Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Jde u favorita přehodit motor, bez demontáže převodovky?
Převodovka bez motoru vyndat jde ale opačně? Převodovku tam nechat a přehodit motor? Nebo radši vypustit olej, rozpojit to na čepech, vycvakonout poloosy a dát to celý ven?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
10.11.10, 14:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dundee
|
Kámoš to tak udělal, ale byl to dost opruz. Pomáhal jsem mu tam narvat motor zpátky a docela jsme se zapotili i přesto, že byl březen a dělali jsme to na zahradě.
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
10.11.10, 14:32 |
|
|
darklord
|
Clovece byt tebou tak to vsetko vyberem, prehodim motor na prevodovke von z auta a zase to tam ako celok vratim.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
10.11.10, 16:22 |
|
|
Nepér
|
Ok, vyndám to.
|
10.11.10, 16:31 |
|
|
darklord
|
Pockaj este na michala, ale myslim si ze ti povie to iste co ja...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
10.11.10, 16:33 |
|
|
michalkatka
|
ísť to ide, ale fakt je šikovnejšie aj pohodlnejšie ťahať to s auta aj s prevodovkou...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.11.10, 16:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
TO UDĚLÁ JEDINĚ BLB a umí to jen profík musíš mít přípravky,
je lepší vyhodit celý agregát miloš
|
10.11.10, 18:42 |
|
|
JeeRKa
|
Re: Jde u favorita přehodit motor, bez demontáže převodovky?
čeká mě výměna motoru na felicii 1.3 mpi 50kw ... chtěl jsem se zeptat na to samé .. pže na praxi ( sice jsem vyučený automechanik, ale moc zkušeností nemám ale jsem schopný a učenlivý )jsem viděl že se tahá motor bez převodovky .. fakt že to nebylo na feldách ale na jiných vw ... to je fuk .... mám dílenskou příručku takže co a jak bych nějak zjistit měl .. ale chtěl bych si ujasnit pár věcí .. pže nemám žádné přípravky které v ní jsou uvedené ... (většinou to jsou zvedáky atd. ) ... takže bych se chtěl zeptat ... dá se motor vytáhnout nějak vrchem??? (nějaký zvedák si snad seženu) nebo musím spodem??? ale to nevím jak na ulici popř. v garáži provedu ... nebooo dá se to jako u 742 atd. že bych sundal přední čelo, chladič atd.. a vyjel s tím na zvedáku??? Jeden kloubový hřídel zcela vytáhnout z převodovky a diferenciál zajistit aretačním trnem MP 3-529. - a jak udělám tohle? .. popř. je to nutné?? nezjistil jsem jak má ten přípravek vypadat ... nedá se třeba nahradit šroubovákem nebo tak ??? ...
_________________ Škoda RAPID - 135 (1988)Jeden z 1 272 kusů ! Fotky BMW E36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ... Fotky Manet Korado (1998) - Puch Supermaxi Fotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný stroj Fotky
|
20.1.11, 00:01 |
|
|
CROWACK
|
strč tam kus násady od smetáka nebo hadicu...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
20.1.11, 00:46 |
|
|
kwiko
|
Samotny motor by som nerobil, rychlejsie je to aj s prevodokou. Ide to jak vrchom, tak spodom (ak trafis dobre strom, aj inymi smermi ) Tiahlo riadiacej paky sa demontuje vyrazenym pruzneho koliku (tyckou priemer 7mm) Poloosy staci vyrazit vhodnym sekacom, a na ich miesto pasuje kus hadice, ci rucka zo skrutkovaca.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
20.1.11, 00:49 |
|
|
Nepér
|
|
20.1.11, 10:28 |
|
|
xXxTRA
|
JeeRKa píše: Jeden kloubový hřídel zcela vytáhnout z převodovky a diferenciál zajistit aretačním trnem MP 3-529. - a jak udělám tohle? .. popř. je to nutné?? nezjistil jsem jak má ten přípravek vypadat ... nedá se třeba nahradit šroubovákem nebo tak ??? ... kdyz sem menil spojku tak sem samosebou pulil agregat... urcite bych ho tahal ven spodem, ale zalezi na tobe, jinak s poloosama sem no neresil, proste sem z prevodovky vypustil olej, vytahl prevni jednu a potom druhou poloosu a nechal to tak
_________________ Felicia 1.?
|
20.1.11, 17:01 |
|
|
JeeRKa
|
děkuji všem za rady zřejmě to vezmu spodem ... když to nepůjde tak to uvážu za strom a couvnu .. asi tak za 14 dní jdu na to .. takže pokud máte někdo nějaké další postřehy a zážitky, tak se můžete podělit ... a o kolik peněz bych si tak měl říct za to???? ... mimochodem ... tady jsem našel návod na rychlou demontáž http://youtu.be/_2WuHRxODVg
_________________ Škoda RAPID - 135 (1988)Jeden z 1 272 kusů ! Fotky BMW E36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ... Fotky Manet Korado (1998) - Puch Supermaxi Fotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný stroj Fotky
|
20.1.11, 17:36 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já měnil motor vrchem, kdybych neměl http://www.uni-max.cz/el-lanovy-navijak-ln-400/d/ tak tan to du spodem
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.1.11, 17:52 |
|
|
Ondras83
|
Nepér píše: Převodovka bez motoru vyndat jde ale opačně? Převodovku tam nechat a přehodit motor? Nebo radši vypustit olej, rozpojit to na čepech, vycvakonout poloosy a dát to celý ven? nevymejslej chujoviny, dyk to mas jeden drzak, poloosy, razeni a tachak se spojkovym lankem a je venku i s motorem
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
20.1.11, 18:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|