|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
vibruje volant, pedály, páka, vše Fabia 1,2 HTP
Autor |
Zpráva |
scorpik
|
vibruje volant, pedály, páka, vše Fabia 1,2 HTP
Dobrý den, předminulý měsíc jsem koupil fabii rok 2002 (40kW), najeto 24 tis. km a teď jsem z toho nešťastný. S autem jsem najel 2000 km a všiml jsem si, že při vyšších rychlostech se chvěje volant. Chvějí se i pedály a mám pocit, že i řadící páka. Do auta už jsem nainvestoval 14 000 Kč a závada neodstarněna. provedl jsem: 1) Výměna silentbloků 2) geometrie 3) Koupil nové pneumatiky 4) Vyvážil nové pneumatiky 5) Provedl celý servis, plus diagnostiku
Motor jinak jede dobře, na dálnici drží krásně rychlost, akceleruje. Spotřeba do 6 litrů. Po této stránce si nestěžuji. Jen auto celé vibruje a jsem z toho hodně nešťatsný protože nevím čím by to mohlo být. Hodně cítit to začíná být kolem 90 km/h a víc. Někdy mám pocit že se to nepatrně chvěje i když stojím se zapnutým motorem. Nikde v servise nevědí co s tím. S těmito auty mám přitom zkušenosti. Otec má taky fabii 1,2 htp (40 kW) a má najeto už 50 000 a nedělá mu to. Auto je klidné, metřepe se a jede mnohem kultivovaněji. Mrzí mě, když budu muset auto kvůli tomuto prodat, protože jsem do toho nainvestoval již opravdu 14000 Kč. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
|
2.7.11, 12:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
badopes
|
Re: vibruje volant, pedály, páka, vše Fabia 1,2 HTP
Je třeba zjistit jestli vibrace jdou od motoru-převodovky,nebo podvozku. Zkusil bych na vhodné cestě vyzkoušet s vyřazenou rychlostí na volnoběh. možný špatný kloub,nebo ohlá poloosa, prostě hledat a zkoušet různé varianty
|
2.7.11, 12:22 |
|
|
scorpik
|
Díky, zkusím i tuto variantu. Pak dám vědět, jak to dopadlo.
|
2.7.11, 12:43 |
|
|
john simple
|
hele, podle bydliště to máš blízko k Milošovi, stav se za ním, určitě ti rád pomůže
|
2.7.11, 14:20 |
|
|
Jiri
|
dela to jen v tahu nebo i pri jizde treba na neutral....vyssi rychlosti treba z kopce..pokud jen v tahu tak je to vnitrni kloub na nektere poloose, na volnobeh pri stani mozna nejake vibrace ucitis prece jen trivalec vibruje uz sam o sobe, ale mel by mit hlavne dobre nastaveny rozvody a vyvazovaci hridele....chtelo by znat lepe historii auta zda nebylo neco opravovano na motoru
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
2.7.11, 23:24 |
|
|
scorpik
|
Nejvíc to dělá z kopce. A čím lepší silnice, tím více to jde cítit. Dost je to citelné po dosažení 95-100 km/h.
|
3.7.11, 09:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
klidně se stav čím to může být se dovíš zde http://www.vestirna.com/koule/ve skutečnosti je něco nevyvážené volné nebo pracuje mimo osu a to se dá zjistit jedině bádáním, na dálku miloš
|
3.7.11, 10:33 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
co vsechno jsi menil na podvozku a nedelal nejaky umelec rozvody? strejdouvi toto delaly "nove kosti" na napravach xD po 500km KO
|
4.7.11, 21:51 |
|
|
kachna80
|
ahoj, mam taky HTP 12V jsem prvni majitel, nalitano 50000km, na aute nebylo do ted nic meneno, slape jako hodinky, poslednich 14 dni ale take vibruje vse to co kolegovi, tj. pedaly(brni z toho noha ), radicka a trosku i volant . vibruje to jen pri tahu motoru, vyrazneji nad 3000ot., na neutral vubec nebo pri rovnomerne jizde pak uz jen neznatelne. co, kde hledat? diky
|
25.10.11, 17:09 |
|
|
darklord
|
Dufam ze sa behom tych 50tis menil aspon olej, brzdovka a chladiace medium ked uz nic ine
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
25.10.11, 19:37 |
|
|
kachna80
|
predepsane servisni kontroly a z toho vyplyvajici vymeny naplni
|
25.10.11, 20:21 |
|