Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 00:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 felicia 1.6 mpi-leniva 
Autor Zpráva

Příspěvek felicia 1.6 mpi-leniva
zdravim..som tu novy a potreboval by som poradit ohladom felicie 1.6...auto islo vzdy super ale v poslednom case za zacalo nejak kazit co je sposobene poctom najazdenych km...najskor zacali kolisat otacky(skrtiaca klapka pravdebodobne), servis to potvrdil vycistil ale prd z toho, takze novu.
po case zacalo auto stracat na vykone a pocul som sicanie od vyfuku(dodrbkany kat), myslel som ze ta strata vykonu je tym tak som ho dal prec ale to iste..o trosicka ide lepsie ale po zosliapnuti plynu je lenive, a do obmedzovaca ho ani nedostanem po 4200 ot/min a koniec ..auto nejde viac nez 110-120 km/h...co by tam mohlo byt teda okrem tej skrtiacej klapky ktora je stale zla..moze to byt nou?? aj ked tato lenivost sa prejavila az neskor jak sa pokazila klapka...este som rozmyslal nad lambdou ale neviem, mam pocit jak keby nedostavalo poriadne benzinu...potrebujem pls poradit co a ako.dakujem

4.9.11, 10:38
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: felicia 1.6 mpi-leniva
pripchatý, alebo zapchatý výfuk... v poslednej dobe sa to objavuje dosť často...

4.9.11, 10:43

hmm..to pochybujem lebo minule som isiel cez krizovatku a vypadol mi kat zo stredoveho tlmica..isiel som jak traktor ale stale lenive..kat som dal prec a to iste..vyfuk je cisty si myslim na 90%...
prave som vybral sviecku a je biela..takze asi chudobna zmes(malo benzinu)??

4.9.11, 10:52

Příspěvek 
Změř tlak čerpadla.

4.9.11, 11:26

Daj si opravit, ci vymenit klapku, sprav reset a ked uz budes na vagu, kukni aj MAP senzor a tepotu vody co dostava RJ, a rovno kuknes ako reaguje lambda 8)

4.9.11, 12:54

Jak vypadnul kat ze středovýho tlumiče? Jako že se to rozpojilo? Tím pádem je 90% problémů jasných, sice jsi vyhodil kat ale uplně zbytečně, pokud by byl ucpanej kat tak kdyby byl spoj před ním tak se to rozerve v něm před katalizátorem ale určitě ne za ním protože tam už by se za tím ucpaným katem tlak plynů neudělal takže kat je průchozí a tím pádem máš ucpanej zbytek výfuku. A to že jsi jel jak traktor a pořád líně byl už následek toho že ten výfuk byl rozpojenej a neměl žádnej odpor, taky jsem kolikrát s několika autama přejížděl s upadlým vejfukem třeba hned za motorem a v ten moment je to auto líný že by i trabant vyhrál nad ním. Svíce budou bílý, vejfuk se dusí až za lambdou tím pádem je tam furt dost spálenej směsi která neletí ven a lambda ochuzuje, a díky tomu zvládnou i houpat otáčky, klapka musí být zlatá stříbrná a hlavně taky potenciometr je potřeba zkontrolovat ale taky očistit a namazat buď něčím na poťáky nebo lehounce Diavou, potom je třeba ohřát motor na provozní teplotu a pomocí VAG nastavit, pokud není VAG tak ohřát až do větráku, motor vypnout, odpojit baterku, (stačí mínus) zapnout klíček do polohy kontrolek a připojit baterku, klapka si načte polohy za cca 10-15 vteřin, potom vypni klíček alespoň na půl minuty a mělo by bát hotovo, jediný co tímhle způsobem nepoznáš jednoznačně je že se nikde nedočteš pokud základní nastavení nebylo provedeno, ve vagu ti to skočí do chyb. Ale jinak pokud po cca těch 30 vteřinách nahodíš motor tak by měl sám vyběhnout někde na cca 1200 a během 2-3 vteřin sám sjet dolu na volnoběh a držet tam, tím to je v cajku.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

4.9.11, 12:59

no okey...a jak zistim ze mam upchate tlmice bez toho aby som kupoval novy vyfuk...nahodou kupim novy a uplne zbytocne....tiez si myslim ze mas na 70% pravdu s tym vyfukom ale jak to zistim ze su upchate?? :/
a k tomu katalizatoru este...nevyhodil som ho zbytocne, neskutocne sical a ked som ho vyhodil tak je troska zivsie ale neodstranil som tu chybu co som chcel..

4.9.11, 13:24

jedině dát ruku za výfuk a někdo ať prošlápne plyn, bacha ať se nespálíš a musí to letět ven ale ne se tlačit, a nevšiml sis třeba že by ti někdy vyletěly nějaký cucky z výfuku? nějaká vata atd?

4.9.11, 13:30

většinou byl ucpanej koncovej díl tak ho eventuálně sundat ale taky to nebude žádnej zázrak na jízdu, v něm kolikrát stačí díra už to taky nejede tak jak by mělo.

4.9.11, 13:34

jo a syčí to dál nebo ne?

4.9.11, 13:35

nie uz to nesyci...

4.9.11, 13:43

a nic som si nevsimol zeby mi nieco vyletelo z vyfuku...ale teraz ked si dobre spominam tak vyfuk mal taky cudny zvuk asi pred mesiacom jak keby bol deravy...nic som s tym nerobil..teraz neni pocut nic...

4.9.11, 13:45

no teraz som sa isiel pozret na ten koncovy tlmic..len tak som sa pozrel do vyfuku ci nieco neuvidim a na koncivyfuku bolo na stene malinke vlakno vaty..nic extra ale bola tam..tak neviem ci to staci na to aby som vedel ze je tlmic v haji...

4.9.11, 14:01

pokud tam byla tak je vnitřek rozsypanej

4.9.11, 18:19

no skusal som tam aj dat tyc a prepchat to a do niecoho som aj ponarazal...len neviem ci to je len koncovy alebo je aj stredovy rozsypany

4.9.11, 18:23
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další