|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
varok
|
Vodní pumpa nebo altík?
Ještě bych chtěl poprosit. Už se to tady myslím někde kdysy řešilo, ale jaksi to nemůžu najít. Jak poznám co je v háji? Zatím jen někdy se mi od motoru ozývá takový nepříjemný ječivý zvuk, prostě jako když jsou v háji ložiska. Teď si ale nejsem úplně jistý, co to dělá, jestli vodní pumpa, na kterou vsázím nejvíce, nebo altík. Když sundám řemen, tak se netočí ani pumpa ani altík. Jak tedy poznám, co to je? Altík jsem repasoval asi před 3 lety, ale ložiska byly asi číňani. Pumpu mám asi rok ve fáčku, ale poslední dobou jsem s ním skoro nejezdil. Je to ale opět čína zn. VIKA, takže bych se ani nedivil, kdyby to byla opravdu ona.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
15.10.11, 18:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Vodní pumpa nebo altík?
na to je stetoskop dáš na uši a poslechneš ložisko pumy, a přední zadní na altíku nebo zde http://www.google.cz/url?sa=t&source=we ... CA&cad=rja
|
15.10.11, 19:12 |
|
|
varok
|
Koule pěkná. Když to protočím bez řemenu jen tak rukou, zvlášť altík a zvlášť pumpu, tak to asi nepoznám, že? Ono se to většinou projevuje až u vyšších otáček.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
15.10.11, 19:33 |
|
|
URU
|
jestli nemáš stetoskop tak vem nějakej dlouhej šroubovák (nebo tyč atd.) a jeden konec co nejblíž místu kde chceš něco slyšet a druhej na ucho... motor by moh při tomhle poslechu stačit na volnoběh...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
16.10.11, 08:45 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
namazej si řemen klasickým mýdlem
|
16.10.11, 12:13 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="varok"]Koule pěkná. Když to protočím bez řemenu jen tak rukou, zvlášť altík a zvlášť pumpu, tak to asi nepoznám, že? Ono se to většinou projevuje až u vyšších otáček.[/quote poznáš ložisko je slyšet při malém otáčení nebo slyšíš padat kuličky z horní zatáčky
|
16.10.11, 13:24 |
|
|
varok
|
Řemen mám nový. Nedělá to prokluzující řemen, napnutý je dost, dělalo to i u starého, tak jsem ho vyměnil. Dělá to některé ložisko, buď na pumpě, nebo altíku. Já to tedy zkusím bez řemenu protočit a uvidím. Děkuji za rady.
|
16.10.11, 18:23 |
|
|
varok
|
Zkoušel jsem sundat ten drážkovaný řemen a protočit altík a pumpu zvlášť. Vypadá to opravdu na tu pumpu. Altík jde krásně potichu, není slyšet žádné pazvuky ani chrčení nebo dření. U pumpy je jakoby vůle a trošku to povrzává nebo co. Takže je asi KO. Už nebudu ale kupovat levnou čínu a raději si připlatím za nějakou kvalitnější za asi 1500,- kč a ne zase za 500,- kč. U tohohle se to vůbec nevyplatí.
|
17.10.11, 19:19 |
|
|
p.s.
|
ja koupil za 500 tudle http://sz.aukro.cz/vodni-pumpa-favorit- ... 61363.html a již třetím rokem jen šepot květin
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
17.10.11, 19:48 |
|
|
varok
|
Já koupil navíc na felinu a ta má prý jiný silent. Psal to myslím i Michalkatka. Prý se to dá, ale přece jenom je lepší origo favorit.
|
18.10.11, 13:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|