Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 11:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Forman - tlakuje motor? 
Autor Zpráva

Příspěvek Forman - tlakuje motor?
Dobry den,
A jsem tu s dalsim problemem. Byl jsem v servsu, protoze mi utikala voda z nadrzky na chladici kapalinu. Zjistili, ze to netesnilo u hlavni hadice do motoru a jeste to bylo nekde praskle. Dali mi novou nadrzku a prepaskovali hadici.
Jel jsem na chatu a tam se musi pomalinku na jednicku. Vsechno probihalo v klidu az do okamziku, kdy jsem se chtel u chaty otocit. Docela do kopecka na jednicku a velmi pomalu. Najednou z motoru rana, zastavil jsem a z motoru kour. Nadrzka se prakticky cela roztrhla. Jak je spojena horni a dolni cast, tak tam se to po celem obvodu roztrhlo. Nadrzku jsem polepil izolepou, dolel vodu a co nejdriv se vratil do servisu. Tam mi ji vymenili s tim, ze to berou jako reklamaci a budou nadrzku jako vadnou sami reklamovat. No, jenze vcera se opakovala ta sama situace. Zase chata, zase pomalinku na jednicku do kopecku, rana a nadrzka na mraky. Zase se roztrhla po celem obvodu jak jsou ty dve casti slisovane k sobe. Takze je jasne, ze vadna nadrzka to urcite neni. Tri nadrzky za mesic, to je velka nahoda.
Divne mi ale je, ze nezafungovala zatka, ktera by prece mela pretlak pustit ven. Podotykam, ze i vicka mam 2, protoze po te prvni prihode s novou nadrzkou jsem radsi vymenil i zatku. Jeste snad doplnim, ze teplota se drzi tak jak obycejne. Pokud jedu do kopce na jednicku, tak je jasne, ze se trochu zvedne, drzi se mezi bilym a cervenym polem. Ventilator na chladici mam vymeneny stejne jako termostat.
V nadrzce neni olej, ani olej nevypada, ze by se tam tvorila nejaka emulze. Nemate nekdo nejaky typ, co by to mohlo byt?

9.9.12, 18:10
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Forman - tlakuje motor?
1) skontrolovat funkciu vetraku
2) skontrolovat termostat
3) ako vyzera olej? ak to takto tlakuje, je dost mozne, ze konci voda v oleji, olej vo vode, alebo voda vo vyfuku
4) nedymi sa z vyfuku na bielo fakt husto?

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

9.9.12, 18:38
Profil Zobrazit autorovy stránky

Dym z vyfuku nejde. Psal jsem, ze olej ve vode neni a vypada normalne, nevidel jsem na nem nic zvlastniho. Ten vetrak a termostat jeste vyzkousim, ale fakt je oboji vymenene a jeste nedavno bylo funkcni. Kazdopadne ta zatka by mela ten tlak prece pustit ven a ne nechat nadobku roztrhnout

9.9.12, 19:36

Dost často odejde termospínač na větrák, je to to čidlo v chladiči, vedou k němu dva dráty.. to je taky nové? Pokud ano, má správné hodnoty?

9.9.12, 19:47

Ten je uplne novy. Jeste se blisti novotou, ale jak rikam, proverim to.
Ale jestli to dobre chapu, tak to smerujete spis k tomu, ze pri vyssim zahrivani nesepne vetrak a zacne se to prehrivat.
No jo, ale aby se ta nadobka roztrhla tak tam musi byt opravdu velky tlak. A ono je schopne to natakovat za minut, coze teda nevim, ale i kdyby ten vetrak nesepl, tak by to melo neco vydrzet a ne se to hned rozsypat.
Co praskle tesneni pod hlavou?

9.9.12, 19:57

Prasknute tesnenie, prasknuta vlozka, prasknuta hlava... Ak nebolo tesnenie pod hlavou od vyroby menene tak to bude na 99% ono...

9.9.12, 19:58

No ja mam to auto jen rok, ale myslim si, ze vsechny tyto veci jsou puvodni

9.9.12, 20:04

hlava dole, zkontrolovat přesahy vložek, zkontrolovat rovinnost hlavy, tlaková zkouška hlavy a nový těsnění.
Když ti dávali novou nádobku, dali i nový víčko? To by při přetlakování mělo upustit tlak ne?

9.9.12, 20:20

Dyt o tom celou dobu mluvim :-) Poprve mi tam zustalo to moje, pak jsem dostal jine. A ten tlak by mel pres to vicko utect. To je to co nechapu

9.9.12, 20:29

zatiaľ hlavu dole dávať nemusíš, pokiaľ je voda aj olej čistá nehrotil by som to tak...

zameraj sa na viečko expanzky, to že máš dve neznamená že sú obe dobré, kúp nové, alebo zožeň 100% funkčné, ono udržuje pracovný tlak pokiaľ si pamätám okolo 1,5Atm. taký indikátor tlaku je tvrdosť hadice, nesmie byť ako betón, jemne musí ísť stlačiť...

funkčnosť vetráku over, za chodu motora spoj tie dva kontakty na čidle na chladiči, vetrák sa musí rozbehnúť.. ono čidlá sú origo 95-97°C, ja radšej dávam 88°C čidlo pre 120, ono to zopne trocha skôr...

9.9.12, 20:30

Ano, hadice jsem taky promackaval. Byly mekke. No a najednou rup. Je to dilo okamziku. Najednou to natlakuje a je hotovo. Jenze nemuzu samozrejme rict, ze ty hadice jsou mekke i pri tom pojizdeni na jednicku

9.9.12, 20:37

no vetrák by sa mal zopnúť tesne na hranici červeného poľa, ale záleží na budíku a čidle, beriem to iba ako informatívny údaj...

pokiaľ boli hadice mäkké a strelilo to behom chvíle, musel to byť strašný šmejd, skús si zohnať aj použitú staršiu origo nádobku...

9.9.12, 20:42

Takze problem je vyreseny. Dnes jsem byl shodou okolnosti v servisu na opravu plynu a tam zjistili, ze je to praskla hlava nebo tesneni pod ni :-( Jinak cestou jsem overil, ze ventilator i termostat funguje

10.9.12, 09:08

no, je to dosť častá závada, teda tesnenie, hliníkovú hlavu som prasknutú ešte nevidel, ona sa prehriatím skrúti, niekedy stačí zarovnať, vymeniť guferá ventilov, zabrúsiť sedlá a je ok...

ale nejde mi do hlavy že olej aj voda je ok, ak spaliny tlakujú do vody je to na vode vidieť a smrdí po spalinách, ty píšeš že voda aj olej je ok...

10.9.12, 17:13

Nie kazdy to pozna tak ako my co sa nam to deje kazdu chuvilu :lol: Ale zase som mal pravdu... :evil:

10.9.12, 17:20
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další