Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.6.26, 16:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 felicie 1.3 GLXI motor 
Autor Zpráva

Příspěvek felicie 1.3 GLXI motor
Zdravím potřeboval bych radu ohledně motoru,motor přestal tahnou. je takový líný stoupla mě spotřeba cca o 2 desetiny litru. Dříve jsem to vytahl třeba na 4 do kopce na 90-100 Km/h ale te je to zhruba kolem 80-90Km/h. nějaké navrhy co by mohlo odejít?? Svíčky?? kabely??

14.2.12, 11:58
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Svíčky, kabely (jen u BMM), špatný benzín, ucpaný vzduchový či palivový filtr, ucpaný výfuk, čerpadlo na odchocu. Pak možná i neseřízené vůle ventilů... či stále přibrzďující brzdy.

14.2.12, 12:18
Moderátor

Příspěvek Re: felicie 1.3 GLXI motor
luban píše:
Zdravím potřeboval bych radu ohledně motoru,motor přestal tahnou. je takový líný stoupla mě spotřeba cca o 2 desetiny litru. Dříve jsem to vytahl třeba na 4 do kopce na 90-100 Km/h ale te je to zhruba kolem 80-90Km/h. nějaké navrhy co by mohlo odejít?? Svíčky?? kabely??

------------
A jak to jede z kopce na neutrál? Jestli hůře, než předtím, tak máš zamrzlá lana ruční brzdy a kola stále přibrzďují - po jízdě si chytni na zadní kola, jestli nejsou kapánek horké...
Ale mohl jsi koupit blbý benzín. Dnes nic neobvyklého...

14.2.12, 19:03

Ono to tím asi nebude, ale nedávno jsme měli v servisu Fáčko BMM, u kterého majitel řešil líný motor a vyšší spotřebu. Po kontrole všeho možného i nemožného, si kolega všiml, že ECU ukazuje na diagnostice teplotu nasávaného vzduchu kolem 60stC. Bylo v hajzlu termočidlo v airboxu, které neodpojovalo podtlak ze sání do ovladače klapky před boxem. Klapka byla tím pádem stále zvedlá a motor nasával horký vzduch od výfuku.
Následovala výměna celého airboxu a už to prý jede zase za 7,5 litrů ;-)

14.2.12, 19:28

Táta má něco podobného. Je to felda 1.3 r.v. 1996 a najeto něco přes 180.000km. Když jedu do kopce a jsem v autě sám tak to nemá vůbec tah. Tak jsem si říkal dza byste někdo mohl poradit jak za nízké náklady výkon zvýšit či nějak podobně.

14.2.12, 20:52
Mistr mechanik

musíte začít od motoru, ventily, komprese,rozvody, servis všech filtrů a olejů, servis auta hlavně brzdy, pneu sbíhavost, kontrola váfuku zda je průchozí,

těsnost sacího potrubí, svíčky kabely palec, pak vag kontrla všech akčních členů, teplot, čerpadla, lmbády, protě všechny pole probádat zda odpovídají

nakonec zkusit přizpůsobit i jinou řídící jednotku motoru která maká jak má, :oops:

15.2.12, 08:11
Mistr mechanik

MartinK72 píše:
Ono to tím asi nebude, ale nedávno jsme měli v servisu Fáčko BMM, u kterého majitel řešil líný motor a vyšší spotřebu. Po kontrole všeho možného i nemožného, si kolega všiml, že ECU ukazuje na diagnostice teplotu nasávaného vzduchu kolem 60stC. Bylo v hajzlu termočidlo v airboxu, které neodpojovalo podtlak ze sání do ovladače klapky před boxem. Klapka byla tím pádem stále zvedlá a motor nasával horký vzduch od výfuku.
Následovala výměna celého airboxu a už to prý jede zase za 7,5 litrů ;-)

jestli ten filtrbox tam ještě máš tak ho koupím vytáhnout z boxu v zimě 6O stupnů by se mi hodilo :wink:

15.2.12, 08:13

Ventily byly dělaný nedávno. Oleje vyměněný, brzdy teprve budu dělat komplet nový a na to ostatní kouknu. Díky za rady...:-)

15.2.12, 22:30
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]