|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
tatko
|
120-ka nejde naštartovať
Prosím prepáčte mi moju netaktnost a netrpezlivosť,keby som dlhšie hladal,asi tu odpoved aj nájdem,ale... Nemôžem natočiť motor,najprv bol problém s rozdelovačom.Teraz už sviečky iskria.Palivová pumpa dáva.Ked vyberiem sviečku,sledujem,že do valca nejde zmes (asi).. malo by tade (otvorom po sviečke) fúkat zmes,nie? Čo robiť?
|
30.9.11, 14:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: 120-ka nejde naštartovať
To nemyslíš vážne preštuduj si funkciu štvordobého spaľovacieho motora, takéto základné veci by si mal vedieť ak sa v tom chceš rýpať....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.9.11, 15:02 |
|
|
tatko
|
Nechápem.. ak zmes nebola vo valci spálená a to nebola,lebo sviečka tam nieje,mal by som mať prst aspoň navoňaný benzínom,ak ho priložím k diere po sviečke a zatočím nie?
|
30.9.11, 15:08 |
|
|
michalkatka
|
"voňať" po benzíne by mal karbec keď zhodíš dole filterbox... sviečky môžeš skontrolovať či hádžu iskru a podľa zafarbenia sa sá odhadnúť bohatosť... hádže iskru v správnom momente keď si to rozladil, keď si to zložil naladil si to správne keď si budeš istý že iskru hádže v správnom momente na správny valec a nepôjde to - zameraj sa na karburátor, ihlový ventil, hladinu benzínu, čistotu trysiek, rovnosť veka........
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.9.11, 15:21 |
|
|
tatko
|
No,či som niečo rozladil,neviem.Skúsim napísať,čo som zatial robil: výmena palca a víka rozdelovača - pod palcom som len lahučko prešiel jemným šmirglom medzi kont. odtrh. ramienka, sviečkové káble-očistenie,kontr. kontaktov,kontrola funkcie cievky el.ventilu prívodu paliva na karb. , demontáž vzd. filtra-výmena vložky,výmena toho vrchného (pap.) tesnenia na karb.,čistenie dvoch trysiek vnútri karb.(idú kamsi do sánia..? inak potialto palivo ide! ,lebo aj pumpu som mal vonku,čistil aj sytko aj výmena membrány,hadičky volné.. neviem,možno som čosi zabudol -- čo teraz?
|
30.9.11, 15:37 |
|
|
p.s.
|
pokud ti tam nejde benzín-když vytočíš svíčku je suchá tak odpoj benzinovou hadici s přívodu do karbece a skus jestli ti z ní de při startu benzín pokud ano vytoč na přívodu do karbece šroub mam pocit že je to 14 klíč pod šroubem je sítko a bejvá pěkně zasraný zvlášt pokud si ho nikdy nečistil pokud to nepomůže je možný že ti zůstává viset plovák v karburátoru pak bys musel schodit filtr,odpojit podtlakovou hadici, odpojit plyn a sytič,odpojit přívod k volnoběžnýmu ventilu,odšroubovat víko karburátoru a mrknout do karbece zda je v něm náká hladina benzínu,ve víku karburátoru je jehlový ventil který se pomocí plováku zavírá a otvírá stává se že se tam dostane bordel a plovák zůstane viset-ventil rozebrat a vyčistit. než začneš bádat skontroluj skleničku před benzinovou pumpou síto muže bejt zasraný bordelem,při zpětný montáži pozor na těsnění at ti to sedne jak má jinak to bude přisávat vzduch a bude to dělat neplechu.
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
30.9.11, 15:39 |
|
|
p.s.
|
zapojil si zpátky kondenzátor
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
30.9.11, 15:41 |
|
|
tatko
|
p.s. díky za radu! Ešte raz som otvoril karburátor a asi bol štorcnutý ten venti,lebo aj ked som tam nič nenšiel (už som to predtým čistil),ked som to zložil ide to!!! super! dík! zrejme som pri skladaní nebol dosť opatrný dík za pomoc
|
1.10.11, 14:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|