Motorizace Octavia I GENERACE FL:? Spěchá!!!
Autor |
Zpráva |
Švéd
|
Motorizace Octavia I GENERACE FL:? Spěchá!!!
Zdravím hoši,
poradíte mi někdo....chci koupit Octavii rok výroby 2002 prodávanou jako 1.6 MPi a pod kapotou má na deklu 1.6 SR - co je tohle za označení? To 1.6 SR?
A dále se chci zeptat, auto má najeto necelých 150.000km, serviska do konce, poslední servis před 14-ti dny. Olej, brzdy. Vše zaznaménáno v servisce, záruka mobility. Prodává to dealer.
Cena pro mě je 85.000,-Kč, jinak 90.000,-Kč. Moc se slevovat nechtělo, ale nakonec ze známosti by byla za 85.000,-Kč. Má drobné kosmetické vady a oděrky + je na jedné straně odřená o plot.
Po 1. majiteli v ČR, všechny klíče, serviska, liftback, STK do 1/2014. Interier docela zachovalý. Co myslíte??? Rok 2002 s tímhle nájezdem a historií za 85.000,-Kč??? Je to dobrá nabídka?
Díky moc za názory...je to pro mě docela důležité.
David
PS: má tahle motorizace váhu vzduchu nebo ne?
_________________ Škoda Fabia 1.4 MPi, 50 kW, 2002
|
28.3.12, 19:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
Re: Motorizace Octavia I GENERACE FL:? Spěchá!!!
je to normální motor 1.6 MPI 75kW, jede docela dobře, neurazí, nenadchne a při troše citu na plynu ani moc nežere, měli jsme to doma
jeslti je to dobra nabidka ti objektivně nepovím, octavie téhle generace nemám rád pro jejich bídné jízdní vlastnosti a ještě bídnější prostor, ale jestli je ta historie z tveho poheldu duveryhodna, bude to asi docela dobre, aspon vis, co to auto je zac
|
28.3.12, 20:23 |
|
|
Dallen
|
SR=Supr raketa. Souhlasim s vitem, stimhle mam neco najeto a ten motor mi prisel v pohode. Ale subjektivne mi prisel mnohem lepsi v OI 97 najeto 400tkm nez v 2006 ktera mela kolem 180tkm.
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
28.3.12, 20:41 |
|
|
Švéd
|
SR=Super rychlá Díky kluci, co myslíte ten nájezd? Je to kolem 150tkm v pohodě nájezd? Podle toho co se dohledalo ve škodovce podle faktur v systému tam nebylo nic zásadního měněno. To znamená původní tlumiče, spojka, výfuk atd.. Nevím, jakou to má životnost, ale co jsem v autě jel (cca 7km), tak nikde nic extra nemlátí ani nebouchá. Rozvody byly dělány v 67.000km, kdy mají být další nevím. Ta váha tam je nebo ne? D.
|
28.3.12, 20:47 |
|
|
p.s.
|
váha tam pokud vím je
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
28.3.12, 20:52 |
|
|
Švéd
|
Já jsem si to jen myslel, akže asi jo, ale kdyby náhodou, tak to prý není žádná raketa za opravu nebo repas. Mám z toho trochu strach. Jen nevím, když bylo auto pravidelně servisováno jestli je těch 150tkm ještě v pohodě a něco to najede bez větších obtíží. Nájez je fakt ověřený, takže tam je to bez pochyb. Docela mě překvapila i dynamika, nepřijde mi úplně líná...
Zítra nebo v pátek bych si pro ni měl jet, mám ji v rezervaci...
Budu rád za každý váš postřeh.
Díkes
D.
|
28.3.12, 21:01 |
|
|
žděba
|
Zaměř se na převodovku, u 1.6 se sypou, pak spotřeba oleje. Pokud to má opravdu 150tkm, tak by to mělo ještě něco vydržet. Cena je celkem slušná, záleží taky na výbavě
_________________ 120 LS 81´ dovoz NDR
OI 1.8T 99´ dovoz SRN
|
28.3.12, 21:14 |
|
|
CROWACK
|
v naší koktě tento motor v klidu kroutí půl míče. Spojka původní. Starší roky výroby jsou na tom paradoxně líp, ke konci výroby OI přišlo snížení výkonu na 74 kilowatt a objevily se určité problémy, pravděpodobně kvůli emisím. Jo a rok 2002 tenhle nájezd nebude mít ani náhodou.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
28.3.12, 21:15 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
jdete s tema teoriema o kilometrech uz vsichni taky do haje, copak nemuze benzinovy auto jezdit 15 tisic za rok ?
|
28.3.12, 21:39 |
|
|
Dallen
|
+1! Jinak jak rikam, u nas ve firme OI 97 pred tremi lety najeto 440tkm a jela krasne. V podstate se na ni menili veci odpovidajici stari. Na prevodovku se nesahalo, ale nikdy.
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
28.3.12, 21:58 |
|
|
antoda
|
Za ty penize je to pri techto kilometrech drahe. Nemluve o tom, zeto je opreny o plot. Byt to tdi, jeste bech tu cenu pochopil... Byt tebou, hledal bych neco jineho, ale je to jen muj nazor.
|
28.3.12, 21:59 |
|
|
Šemik
|
Domnivam se, ze s temi motory to mate trochu popletene. Stare octavie mely 1.6/74kW kde skutecne prevodovky praskaji jak na bezicim pasu, osobne bych si to odmital koupit prave z tohoto duvodu.
Zde uvedeny 1.6/75kW je jiny motor, zde se problemy s prevodovkou nevyskytuji. Vseobecne se povazuje za nejlepsi atmosfericky motor v Octavii I.
Kdyz se podivam na sauto, uvedeny rok a uvedena motorizace, vyjedou mi ceny od 60 do 120 tisic, 90 je tedy pomyslny stred, pricemz cena musi byt nizsi vzhledem k oderkam od plotu.
Myslim ze jeji koupe nebude chyba, znama servisni historie je velike plus a 150 000km nejsou zadne velke kilometry, doba Š120 kdy byla treba generalka kazdych 100 000km jsou pryc. Sel bych do ni kdyz ji mas vyhlidlou a proverenou.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.3.12, 22:14 |
|
|
Švéd
|
Díky všem za názory. Bohužel strašení kilometra taky nechápu. Jen bych zmínil auto je po prvním majiteli. Ing z Prahy, rok 1964. Jezdil na servis do jednoho servisu v Praze, autorizovaného. Je k tomu všechno a kilometrům nemám důvod nevěřit s ohledem na prodávající autorizák. Prohlídky byly +/- o 15.000km. Poslední prohlídka před cca 14-ti dny. Jsou k tomu všechny klíče(sklopky) +štítek. Nehavarováno. Krom té kostmetiky o plůtek. Je to na klempíru s lakýrou ale zatím to v klidu vydrží a asi to řešit nebudu. Kilometry se mi zdají být ok, nevím. Já oobně mám taky nájezd do 15tkm ročně s ohledem na bydliště v Praze jedu raději MHD, zpavidla metrem a auto používám výhradně na nákupy a dovolené + popojížďky o víkendu. Jinak auto bylo přihlášen v 5/2003, což je asi rozhodující. Aktuálně po servisu - oleje+filtry+kotouče+kraviny kolem dokola. Má čerstvou STK do 2/2014 - cena se mi proto zdá být docela v poho.
Fakt o ni vážně uvažuji. Díky za názor hlavně Šémovi. Jinak je to podle TP - 1.6 SR 75kW - Euro norma 1999/102B
David
|
29.3.12, 08:07 |
|
|
Švéd
|
Jo a jinak je to Ambinte. Nic navíc. Klasika - el. okna vpředu+zrcátka, palubní PC, 2 x airbag, nast. sesle řidiče+spolujezdce, loketka.
Je to bez klimy....ale to mi až tak nevadí.
D.
|
29.3.12, 09:42 |
|
|
ventYl
|
nuz, co ja som o tychto motoroch pocul, tak prave 75kW varianta je z 1.6tiek po 55kW, ktora netaha druha najhorsia volba (iba cisto co sa tyka motora). inac su vsetko bez vynimky olejnicky, zial nie tlaciace olej von, ale dovnutra, z coho potom blbne volnobeh a je nutne riesit repas motora.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
29.3.12, 10:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|