Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 23:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 cukaní motoru felicie 
Autor Zpráva

Příspěvek cukaní motoru felicie
Zdravím mam takovy dotaz mam felicii 1.3 MPI a kdyz je studena tak cuka a dusi se(nikdy to nedelala) poradte cim by to mohlo bejt.

11.7.11, 16:17
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: cukaní motoru felicie
Sviečky? Možno lambda...

Peugeot 405 1.9GRD

12.7.11, 23:15
Profil ICQ

svíčky sem vymenil. a vcera sem to mel napichnuty a bylo mi receno ze je vse ok.

13.7.11, 10:19

očistit halluv snímač...
:wink:

Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.

13.7.11, 12:14
Profil ICQ

cuká hned okamžitě po startu nebo po ujetí pár metrů nebo chvilince chodu na volnoběh? Co volnoběh? houpe je vysokej nízkej?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

13.7.11, 17:51

cuka hnedka po startu kdyz stojim cca 3min a pak jedu tak je to lepsi ne dobry ale lepsi. volnobeh kolisa kdyz se to zahreje tak je to paak dobre.

13.7.11, 20:31

Zdravím, chcel by som Vás poprosiť o pomoc ... Mám Feldu 1.3 BMM, 50 KW a problém pri voľnobehu. Pri naštartovaní ide motor v pohode ... Má otáčky aké má mať (Všetko OK) ... Problém nastáva vtedy, akonáhle okamžite prišliapnem na plynový pedál - Motor akoby spočiatku zadusilo. Dokonca mi kedysi aj zhasol. Ak pridávam pomaly plyn, všetko ide v poriadku (napríklad pri rozbiehaní). Ak sa chcem rýchlo pohnúť a šliapnem na ten plyn, tak ho spočiatku na sekundu, dve zadusí, potom ide ako má. Neviem si s tým rady. Mal som to aj na diagnostike ... Jedinú chybu vyhodilo HALLOV snímač (snímač otáčkok) ... A tým to vraj byť nemôže ... Stretli ste sa s takýmto problémom niekedy? ... Vopred Díky ... Sad nechcem zakladat novu temu . vie niekto poradit ? na feliciaklub.sk sme zistili ze ked je bateria nabita tak to nerobi ...

14.7.11, 19:06

tydak píše:
cuka hnedka po startu kdyz stojim cca 3min a pak jedu tak je to lepsi ne dobry ale lepsi. volnobeh kolisa kdyz se to zahreje tak je to paak dobre.

Změřit předehřev lambdy jestli maká.

15.7.11, 17:50

slavo1589 píše:
Zdravím, chcel by som Vás poprosiť o pomoc ...

A co palivovej filtr? A dělá to taky jen za studena nebo i za tepla? A ta baterka, jak myslíš že když je nabitá že to maká? Jako že ji vemeš z nabíječky dáš do auta nastartuješ a maká to a druhej den přijdeš nastartuješ a už to dělá problem?

15.7.11, 17:51

ahoj, aj palivovy filter budem menit cez vikend.inak robi to takto ked stojim na volnobehu a pridam plny plyn auto zadusi az ide skapat, musim ubrat plyn a pridavat iba jemne a tak sa pohnem....ale robi to aj ked idem a chcem niekoho obehnut a pridam auto pridusi a az po chvilke sa rozbehne..k tej baterke pomohlo to jednemu uzivatelovy mne nie. uz neviem ty vole co robit :x :mrgreen:

15.7.11, 19:24

slavo1589: vyměnit svíčky a nastavit odtrh a mělo by to krásně chodit za plynem..toto mi to dělalo taky..svíčky s nastaveným odtrhem dokážou dělat divy :wink:

19.7.11, 17:08

sviecky maju asi mesiac. nebude to mat nieco spolocne s tym ze mam druhu skrtiacu klapku ? a nastavenie odtrhu myslis na rozdelovaci ? co ja viem tak tam sa nenastavuje ved felicia ma snimac otacok

19.7.11, 18:07

odtrh na svíčkách..jako na svíčce mezi elektrodou a tím plíškem teď si nemůžu vzpomenout jak se jmenuje ten plíšel ale to je jedno..myslím že felicie ma mít odtrh 0,7..normálně se to změří listovíma měrkama a podle potřeby se to sklepne..páč když se kupují nové tak vesměs každá ma jinej odtrh a to se musí sjednotit..a tu druhou škrtící klapku máš vyčištěnou? jako pořádně odmastit to pak pojede i lépe a dokonce se u mě zdvili i otáčky nachvilku než si to dorovnala lambdasonda

19.7.11, 19:21

saaaakra kde kupujete svíčky? na každou svíčku je předepsanej odtrh už od výrobce svíčky a zatím vždy souhlasí s odtrhem udaným výrobcem auta a když tam ten odtrh je danej tak vindám svíčku s krabičky a ten předepsanej odtrh má

19.7.11, 20:14

roman_an1 píše:
slavo1589: vyměnit svíčky a nastavit odtrh a mělo by to krásně chodit za plynem..toto mi to dělalo taky..svíčky s nastaveným odtrhem dokážou dělat divy :wink:

Trochu si pozapomněl uvést že ty máš LPG kde doskok (správně je to doskok a ne odtrh) se obecně doporučuje nižší - kolem hodnoty 0,55 mm (u svíček na LPG je nastavený už z výroby např. Brisk Silver) než při provozu na benzín na který jsou nastavené standardní doporučované svíčky pro BMM kde je doskok předepsaný na 0,7-0,8 mm.

A jak píše Kris ještě se mi nikdy nestalo že by doskok na svíčkách neseděl s tím který udává výrobce a že už jsem vyzkoušel za těch 9 let něco svíček. Pokud není krabička vyloženě poškozená od nešetrného zacházení díky kterému by se doskok mohl změnit čemuž by do jisté míry měl zabránit kroužek z tvrdého papíru pak stačí jen pro klid duše doskok spároměrkama přeměřit a v drtivé většině případů bude stejně sedět s tím který udává výrobce. Rozhodně nedoporučuju tomu kdo má gramlavý ruce a nemá cit dělat úpravu doskoku nebo do něj jakkoliv drbat jelikož může nadělat víc škody než užitku... ona se jeho úprava může zdát jednoduchá, ale často se stane že někdo poškodí izolátor nebo elektrody ať už střední nebo vnější a co hlavně není schopný nastavit doskoky na všech svíčkách přesně stejné což je pro vyrovnaný chod motoru docela zásadní jelikož se od toho odvíjí spousta faktorů jako třeba přeskokové napětí atd.

20.7.11, 01:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další