Autor |
Zpráva |
romik.kahanec
|
kablík od rozdělovače ke kodenzátoru
Po mnoha konzultacích jsem dospěl k názoru že nejspíše mám na užovce problém (těch problému je asi jako u MBečka-taky asi 1000 malých bolestí)jedna z bolestí bude asi:přerušený nebo zoxidovaný kablík od rozdělovače ke kodenzátoru.
Nabízí se otázky:
1) kde ho najdu
2) jak to vyléčit
3) jaké jsou důsledky této bolesti (abych se ujistil že to bude asi ono)
P.S. upozornění na závěr-jsem totální ale totální amatér
_________________ Škoda 120L-krásná užovka z roku 1978-šípkově červená zvaná Růženka
uživatel Romik.kahanec = uživatel Cames
|
20.6.08, 09:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
1) vede z kondenzátoru (takový plechový váleček s vyvedeným drátkem), který je přišroubován na boku rozdělovače.
2) nejjednodušší je vyměnit celý kondenzátor, kablík je na něm připájen.
3) u mě přerušený kablík způsobil velmi špatný chod motoru, běžel jen na sytič, po přidání plynu střílel do výfuku, bez sytiče zdechl, takže jsem jen odjel z křižovatky na jedničku, možná dvojku, už si nepamatuju.
|
20.6.08, 09:15 |
|
|
Šemik
|
Na rozdělovači zvenku je takový váleček, to je kondenzátor...
Jak se projevuje? Auto nejede
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
20.6.08, 09:15 |
|
|
romik.kahanec
|
takže se bez pájky neobejdu? Když koupím ten kondík tak jak je to připevněno k rozdělovači? letovaný spoj? na šroubek? čokoládka? nabo nějake jiné uchycení?
_________________ Škoda 120L-krásná užovka z roku 1978-šípkově červená zvaná Růženka
|
20.6.08, 09:21 |
|
|
fatal
rejpal
|
Obejdeš se, pokud vyměníš komplet kondík s kablíkem, je to všechno na šroubcích.
|
20.6.08, 09:23 |
|
|
Šemik
|
romik.kahanec píše: takže se bez pájky neobejdu? Když koupím ten kondík tak jak je to připevněno k rozdělovači? letovaný spoj? na šroubek? čokoládka? nabo nějake jiné uchycení?
Ne, kondík koupíš i s drátkem. Spoj je tam na matičku M4
|
20.6.08, 09:23 |
|
|
romik.kahanec
|
tAK TO SE MI ODDECHLO....pájku sice mám ale elektriku ne
Mohl jsem ten kablík přerušit tím, že jsem motor očistil vapkou? To abych se v budoucnu vyvaroval nějaké další bblbosti
|
20.6.08, 09:26 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Šemik píše: Jak se projevuje? Auto nejede
auto možná ne ale fichtl jede ale cuká jak svin
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.6.08, 09:27 |
|
|
Šemik
|
romik.kahanec píše: tAK TO SE MI ODDECHLO....pájku sice mám ale elektriku ne Mohl jsem ten kablík přerušit tím, že jsem motor očistil vapkou? To abych se v budoucnu vyvaroval nějaké další bblbosti
Těžko.
Ale upřímně - klidně se vsadím, že tvá zaváda nespočívá v tomto drátečku.
|
20.6.08, 09:29 |
|
|
fatal
rejpal
|
Sadra17 píše: auto možná ne...
Jede, ale mizerně...
|
20.6.08, 09:29 |
|
|
romik.kahanec
|
Myslíš ty Milovice? já doufám že to bude tím kondíkem, jinak nevím čím
P.S. ve středu ráno (7:00)za dveřmi policajti, kvůli užovce, že mám zavolat nutně do Milovic (jak kdyby někde něco hořelo), tak jsem tam volal a policajt mi řekl že se nic neděje, že jen asi špatně parkuji a že to není na pokutu ani na botičku, ale že tu užovku nemohou hlídat 24hodin denně kvůli krádeži (já už tam mám asi strach jet) DDDD
|
20.6.08, 09:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tak je fajn, že ti ji aspoň občas omrknou, ale rozhodně bych ji tam nenechával dlouho. Nevím jak v Milovicích, ale tady u nás je poločas rozkradu hodně krátký...
|
20.6.08, 09:38 |
|
|
Šemik
|
romik.kahanec píše: Myslíš ty Milovice? já doufám že to bude tím kondíkem, jinak nevím čím
Jo. Porucha kondenzátoru je celkem vzácná věc, já ji třeba zažil jen jednou, a to ještě u kondenzátoru ze SSSR, navíc to nebyla zcela úplná porucha, jen se příliš brzy opálily kontakty přerušovače
Jestli něco se zapalováním, tak tipuji spíše přerušovač, to je daleko více poruchovější část zapalování Kondenzátor samotřejmě taky můžeš klidně vyměnit, když koupíš Teslu nemůžeš nic pokazit. Avšak že by byla závada jen a pouze v něm nevidím moc pravděpodobně.
|
20.6.08, 09:38 |
|
|
romik.kahanec
|
Pokud ji třeba někdo neukradl, nepodpálil, nebo samovolně částečně nezmizela a policajti si to touhle akcí nepojistily že mě informovali že na to neberou odpovědnost a tím si umyli ruce.
Tak v Havířově na Šumbarku bych nenechal stát ani užovku (leda že bych ji obehnal ostnatým drátem, který by se stejně asi ztratil, na druhou stranu si říkám, že když jsem ji měl asi týden v Karviné na Osmitovce (něco jako šumbark) a nic se nestalo tak už se nemůže nic stát.
|
20.6.08, 09:51 |
|
|
spartra
|
když ti vypadne nepojedeš
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
21.6.08, 11:36 |
|