Autor |
Zpráva |
Exithus
|
Na volnobehu blika olej
Toto ma trapi od vymeny tesnenia pod hlavou... Ked mam motor dostatocne horurci (tak po prejdeni 50 km) tak mi na volnobehu zacne blikat (nie svietit) kontrolka oleja. Pricom volnobeh drzi dobre otacky. Oleja mam dost, je uplne novy a voda v nom nie je. Cim to moze byt? zeby zle čidlo?
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
5.8.11, 08:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
Re: Na volnobehu blika olej
Bordel napadany do vane? Aky si tam mal a aky si tam dal olej?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
5.8.11, 08:13 |
|
|
ventYl
|
bud to, alebo stary olej tesnil karbonom, dal si tam nejaku syntetiku, ta ti to vyplachla a zvacsili sa vole napr. na loziskach...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
5.8.11, 08:32 |
|
|
michalkatka
|
vymeň čidlo a keď to nepomôže daj poriadny filter ( Bosch, Man, Fram )...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.8.11, 10:15 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo M7ADS IV superturo
|
5.8.11, 18:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dneska slavím 8O.OOO km na motorce mám tam superturbo, olej nemizí, nepřepaluje se, šestka stichla, vše OK před tím tam byl motorkáčský 1OW5O, přepaloval se výfuk štípal do očí, olej mizel a to dost
|
5.8.11, 18:59 |
|
|
Kristensen
|
A co máš za machinu Milošu, jsem nikde nepostřehl že i ty sedláš dvě kola.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
6.8.11, 09:07 |
|
|
Šemik
|
Zkus vyměnit čidlo a když nic, tak na to kašli. Na volnoběh to nevadí a oprava motoru je nerentabilní. Příští olej můžeš dát nějaký hustší a je to.
Resp.. vanu jsi měl při výměně těsnění pod hlavou dole? Jde o sací koš, jeho vyčištění by se mohlo udělat taky. Ale nějaký přebrus kliky.. do toho bych fakt nešel.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.8.11, 20:43 |
|
|
Exithus
|
no olej fakt nevim, ten najobyčajnejši tam je čo mali. Vaňu som dole mal ale kym som ju dal naspet tak som vsetko vycistil dokladne. Skusim vymeniť čidlo a uvidim.
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
6.8.11, 22:23 |
|
|
p.s.
|
kdysy sem mýval podobný problém výměna čidla nepomohla pak sem skusil dát nový těsnění pod sací koš olejovýho čerpadla a asi 14 dní byl pokoj pak se problém oběvil znova pak mi jeden garážník poradil at to těsnění vyhodim a místo něj to jemně natřu silikonem od tý doby sem měl pokoj a už to neproblikávalo.
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
7.8.11, 12:54 |
|
|
Kristensen
|
Vždyť to tady píšu pořád jakmile někdo mění rozvody tak ať nedává těsnění pod sací koš a nebo když jen sundává vanu třeba kvůli přetěsnění tak ať to těsnění pod sacím košem vyhodí ale je podstatné zjistit zda jsou ozubená kola utopená pod dosedací plochu sacího koše pokud ano tak těsnění do kopřiv a sací koš zpět bez něj.
|
9.8.11, 14:20 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
proc tam to tesneni vlastne byva (v pripadech, kdy tam je spis na skodu) ?
|
9.8.11, 14:41 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
správně maji kolečka vyčuhovat z bloku ale po letech už se vybrousí a nevyčuhujou proto těsnění pryč
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.8.11, 16:58 |
|
|
Kristensen
|
já jsem ještě nikdy neviděl auto na kterým by to vykukovalo a vzhledem k tomu že ty ozubený kola maj ze všech stran kolem sebe hliník včetně sacího koše tak by ty součástky musely bejt šeredně vyhoblovaný aby to bylo opotřebený a kdykoliv sundám na něčem takovém sací koš tak dosedací plocha ozubených kol je krásně hlaďoučká, spíš bych to viděl že dřív byl jednak jinej olej než v dnešní době a to platí i u klasickýho M6AD a další věc dřív když to mělo natočených 80-100 tis km tak se ten motor hodil na GO a bylo po svícení, což dneska nějakou opravdovou GO řeší jen už málokdo na těchto vozech. No a ještě potom může být klidně vymačkaný lůžko kuličky na přetlakovým ventylu na sacím koši a jak se to ohřeje tak i tam to může ztrácet tlak. Klidně se tam mohl i dostat nějakej bordel no a další věc ještě pořád nikde (možná jsem slepej) nevidim že by tady zadavatel problému napsal jestli tam to těsnění má nebo ne, protože tam pak záleží i na jeho síle čím silnější tím měnší tlak oleje bude a dřív to začne problikávat nebo svítit
|
9.8.11, 18:06 |
|
|
Kristensen
|
a ještě jedna věc mě napadla ale to by jste museli někdo upřesnit kdo jste se s tím setkali nebo víte kam vedou díry na motoru pro hlavové šrouby, pokud je někdy na nějakým motoru nějaká díra slepá tak je důležitý aby v té díře nebyla voda nebo olej nateklej, což se stane velice snadno při sundávání hlavy, pokud by cokoliv v neprůchozí díře zůstalo tak při následném utahování může dojít k protržení bloku a je problém jak vyšitej.
|
9.8.11, 18:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|