Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 za studena nechce dobre štartovať škoda 120l 
Autor Zpráva

Příspěvek za studena nechce dobre štartovať škoda 120l
prosim vas poradte čo mam stym nechce mi dobre štartovať aj jej nataham ac pumpov ale nic musim poriadne nacukat plinom a potom startovat az tak na 5 krat chiti a zdochne a potom už ide normalne chvilu na sitiči vypnem a hned drži volnobeh a ked vypnem a znova naštartujem na prvy krat tak neviem čo stym može biť predstih mam dobri a karbik nastaveny pred mesiacom robil emisnu aj pred emisnou mi to robilo

21.12.06, 18:54
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
potřebuje to nažrat benzínu si tam dej větší trysku sytiče , protože máš utažený hodně volnoběh miloš

21.12.06, 20:20

Příspěvek re
to vtom nebude chodilo to normalne a volnobeh mam tak 900

22.12.06, 13:42

Příspěvek 
Špatné studené starty způsobeje třeba nízká hladina v plovákové komoře...

22.12.06, 16:23

Příspěvek 
taky si přejeď nějakým měřidlem víko karburátoru,může být křivý

22.12.06, 17:51

Příspěvek 
A když už budeš mít víko dole, tak pořádně vyčisti karbec a vyfoukej tlakovým vzduchem :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

22.12.06, 18:36
Profil ICQ

Příspěvek 
1. hladina paliva
2. krivé víko
.
.
.
ale to už bolo spomenuté...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

22.12.06, 20:09
Mistr mechanik

Příspěvek Re: re
mrpichanda píše:
to vtom nebude chodilo to normalne a volnobeh mam tak 900

snad máš šroub bohatosi směsi, kterým se dá utáhnout palivo a chudou směs potáhnout do otáček vzduhem, takže otáčky máš OK ale při startu ti to chybí miloš

22.12.06, 22:25

Příspěvek 
Znovu :wink: .Když přijdeš k autu co uděláš než zapneš klíč a spustíš starter?.....

23.12.06, 00:07

Příspěvek re
no napumpujem ac pumpou a potom idem štartovať

25.12.06, 17:00

Příspěvek 
je to též možná způsobeno opotřebenými kontakty v rozdělovači....

25.12.06, 17:05

Příspěvek 
teoreticky ešte aj sviečky...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

25.12.06, 19:35

Příspěvek 
ahoj, mám úplně stejnej problém..
Š105 r.v. 88, najeto 55tkm, motor krom startů šlape výborně, spotřeba kolem 7l/100
nový palec, nová kladívka, karburátor měněný + nové těsnění, zkroucený by být neměl a při studených startech se chová +- stejně jako karburátor původní.
Napumpuju benzín, zastartuju, motor chytí hned chcípne, takto asi desetkrát, než se chytí a udrží, ale sytič jede v nízkejch otáčkách. pak je potřeba lehce přidat plyn a najednou se motor chytí a otáčky díky sytiči vylezou (to už bez přidanýho plynu).
když nechám auto v mraze třeba 5 hodin, motor naskočí napoprvý, ale jak stojí dýl, tak to samý.
dělá mi to táta, kterej autům vcelku rozumí, ale s tímhle si nějak neví rady no a už stárne taky :)

když vyloučím, co bylo psáno níž, tak mi tu zbývá ta hladina..
co dál?
sytič se dá nějak seřizovat, nebo pouze zkontrolovat/vyčistit?
po výměně kladívek je potřeba nastavit předstih nebo ne? na 2T to potřeba bylo, u 105 táta říká že snad to potřeba není, že stačí jen odtrh.
dá se karbec seřídit podle ucha, nebo je lepší si to nechat v servisu, kde na to maj zařízení? jak říkám, spotřeba ok i chod motoru ok, pouze ty starty už dva roky zloběj..
a na závěr je někde návod na seřízení karburátoru (SEDR) v elektronický podobě, co mám moudrou knihu ke škodovkám, tak toto není řazený do oprav svépomocí, čii není vůbec popsaný :)
za rady dík
Petr

26.12.07, 11:28
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Petr Němec píše:
ahoj, mám úplně stejnej problém..
Š105 r.v. 88, najeto 55tkm, motor krom startů šlape výborně, spotřeba kolem 7l/100
nový palec, nová kladívka, karburátor měněný + nové těsnění, zkroucený by být neměl a při studených startech se chová +- stejně jako karburátor původní.
Napumpuju benzín, zastartuju, motor chytí hned chcípne, takto asi desetkrát, než se chytí a udrží, ale sytič jede v nízkejch otáčkách. pak je potřeba lehce přidat plyn a najednou se motor chytí a otáčky díky sytiči vylezou (to už bez přidanýho plynu).
když nechám auto v mraze třeba 5 hodin, motor naskočí napoprvý, ale jak stojí dýl, tak to samý.
dělá mi to táta, kterej autům vcelku rozumí, ale s tímhle si nějak neví rady no a už stárne taky :)

když vyloučím, co bylo psáno níž, tak mi tu zbývá ta hladina..
co dál?
sytič se dá nějak seřizovat, nebo pouze zkontrolovat/vyčistit?
po výměně kladívek je potřeba nastavit předstih nebo ne? na 2T to potřeba bylo, u 105 táta říká že snad to potřeba není, že stačí jen odtrh.
dá se karbec seřídit podle ucha, nebo je lepší si to nechat v servisu, kde na to maj zařízení? jak říkám, spotřeba ok i chod motoru ok, pouze ty starty už dva roky zloběj..
a na závěr je někde návod na seřízení karburátoru (SEDR) v elektronický podobě, co mám moudrou knihu ke škodovkám, tak toto není řazený do oprav svépomocí, čii není vůbec popsaný :)
za rady dík
Petr

Nezadieraju sa na tych karburatoroch klapky a nie su krive priruby? Ak by sa zadierali klapky, je mozne, ze sa pri starte klapka zadre do steny karburatora a tym padom to sosa malo vzduchu a ohromne vela benzinu z volnobezneho okruhu. Takisto je mozne, ze ma sytic podrezane hrdlo a bud v nom chyba tryska uplne, alebo ma zly rozmer.

Cize: sytic sa da "nastavovat" zmenou trysky sytica, pripadne jej odstranenim. Nie je to k prospechu, syticova tryska by mala byt ta, ktoru doporucuje vyrobca pre dany typ karburatora.

S odtrhom neviem, ale predstih nie je nikdy na skodu nastavit. Takisto ventilove vole si treba raz za cas checknut, ci su dobre, velmi radi sa rozsteluvavaju

Nastavenie karburatora je popisane v Andrtovi, minimalne nastavovacie prvky karburatora. Najdes ho v sekcii Uzitocne odkazy ako dokumentacia. V sratke je najdolezitejsie mat nastavenu dobru zakladnu polohu skrtiacich klapiek (to sa nastavuje velmi tazko, lebo ten merak nema len tak ktokolvek). Potom sa nastavuje zlozenie zmesi, to sa da aj podla ucha a nosu, ale na EK ti to aj tak prestavia.Este ho mozes aj pretryskovat, alebo zmenit nabeh otvorenia druhej komory, ale to podla mna pre beznu prevadzku nema zmysel.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

26.12.07, 11:46
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Asi tak jak píše Ventyl :)

Předstih je samozřejmě nutné nastavit po výměně přerušovače. Nejdřív seřídit odtrh a pak předstih (5°).

Nezasekává se ti jehlový ventil v karburátoru?

26.12.07, 12:20
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další