Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 09:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Felda 1.3Mpi - Po dvoch rokoch statia nejde nastartovat 
Autor Zpráva

Příspěvek Felda 1.3Mpi - Po dvoch rokoch statia nejde nastartovat
Hoj borci!

Dnes ma zobral kamarát, že skúsime natočiť jednu ich Feldu, čo stála dva roky bez žiadneho pohybu či iného zásahu, len zavretá v garáži. Baterka napodiv mala ešte dobrú kapacitu, tak dokázala motorom točit ale on vôbec nemal tendenciu chytať, ani len páliť. Po vytiahnutí boli sviečky úplne suché, čize asi ouha, nedáva to benzín - z nádrže išiel smrad pomaly ako pomaly po zhnitých vajciach, čize je dosť možné, že sa tam narobil poriadny bordel, budík ukazoval ešte cca 1/4 nádrže.

Keď som skúšal, či sviečky dávajú iskru, tak žiadna nešla ale akurát som zo zapalovacej lišty dostal ranu do ruky (sviečky vyzerajú byť KO, čize elektrina tam možno ide ale sviečky už iskru nehodí, čiže tie isto pôjdu na výmenu).

Pred tými dvoma rokmi, než sa to auto zavrelo do garáže, tak že vraj jazdilo bez problémov a neboli s ním žiadne starosti. Jedná sa o facelift Feldu 1,3MPi 203tis km.

Chcel by som od vás radu ako postupovať v tomto prípade a čo všetko na nej porobiť, aby sa dala naštartovať a uviesť normálne do prevádzky.

Zatiaľ mi to vychádza tak, že: vymeniť sviečky, vypustiť starý benzin z nádrže a naliať nový (čo ale robiť s tým, že strekovače vôbec nedávkovali benál?), vymeniť olej, nemrzku a asi aj brzdovku a pretiahnut to cez VAG.

Naposledy upravil Pavelo dne 8.8.12, 20:32, celkově upraveno 1

30.7.12, 23:43
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek Re: Felda Stala Dva Roky
A vrcelo cerpadlo pri zapnuti zapalovani? Treba je kousle nebo zasrane.
Lista drzena v ruce mi prijde usmevna :-)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

31.7.12, 07:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Když jsi zapalovací lištu držel v ruce, měl jsi závity svíček (zem) spojenou s motorem či kastlí? Pokud ne, tak jiskřit nemohly...

31.7.12, 08:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Ejha vidíš, to čerpadlo som si neodkontroloval, či vrčalo..

No jo, mal som rukavice, tak som dúfal, že to neprejde ale potom som si všimol, že boli kus deravé :D

Fatal: ano samozrejme, priložil som to ku ventilovému veku, lebo ten napájací kábel od lišty nedovolí viac laborácie..

31.7.12, 08:41

Ešte jedna vec - keď sme došli k autu, tak malo úplne prázdny chladiaci systém. Po doliatí zmesi som pozoroval možné úniky ale nikde sa nič neprejavilo - ergo netreba tomu venovať žiadnu veľkú pozornosť, voda zmizla prirodzene alebo sa mohlo dačo stať?

31.7.12, 21:00

to je uzavretý systém, všetka voda sa odpariť nemohla, mohla stiecť do oleja, alebo pod auto, olej by som preventívne vymenil určite...

31.7.12, 21:04

Olej sa bude meniť určite.

Pozeral som stav oleja, je ho tam trocha viac, než by malo byt - hladina sa nachádzala cca niekde okolo hornej rysky, možno 1mm navyše - ale to kľudne mohlo byť spôsobené neopatrným dolievaním v minulosti a nie tým, že by sa vylialo 5litrov z chladiaceho okruhu do oleja.

31.7.12, 22:06

Stary benzin nevadi. Aj tie sviecky by mohli byt OK - mozu byt navlhnute, tak vysusit na varici. Kvapalina z chladica len tak zmiznut nemoze ani za 100 rokov - mozno ju niekto vypustil. Ak olej nevyzera ako kolomaz, tak ani ten nevadi nastartovaniu. Co moze byt problem - nejake usadeniny a samozalepenia trysiek, cerpadla, relatiek.

1.8.12, 10:34
Dezertér 2

Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
pokud benzín smrděl řekl,bych že se zkazila biosračka v něm

RAPID 130 POWER FOREVER!!!

Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.

Karoserie COUPE je mým osudem!

2.8.12, 08:07
Profil ICQ

To už aj do benzínu dávame dáky BIO eklhaft ? Mein gott...

2.8.12, 20:59
Dřevák na focení, neumí ostřit

ano asi 5%

2.8.12, 21:03
Profil ICQ

Příspěvek Re: Felda 1.3Mpi - Po dvoch rokoch statia nejde nastartovat
Ok, takže znova som sa dnes dostal k tomu autu (stojí v garáži za mestom, takže to nie je len tak).

Pri zapnutí klúčika počuť len tuknutie relátka ale čerpadlo nezabzučí a nevytlačí žiaden benzín. Taktiež ani pri štartovaní alebo priamom napojení na elektrinu (+ na úplny pravý krajný roh, červenočierny kábel, - na úplne lavý krajný roh, hnedý kábel) nezabzučí ani nevytlačí kapku benzínu.

Keď som ho šiel vybrať, tak som si všimol, že tá bočná tesniaca guma, čo vo vnútornej strane medzi čerpadlom a nádržou je úplne roztopená ako dáky rôsol. Ďalej som sa ale nedostal, musel som ísť dom.

Čo navrhujete? Zohnať z vrakecu dáke MPI čerpadlo a pre istotu aj celú nádrž (rátam s alternatívou, že tá pôvodná bude celá zadrbaná od rôznych nečistôt ako tá guma atď) ?

8.8.12, 20:37

Příspěvek Re: Felda 1.3Mpi - Po dvoch rokoch statia nejde nastartovat
čerpadlo sa dá zohnať z vrakecu, ale aj samotný motor čerpadla 30-40eur, niekde ti to ponúknu ako celý diel aj s plavákom za cca 200eur... tú gumu zoženieš pomerne ľahko, na spodku tela kde sa vsádza čerpadlo je také sitko ktoré zachytáva najväčšie nečistoty, to vyčistiť bude stačiť...

11.8.12, 12:51
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]