Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 11:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Problem s trhanim felicie 1.3 MPI. 
Autor Zpráva

Příspěvek Problem s trhanim felicie 1.3 MPI.
Dobry den, potrebujem poradit s feliciou 1.3Mpi.Pri zohriatom motore mi za jazdy akoby trhalo motorom.Tepolota 80-90 stupnov,najcastejsie pri rychlosti 40-60 km/hod.Na neurtrale v kolone mam nestabilne otacky.Uz sa mi stalo ze felicia aj skapala.
Priklad : Idem rychlostou 50km/h chcem pridat no autom zacne trhat, a auto vobec nepridava,netaha,tento stav trva 10-15 sekund, potom sa auto rozbehne a ide pekne plynulo,bez toho trhania.Vymenil som skriatacu klapku, nastavil na diagnostike,vymenena lambda sonda,teplotne cidlo co je na termostate,hallov snimac otacok,vzduchovy filter,olej,olejovy filter,sviecky, zapalovaci modul,palivovy filter meneny pred cca 3000km.
Pri studenom motore vsetko ide bez problemov. Po vymene halloveho snimaca auto nechcelo startovat ale to uz je v poriadku,chyti na prvy krat.
Predvcerom sa mi este stalo ze po nastartovani a prudkom zosliapnuti plynu vystrelilo teplotne cidlo z termostatu a vytiekla mi chladiaca kvapalina,zlomila sa ta plastova zarazka ale aj tak si myslim zeby tam nemal byt taky tlak aby to vystrelilo.
Este som si dnes rano vsimol ze z vyfuku isiel husty biely dym, ale robilo to len rano cca 20 min po nastartovani a pri pridavani plynu.Bola dost zima cca 3-4 stupne.Ked vyslo slnko, dym uz ziadny.
Prosim poradte mi cim by to mohlo byt, mam strach aby to nebola prasknuta hlava.Ale teplotu drzi stabilnu.Tiez usadeniny na viku niesu ziadne ani kvapky vody, tiez neubuda chladiaca kvapalina (hladinu som si poznacil perom).A z vyfuku nesmrdi.
Co sa tyka paliva,vyskusal som tankovat aj 98 no nezmenilo to nic.
Dakujem Vam.

22.10.12, 12:08
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Problem s trhanim felicie 1.3 MPI.
Este doplnim.Na diagnostike ukazalo vadna lambda sonda aj napriek tomu ze bola vymenena, po vymazani tejto zavady uz ju nezobrazuje.

22.10.12, 12:13

a jaký máš tlak paliva?

22.10.12, 15:34

Popravdu prasknutú hliníkovú hlavu favo/felda som ešte nevidel.Max tak pokrútenú.Ešte ked tak,vadné tesnenie hlavy.Skontroluj tlak paliva ako radí Crowack.

http://www.sptech.sk/

22.10.12, 17:25
Profil Zobrazit autorovy stránky

tak toto bude dlhý boj... ale zameraj sa na ten tlak paliva, mne výmena čarpadla za nové pomohla iba čiastočne... ešte môžem vymeniť hall, knocking senzor a RJ, všetko ostatné som už meniť skúšal... :oops: :oops:

22.10.12, 22:41

Skus este raz na vagu resetnut riadiacu jednotku. Mne tak felcka trhala po vycisteni klapky a vymene snimaca teploty. Reset to vyriesil. Biely dym z vyfuku pri studenom motore je normalna vec aj ked je to otazka miery. Tam by mohlo byt podozrenie na tesnenie pod hlavou. Vystereleny termostat by s tym ale nemal suvisiet - tam by som skor cakal unik chladiacej kvapaliny cez expanzku a mastnotu v chladiacom okruhu.

23.10.12, 19:02
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]