parametry motoru Fabia 1.2HTP
Autor |
Zpráva |
jan.rollo
|
parametry motoru Fabia 1.2HTP
Vážení,
prosím o možnost seznámení s výkonostními parametry motoru Fabie 1.2.Nikde se mi nepodařilo sehnat
křivku výkonu,točivého momentu a měrné spotřeby.
Děkuji
|
23.11.06, 21:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
23.11.06, 21:11 |
|
|
Peter50kw
|
|
23.11.06, 22:48 |
|
|
Thobiash
|
Pardon, ale trochu odbočím tady i jinde jsem čet´,že se do Fábií dávaj dvoulitry, ale já žádnou ještě neviděl. Do kterejch, kdy jak, co a proč?
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
23.11.06, 23:15 |
|
|
Kybergreg
|
Jo, jsou to dvoulitry starší koncepce, osmiventilový (dva ventily na válec), výkon jen 85kW, ale zato táhnou odspodu (je to obdoba těch 1,6tek, co se dávaly do felicií), spotřebu nevim, ale odhaduju, že by mohla být docela příznivá. Už jsem pár fabií s tímhle motorem viděl, ale je fakt, že moc jich není, protože lidi si fabie s tímhle motorem prakticky vůbec nekupujou. Kdo si koupí fabii, má v tom buď jeden z těch nejlevnějších motorů nebo naopak nějaký TDi, ale starej benzínovej dvoulitr moc lidí nechce. A nevim, jestli se tenhle motor do nových fabií ještě vůbec nabízí.
|
24.11.06, 10:02 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Kombinovaná spotřeba toho dvoulitru je podle výrobce 7,7 litru. Věřím tomu, že ten motor s na něj relativně lehkou Fabií celkem mává, pořizovací cena je ale neadekvátní, takže jsem tohle auto viděl snad jedno.
Hlavně kvůli tý ceně to většinou u zájemců o svižnější svezení skončilo u stokoňový 1,4 16V. Sice nemá zdaleka takovej krouťák jako dvoulitr, je ale levnější...
Jinak kompletní technický údaje jsou zde: http://www.skoda-auto.com/importer/webc ... lyear=2007
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
Naposledy upravil hans dne 24.11.06, 10:27, celkově upraveno 1
|
24.11.06, 10:11 |
|
|
hans
von GLEXR
|
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
24.11.06, 10:13 |
|
|
Pech.
|
fábii s dvoulitrem má jeden chlapík od vedle, jezdí to výborně, žara tak 8l
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
24.11.06, 12:46 |
|
|
Thobiash
|
Jj dík všem za info. Já jen, že mi má jedna Fábka (1,4 16V 74Kw) asi za rok spadnout do klína-ten dvoulitr by byl asi zajímavej. Tohle auto bych ale chtěl zachovat legální po všech stánkách (ne jako tu "Černou"), takže smůla a pápá dvoulitr .
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
24.11.06, 15:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nejlepěí je klasika 1.4, ověřená s filcky, svíčky jednokontaktní, žádná zbytečná výbava, klima a počátač, výkon se dá zvednout jiným programem a v poho miloš
|
25.11.06, 08:45 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Thobiash píše: Jj dík všem za info. Já jen, že mi má jedna Fábka (1,4 16V 74Kw) asi za rok spadnout do klína-ten dvoulitr by byl asi zajímavej. Tohle auto bych ale chtěl zachovat legální po všech stánkách (ne jako tu "Černou"), takže smůla a pápá dvoulitr .
74kw máme u 1.9
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.11.06, 12:49 |
|
|
Thobiash
|
slovacek.milos píše: nejlepěí je klasika 1.4, ověřená s filcky, svíčky jednokontaktní, žádná zbytečná výbava, klima a počátač, výkon se dá zvednout jiným programem a v poho miloš
...my (já a má nejmilejší )ji dostanem od rodičů, takže si vybírat nemůžu, ale rozhodně nejsem naštvanej...
|
25.11.06, 14:00 |
|
|
Kybergreg
|
Thobiash píše: Jj dík všem za info. Já jen, že mi má jedna Fábka (1,4 16V 74Kw) asi za rok spadnout do klína-ten dvoulitr by byl asi zajímavej. Tohle auto bych ale chtěl zachovat legální po všech stánkách (ne jako tu "Černou"), takže smůla a pápá dvoulitr .
Zajímavý je, že ve skutečnosti na běžný ježdění je lepší motor 1,4 16V 55kW, který má lepší průběh krouťáku v nízkých otáčkách. Verze se 74kW je vyhoněná do výkonu ve vyšších otáčkách, takže je potřeba ho honit, aby to pořádně jelo. Nicméně i tak si myslim, že je to dobrej motůrek, tak až s nim budeš drandit, tak se nezapomeň podělit o zážitky
A za dvoulitrem nesmutni, takhle budeš mít nižší povinný ručení a při rozumný jízdě i nižší spotřebu.
|
27.11.06, 13:23 |
|
|
Thobiash
|
Kybergreg píše: Thobiash píše: Jj dík všem za info. Já jen, že mi má jedna Fábka (1,4 16V 74Kw) asi za rok spadnout do klína-ten dvoulitr by byl asi zajímavej. Tohle auto bych ale chtěl zachovat legální po všech stánkách (ne jako tu "Černou"), takže smůla a pápá dvoulitr . Zajímavý je, že ve skutečnosti na běžný ježdění je lepší motor 1,4 16V 55kW, který má lepší průběh krouťáku v nízkých otáčkách. Verze se 74kW je vyhoněná do výkonu ve vyšších otáčkách, takže je potřeba ho honit, aby to pořádně jelo. Nicméně i tak si myslim, že je to dobrej motůrek, tak až s nim budeš drandit, tak se nezapomeň podělit o zážitky A za dvoulitrem nesmutni, takhle budeš mít nižší povinný ručení a při rozumný jízdě i nižší spotřebu.
Jj máš recht a o zážitky se podělím, ale ještě počítám tak rok musim čekat - skorotchán chce tu novou Fábii...
|
27.11.06, 13:56 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Kybergreg píše: Thobiash píše: Jj dík všem za info. Já jen, že mi má jedna Fábka (1,4 16V 74Kw) asi za rok spadnout do klína-ten dvoulitr by byl asi zajímavej. Tohle auto bych ale chtěl zachovat legální po všech stánkách (ne jako tu "Černou"), takže smůla a pápá dvoulitr . Zajímavý je, že ve skutečnosti na běžný ježdění je lepší motor 1,4 16V 55kW, který má lepší průběh krouťáku v nízkých otáčkách. Verze se 74kW je vyhoněná do výkonu ve vyšších otáčkách, takže je potřeba ho honit, aby to pořádně jelo. Nicméně i tak si myslim, že je to dobrej motůrek, tak až s nim budeš drandit, tak se nezapomeň podělit o zážitky A za dvoulitrem nesmutni, takhle budeš mít nižší povinný ručení a při rozumný jízdě i nižší spotřebu.
i u 1.9 t di ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.11.06, 19:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|