Forman nestartuje za mokra
Autor |
Zpráva |
abernas
|
Forman nestartuje za mokra
Dobry den, nevim, jestli je to vubec problem sem do tohoto fora, ale treba jste to taky nekdo resil. Mam Formana s karburatorem na LPG. Nebyvaly s nim problemy, startoval jak na benzin tak na plyn, ale posledni pulrok je to katastrofa. Pokazde, kdyz se objevi vzdusna vlhkost (prsi, je po desti, nejaka velka rosa...) prestane startovat motor. Stojim pred domem a tak to pripisuju te vlhkosti (ale muze to byt i neco jineho), to uz jsem tak nejak vypozoroval. Podotykam, ze startuju na plyn. Na benzin to je vicemene dobre. Ale znate to, clovek je tvor zapomnetlivy a tak neprepne a ma problem, nedostane se treba do prace Vzdycky kdyz zacne prset, snazim se okamzite prepnout na benzin, ale ne vzdy je moznost. Projevuje se to takto. Stratuju, poprve, podruhe potreti... Docela dlouho. Nakonec to vetsinou nejak chytne, ale strasne neochotne. Predstavte si treba 400 - 300 otacek, ktere se tam porad drzi a ma zvukovy projev, jako by to jelo jen na dva valce, nebo mozna i na jeden. Je nutne porad slapat na plyn, kdy se to po case (pokud nezhasne) dostane do otacek ve kterych je nutne ho plynovym pedalem drzet. A je treba ho tam drzet dlouho, dokud se poradne nezahreje, protoze jakmile spadnou otacky, motor zhasne a uz ho nenastartuju. Jenze ted je clovek v pasti, protoze ma vsude plyn, a jakmile to prepne na benzin, vznika smes, ktera uz sama o sobe neochotne chyta, ne tak jeste s timto problemem. Resenim je roztlaceni. Na benzin to vetsinou nedela. Netreba rikat, ze jamlile se v tomto stavu pokusim o jizdu, tak to nejde. Zacne to cukat, skubat a zhasne. I z kopce to ma problemy, i tam to skube, ale jede z kopce takze jede. Kazde pridani plynu znamena silene cukani a je lepsi ho stale drzet spis v otackach. Ale staci, aby se to zahralo a vycukalo a uz to jede v pohode. Dokonce mi pak stoji cely den pred praci a kdyz prijdu tak vim, ze nastartuju at prsi jak chce. Uz jsem docela zoufaly. Nechtel jsem to delat, ale asi budu muset. Zajet k plynarum, aby to cele zkontrolovali. Jenze znate to. Auto me stalo 2000, ale jakmile me dostanou do sparu, vymeni vsechno, co se jim nebude libit a bude to stat nasobky ceny toho auta.
Naposledy upravil abernas dne 2.9.12, 08:35, celkově upraveno 1
|
2.9.12, 08:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
MartinK72
|
Re: Forman nestartuje za mokra
Máš v pořádku svíčky? Jejich horší funkce se projeví nejdřív na LPG, taky jsem u Feldy kdysi zažil něco podobného. Taky máš asi už ztvrdlé membrány v reduktoru, špatně ti to nastavuje volnoběžnou směs.
|
2.9.12, 08:24 |
|
|
abernas
|
Svicky jsem menil pred pul rokem, to jsem delal komplet revizi karburatoru. Ty membrany maji vliv na to jestli to za mokra nenastartuje nebo za sucha nastartuje? Je jasne, ze jsou asi v haji, ale muze se to projevovat i temito reakcemi na pocasi?
|
2.9.12, 08:37 |
|
|
gokralik
|
To co popisuješ dělají ty membrány. Lze je snadno vyměnit i doma.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.9.12, 08:56 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
víčko rozdělovače
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
2.9.12, 09:01 |
|
|
abernas
|
Vicko rozdelovace proc a cim? Cely rozdelovac je vymeneny a mam i cerstve kabely ke svickam
Ty membrany si normalne koupim a pak je sam vymenim? Predpokladam, ze je potreba znat vyrobce toho plynu nebo aby mi nekdo rekl, jake memrany tam patri ne?
|
2.9.12, 09:15 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nasává vodu jak houba a jiskra potom sklouzává po víčku a nejde ke svíčkám, zkus ho vyndat a chvilku ho peč v troubě at se vysuší a uvidíš že nastartuješ jak pán
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
2.9.12, 09:32 |
|
|
MartinK72
|
Jardo, nečetl jsi pozorně, píše že mu to špatně startuje na plyn, na benzín to nastartuje normálně. Takže to NENÍ zapalováním.
|
2.9.12, 10:12 |
|
|
abernas
|
sundal jsem vicko, dal ho na chvilku ohrat do trouby, ocistil kontakty, ktere byly dost pomedenkovane a chytlo to na prvni pokus. Tak to jsem z toho blazen. Proc to ale dela jen na plyn? A to budu po kazdem desti opekat vicko? Mozna tomu pomohlo i to ocisteni kontaktu. No vazne jsem z toho jeste vic zmateny. Ne ze bych nebyl rad, ze jsem to nastartoval
|
2.9.12, 10:13 |
|
|
CROWACK
|
Plyn je obecně daleko háklivější na VN část zapalování, proto speciální svíčky na plyn, nižší odtrh svíček atd. Vyčisti to, koukni na svíce, kdyžtak je sklepni na 0,5mm a když se to bude opakovat tak nové víčko + palec rozdělovače a popř. kabely. Uvidíš, že to pak i líp pojede.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
2.9.12, 10:22 |
|
|
abernas
|
Ted startuju jak drak. I dnes do prace na prvni pokus. Ale pak jsem se chtel rozjet a mel jsem zase co delat, aby to nezhaslo. Nakonec jsem byl rad, ze se mi to podarilo prepnout na benzin a chvilku na nej jet. Tak uz vsechno OK. Zbavil jsem se i drobneho pocukavani, ktere se obcas vyskytlo. Kazdopadne az budu mit opraveny ten plyn tak jeste dam vedet, jak to dopadlo. Zatim diky za rady
|
3.9.12, 06:10 |
|
|
CROWACK
|
VN kabely se dají i změřit, jestli jsou v pořádku, stejně tak palec rozdělovače - musíš změřit jejich odpor [Ω] (Ohm). Ten sem nahlas a my (spíš Miloš ) ti řekneme, jestli jsou ok...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
3.9.12, 15:20 |
|
|
radar75
|
Niečo podobné mi robil prasknutý plastový kryt na cievke u BMM, po daždi, alebo veľkej mláke. Ale prečo iba pri LPG je mi záhadou. Iskru hádže silnú, alebo slabú?
|
6.9.12, 18:43 |
|
|
abernas
|
Jak poznam jestli je jiskra silna nebo slaba?
|
6.9.12, 21:38 |
|
|
john simple
|
mě to jednu dobu dělal Fa motor v rapidu, na benzín, prostě za vlhka nestartne a šlus ...
|
7.9.12, 04:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|