Autor |
Zpráva |
mrs.star
|
Auto po nastartování chcípne - neustále
Zdravím, nedávno jsem jela v klidu po silnici, i když jak jsem chtěla přidat, tak jsem měla nohu až na podlaze a rozjíždělo se to pomalu. Dojela jsem domů a na druhý den jsem nastartovala a otáčky šly okamžitě dolů a chcíplo to. No a je to tak do ted... za studena i za tepla. Svíčky jsem vyměnila, volnoběžná tryska je v pohodě, namazala jsem i rozdělovač ale furt nic. Mám prasklou gumu na vzduchovém filtru, ale nevím, jestli to může způsobit. bylo mi řečeno, že by to mohl být sytič nebo elektrika, ale nic víc. fakt nevím jak to zprovoznit...aspon do servisu, který mám 30 km daleko. Navíc je cítit benzín po startu. Jinak auto je Favorit 135 L, karburátor, jezdí na benzín, automatický sytič. Nevím, co víc. Jsem docela amater. Klidně si napište co potřebujete vědět. Díky
|
12.8.11, 14:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: Auto po nastartování chcípne - neustále
pootocil sa palec v rozdelovaci, nieco okolo toho... sviecka na kabel k rozdelovacu a pridrzat pri niecom ukostrenom (napr. motor ), pomocnika co otoci klucikom a kukat ci lietaju iskricky... Inak pricin je moznych viacej... skus doplnit oblast bydliska, mozno niekto vybaveny ND je nablizku
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
12.8.11, 15:51 |
|
|
Kristensen
|
jestli je cítit benzín tak může být taky prasklá hadička někde kolem karburátoru, ještě jak ti to chytne? Okamžitě bez problémů ale pak to hned zdechne nebo dobu startuješ a motor divně škube prská střílí a pak na krátko chytne?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
12.8.11, 17:09 |
|
|
mrs.star
|
ted jsem to zkoumala, nastartovala, vše šlo v poho, nastartovala podruhé a jak je klapka asi u karburátoru nebo kde tam, prostě u volnoběžné trysky, tak tam šel bílý dým při sešlápnutí plynu, ale nestartovala jsem. pak tam kapal benzín mimo airbox, jako u něho...chjo...nedokázu to popsat, mám fota, ale nevím jak je tu vložit... please help
|
12.8.11, 17:16 |
|
|
mrs.star
|
|
12.8.11, 17:29 |
|
|
Kristensen
|
nahrej je kamkoliv třeba na imageshack nebo rajce.net a sem jen zkopči odkaz
|
12.8.11, 17:29 |
|
|
Kristensen
|
Tam se vždycky zakouří trošku třeba při náhlým chcípnutí motoru a ten motor jinak chytá uplně bez problémů? a kde kapal ten benzín?
Naposledy upravil Kristensen dne 12.8.11, 17:31, celkově upraveno 1
|
12.8.11, 17:30 |
|
|
mrs.star
|
|
12.8.11, 17:30 |
|
|
mrs.star
|
jinak motor chytá úplně v poho... klíčem otočím tak na 2-3 sekundy a už se to chytá
|
12.8.11, 17:32 |
|
|
Kristensen
|
tak jak tam na tom plastovým vidíš tu hadičku opletenou hadrou tak tu nejdřív vyměň
|
12.8.11, 17:32 |
|
|
Kristensen
|
jednoznačně tu hadici, ještě by se mohlo stát že je prasklá ta bílá nádobka ale to bylo málokdy, tam bude problem v tej hadici tyhle hadrový jsou za trest a dobrý tak akorát aby celý auto shořelo, ta hadice se mění poměrně blbě kvůli tej sponce schovanej ale dá se to kdyžtak sežeň nějakýho zručnýho domácího kutila ten si s tím poradí a myslím si že to pak bude šlapat jako za mlada
|
12.8.11, 17:34 |
|
|
Kristensen
|
Ještě máš ruční pumpu na benzín na motoru nebo už máš tu novější bez páčky?
|
12.8.11, 17:36 |
|
|
mrs.star
|
pokusím se jí sehnat a vyměnit ale mám taky pocit, že to teklo už nad tou hadičkou...co to vlastně je? dívám se do papírů a mám tam packu k ručnímu čerpání paliva..takže jo jako s páčkou
|
12.8.11, 17:38 |
|
|
Kristensen
|
tak pokud tam ta páčka je tak když s ní začneš hejbat nahoru dolu tak budeš pumpovat benzín a uvidíš kde to teče, on tam je docela tlak takže jestli je ta hadička naprasklá směrem nahoru tak to bude slaboulince stříkat navrch tej skleničky a pak to po ní poteče dolu, je to vlastně takovej odbublinkovávač a zároveň ventil kterej posílá přebytečnej benzín zpět do nádrže. Tu páčku hledej na takovým kulatým tělese vedle olejovýho filtru když se podíváš po motoru zvrchu dolů mezi ty dvě prostřední svíčky tak tam bude to těleso čerpadla a bude z něho koukat malá páčka tak s ní hejbej nahoru dolu a bude to pumpovat.
|
12.8.11, 17:42 |
|
|
mrs.star
|
jo to vím kde je...dík... a myslíš, že kvůli tomu to nejelo?:O
|
12.8.11, 17:45 |