Autor |
Zpráva |
varok
|
Škubání motoru BMM
Opět mám menší potíže. Občas mi začíná motor škubat, když je v tahu. Dnes odpoledne, když jsem jel z práce mi to chytlo a hned zdechlo a moc se mu nechtělo chytnout. A když už jedu, tak to jede docela dobře, jen to občas škube. Dělá to pár dní, asi týden. Co by to prosím mohlo být? Palec a víčko rozdělovače jsem dal preventivně nové v sobotu. Dělá to ale pořád. Snímač otáček? Nebo ten VN modul zapalování?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
6.8.12, 13:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Re: Škubání motoru BMM
Pozri ešte káble a sviečky.Ale najskôr to bude ten modul.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
6.8.12, 16:31 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nahlaš odpor kabelů v kiloohmech, podívej se na izolátory jestli na nich nejsou černé čárky a sklepni odtrh na O.4 pak napiš
|
6.8.12, 16:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vem sprej na čistění brzd a postříkej to kolem karbecu hlavně mezi karbecem a sáním, kývej s celým parbecem a stříkej pokud se změní chod motoru na volnoběh máš propálené těsnění to gumové stojí cca pětikilo, pak vem kus hadříku a zacpi hadici od nádobky s aktivním uhlí do karbecu, dělej to postupně a pojezdi
|
6.8.12, 16:55 |
|
|
varok
|
Svíčky tam mám nové asi měsíc. Klasika Brisk 15 jednoelektrodové. Že by to byla nějaká špatná várka? nebo to začli už ojebávat i na svíčkách? Kabely jsou zatím staré, mám je tam už asi 3 roky. Víčko a palec nové. Nedávno při problémech s tím motorkem volnoběhu jsem sehnal celou vstřikovací jednotku, ale mám tam ten nástavec na LPG, nevím jak se ta vstřikovací jednotka rozdělává, tak jsem nakonec vyměnil jen ten servomotorek a do jednotky vůbec negabal. Zkusím tedy vyměnit ještě kabely ke svíčkám a uvidím. A kdyby bylo propálené to tesnění pod vstřikovací jednotkou, to by dělalo taky takový bordel, jako u starého karbecu? Tam vím že když to přisávalo falešný vzduch pod karbecem, tak se s tím člověk potom nemohl domluvit.
No a stou hadičkou od nádobky s aktivním uhlím by bylo potom co?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
6.8.12, 18:29 |
|
|
Billy Bob Bean
|
Já jsem teď brisky z BMM vyhazoval do pryč na dával zpět jeté Bosch. Ty brisky tam byly týden a neustále mi motor cukal. Sklepnutí svíček nepomohlo. Sřejmě shit, cena stejná, manažeři mají ale víc v kapsách.
_________________ Felicia 1.3 LXi, 50kW, rv. 95
Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR
|
11.8.12, 21:35 |
|
|
ferrari
|
Varok, len pekne poskúšaj, čo radí Miloš
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
12.8.12, 07:57 |
|
|
varok
|
Už jsem vyměnil i kabely ke svíčkám a dělá to pořád. Zkusím ještě to co psal Miloš. Nejdříve utěsnění té vstřikovací jednotky a potom ještě ucpu tu hadičku od nádobky s aktivním uhlím. Tam ale jde slyšet chvílemi ten elektroventil jak pulsuje. Má to podobný zvuk jako kompresor. Tak že by byl špatný?
|
12.8.12, 08:08 |
|
|
p.s.
|
mě když to vždy začalo cukat byl to palec nevim proč ale vždy vydržel půl roku a šel do kytek co čekat od palců do 40kč někdo mi radil ten palec proletovat a vyřadit tak ten odpor leč k tomuto pokusu sem se již nedostal neb fafoun šel do světa
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
12.8.12, 08:11 |
|
|
varok
|
Hm, mě ty palce vydrží tak maximálně rok. Teď jsem ale dal palec nový, nové svíčky a nové víčko rozdělovače. Začalo to ale dělat chvíli po výměně svíček. Koupil jsem Brisk, ty používám už dlouho. Tak že by nějaké šmejdy svíčky?
|
12.8.12, 11:11 |
|
|
p.s.
|
možný to je já jezdil na bosche
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
12.8.12, 11:44 |
|
|
varok
|
Dnes mě moje fáčko zklamalo. Asi před týdnem jsem jel z práce sám a na poprvé to chytlo, ale hned chcíplo. Po druhé jsem točil a nic. Po třetí jsem točil startérem motor a když to nemělo snahu chytnout, tak jsem zkusil sešlápnout plyn. pedál a najednou to chytlo. Bylo to ale pár sekund jakoby přechlastané. Pak už to ale jelo normálně. Dnes zase odpoledne po šichtě opět nic. Poprvé to opět chytlo a hned chcíplo. Pak už ale asi 10 pokusů ani prd. Tak jsme s kamarádem co vozím zkoušeli jiskru. Vytáhl jsem kábel z prostředního kontaktu na víčku rozdělovače a na víko ventilů jiskra šla a docela silná. Potom jsem sundal víko filtrboxu. Na klapku nějaké palivo šlo, ale zdálo se mi, že to bylo dost málo. Už jsem si něvěděl rady. Pak mě napadlo, že mi nedávno prdla pojistka v tom malém panýlku pod ŘJ. Mají tam být 3 pojistky 15A podle knížky, ale někdo dal prostřední 7,5A. Ta odešla. Vyměnil jsem ji za 15A a asi půl roku klid. Teď jsem vytáhnul všechny pojistky a všechny dobré. Ty boční jsem zkusil provizorně vyměnit za jiné a najednou to zase naskočilo, ale jen to blaflo a hned chcíplo. Vytáhnul jsem i to relátko. Pořád nic. Pak jsem tam vrátil ty původní pojistky, relátko jsem ještě jednou vyndal a dal zpátky a najednou to naskočilo. Jeli jsme domů a všechno v pohodě. Pak jsem jel pro mamku ke kauflandu a ta samá situace. V garáži jsem sundal ŘJ motoru, i tewn vwelký konektor jsem z ní sundal a všechno vystříkal kontoxem. I ten panýlek se třemi pojistkami a relátkem jsem vyndal. Konektory jako nové, ale zespodu byl bordel. Takové to bláto z oleje a prachu. Tak jsem to vyčistil, vše vystříkal a poskládal zpátky. Už to funguje. Zkoušel jsem asi 10x nastartovat a v pohodě. Zeptám se ale, kdyby to náhodou zase blblo, nevíte čím by to mohlo být? A ještě když jsem sundal ten plastový kryt toho velkého konektoru ŘJ, tak tam byl rozpojený jeden drát. Byby tam normálně dutinkové konektory. Má to být rozpojené, nebo spojené a nechtíc jsem to rozpojil při demontáži? Z jednotky jde černý drát a za konektorewm pokračuje do svazku hnědý. Od čeho je ten drát prosím?
|
20.8.12, 18:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
varok píše: Už jsem vyměnil i kabely ke svíčkám a dělá to pořád. Zkusím ještě to co psal Miloš. Nejdříve utěsnění té vstřikovací jednotky a potom ještě ucpu tu hadičku od nádobky s aktivním uhlím. Tam ale jde slyšet chvílemi ten elektroventil jak pulsuje. Má to podobný zvuk jako kompresor. Tak že by byl špatný? tam de o to zkusit prostě ucpeš je to stejné můžeš to nechat tak tím to nebylo zkusít řešit o to de
|
20.8.12, 19:07 |
|
|
Lamač
|
Ten rozpojený drôt má niečo s predstihom,pri rozpojení (alebo spojení) sa zvýši(alebo zníži) predstih,ale ako je to presne a o koľko,teraz si už nespomeniem.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
20.8.12, 19:25 |
|
|
Lamač
|
No tak: pri rozpojení ti klesne predstih-je to pre prípadné použite nekvalitného nízkooktanového benzínu.Takže to spoj a zmenu by si mal pocítiť.
|
21.8.12, 18:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|