Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 02:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 volnoběh a špatný rozjezd za studena (felda) 
Autor Zpráva

Příspěvek volnoběh a špatný rozjezd za studena (felda)
Ahoj všem, podobný témata už tu jsou, tak se omlouvám za další, ale nikde jsem nenašel přesně ten problém, co mám já. Jestli to dobře chápu, tak jsou na feldě nějaký dva režimy vonoběžných otáček - nějakých 700 ot. normálně a asi 1100 ot. pro studený start. V létě za teplýho počasí mi při studeným startu šel motor v pohodě do těch zvýšených otáček, ale teď, když už bývá sem tam chladněji, motor ráno překvapivě zůstává hned po startu na těch 700 (to znamená přesně naopak, než by se dalo čekat). Pak bývá celkem dost problém se rozjet, auto se po přidání plynu dusí, taky už mi jednou pěkně nahlas střelilo, i po rozjezdu je třeba motor držet v otáčkách, aby se nedusil. Je to problém jen tak během prvního 0,5 - 1 km, jenže bydlím v Praze a právě během tohohle kousku tu mám několik křižovatek, takže je to občas i nebezpečný... Jinak je auto bez problémů.

Někdy, když není ani teplo ani zima, se motor při studeným startu nemůže rozhodnout, jestli má teda držet těch 700 nebo 1100 a na volnoběh po pár vteřinách tyhle hodnoty střídá, pořád dokola. Zatím to není žádnej velkej problém, nějak se s tím nakonec vždy rozjedu, jen se bojím, aby se to nezhoršovalo.

Díky za vaše postřehy.

7.10.11, 08:44
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: volnoběh a špatný rozjezd za studena (felda)
diagnostika, a akú teplotu hlási motor, častý jav je vadné čidlo teploty, alebo nejaký zlý spoj...

7.10.11, 09:14
rejpal

Příspěvek Re: volnoběh a špatný rozjezd za studena (felda)
Něco podobného mi felda dělá taky, jen s tím rozdílem, že nemá problém rozhodnout se, jaké otáčky nasadí. V mrazu startuje do 600 otáček, při vlažném motoru do cca 1000. Čidla teplot mi hlásí správnou teplotu. Mám podezření na zasviněnou klapku.

7.10.11, 09:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]