Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 23:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Problém s akcelerací - škubání, volnoběh v pořádku 
Autor Zpráva
Tydýt

Příspěvek Problém s akcelerací - škubání, volnoběh v pořádku
Zdravím,
Tak zase jednou nějaký problémek.
Rapid - motor favorit, karbec - pier.
Motor skvěle nastartuje, volnoběh drží v pořádku, funkce aut. sytiče taky ok. Problém nastane, když s autem chci zrychlit, od 2. 3. stupně nejhorší...4,5, nejsou tak znatelné. Začne neskutečně škubat a nechce jít do vyšších otáček.
čistili jsme Karbec, úplně celý, měřili odpor v zapalovacích kabelech, svíčky jsou nové, měněný olej, měněný palec rozdělovače(+ měřený jeho odpor).
Děkuji za rady

31.7.11, 13:32
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Problém s akcelerací - škubání, volnoběh v pořádku
A co tak regulace předstihu... odstředivá a podtlaková? Na tu jste se taky dívali jaký mají průběhy a jestli sedí s tím co udává výrobce? Je tam sice nějaká tolerance, ale nesmí být výrazně mimo pak to je na houby a i to tak jede. A rozdělovač jako takovej musí být taky nejlíp bez vůle.

31.7.11, 13:45
Tydýt

Jo, všechno tohle se dělalo. Předstih je dělaný někdy v červnu a jezdilo to až do teď dobře. A navíc se mi zdá, že se to škubání zhoršuje. Nejdřív to bylo jen malinko, a někdy, a teď je to téměř vždy po přidání a nemusí být ani nijak extra velké.

31.7.11, 13:53

Jaké tam máš zapalování? Kontaktní nebo bezkontaktní z Fav? Takhle nějak se totiž projevuje buď cívka rozdělovače nebo jestli mě paměť neklame tak i elektronický spínač na odchodu do věčných lovišť. Jinak neber si to osobně... ono se říká čistili jsme karburátor, ale jde o to ještě jak... někdo je schopnej nadělat víc škody než užitku. Takže pokud jste při čistění něco ještě víc nezku*vili a všechny okruhy karburátoru skutečně pracují jak mají pak bych tipl problém v tom co jsem napsal teda pokud tam bezkontakt je.

31.7.11, 14:15
Tydýt

Je tam bezkontaktní zapalování, cívka rozdělovače je měněná a elektronický spínač je myšlený kde ? na karb, nebo zapalování ?
čistili jsme jen plovákovou komoru a trysky profukovali vzduchem z kompresoru. je jinak udržovaný. nikde nic nebylo špatného.

31.7.11, 14:22

Elektronický spínač zapalování je jen jeden a to na pravém podběhu tzv. krabička ETZ. Jinak vyčistit plovákovou komoru a profouknout trysky se ani zdaleka nedá považovat za vyčištění celýho karburátoru. Po tom zásahu do karburátoru je to o něco lepší než předtím, stejný nebo horší? Zkus to škubání trochu líp rozepsat. Jestli to dělá pořád nad oblastí volnoběhu nebo jen v některým režimu /při zrychlení/ a při ustáleném režimu jízdy se to neobjevuje nebo jak. Jen tak mimochodem jak je na tom palivové čerpadlo... pokud má membránu a hlavně ventily v háji tak ti v otáčkách není schopný dát dostatečný množství paliva a pak to holt bude škubat.

31.7.11, 14:45
Tydýt

Tak nakonec opět úplná blbost v elektrice.
Málo zastrčený kontakt v jedné čokoládě. Ach jo,,nemůžou být auta jenom mechanické, bez hnusné elektřiny ?? :(:-/

31.7.11, 17:45

Se rozčiluješ nad složitostí ale řekni mě kdy se od výroby dávala na rapida nějaká čokoláda, všude byly origo svorkovnice případně jednotný konektory. A pokud to bylo někde kolem zapalování tak i na tom zapalování nikde čokoláda není a do rapida se to dá bez ní v pohodě zapojit.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

1.8.11, 07:13
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]