilema jestli je tam mám dát.
Co to bude dělat....,jestli pojedu městem a budu rušit všem signál na TV, a sobě rádio
Mám dotaz ještě, jaký je rozdíl mezi měděným a uhlíkovým, je to v tom odrušení a v odporu................
|
15.11.06, 05:48 |
|
|
Bukaj
|
pecár píše: Byl jsem včera v mototechně, koupil jsem 2apůl metru měděného kabelu a nevím jestli jsem nevyhodil peníze, stálo to sice jenom 70kč, ale mám dotaz ohledně odrušení, na š. 120 přece jsou odrušený kabely, a ne svíčky. A svíčky odrušený se na 120 nedělají, tak teď mám dilema jestli je tam mám dát. Co to bude dělat....,jestli pojedu městem a budu rušit všem signál na TV, a sobě rádio Mám dotaz ještě, jaký je rozdíl mezi měděným a uhlíkovým, je to v tom odrušení a v odporu................
Kabely jsou odrušené právě těmi koncovkami, takže s tim si hlavu nelam, ale jaký je rozdíl mezi měděným a uhlíkovým kabelem, to nevím, snad jen v tom odporu, ale proč by přecházeli z mědi na ten uhlík?
A ještě ke koncovkám na svíčky - škodovky měly víc typů koncovek, které se liší právě odporem.
Bylo by asi dobré, aby všechny 4 koncovky byly stejné...
Starší typ koncovek má označení OK 32-*, kde * je 1 nebo 5 (odpor v K-ohmech), novější typ má trochu jiný tvar a podobné označení (OK 34-*).
Na koncovkách je to napsané...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
15.11.06, 08:08 |
|
|
Bukaj
|
A k tomu odrušení: Nevíte, jak to má Fávo?
Mám kabely z Fa, a ty nevypadají, že by měly odrušené koncovky, ale problémy s rušením jsem nezaznamenal
|
15.11.06, 08:11 |
|
|
Peter50kw
|
Uhlikove kabely su o odruseni. Ak mas s kablami problem, kup nove, ale ked das medene, budes mat problem minimalne na STK. Odpor uhlikoveho kabla je pre funkciu bezvyznamny ale pre odrusenie podstatny. Prve serie uhlikovych kablov(zelene) trpeli poruchami a prebijanim, tak sa casto menili za medene(cervene). Novsie odrusene kable(cierne) su bez problemov.
|
15.11.06, 09:15 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
pecár píše: Byl jsem včera v mototechně, koupil jsem 2apůl metru měděného kabelu a nevím jestli jsem nevyhodil peníze, stálo to sice jenom 70kč, ale mám dotaz ohledně odrušení, na š. 120 přece jsou odrušený kabely, a ne svíčky. A svíčky odrušený se na 120 nedělají, tak teď mám dilema jestli je tam mám dát. Co to bude dělat....,jestli pojedu městem a budu rušit všem signál na TV, a sobě rádio Mám dotaz ještě, jaký je rozdíl mezi měděným a uhlíkovým, je to v tom odrušení a v odporu................
a bemgám budeš rušit radar
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
15.11.06, 09:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|