Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 11:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Problém se startem 
Autor Zpráva

Příspěvek Problém se startem
Zdravím,
předevčírem se mi stal docela problém. Vjížděl jsem na parkoviště, naproti mě se vyřítil nějaký, předpisu neznalý, frajer. Zabrzdil jsem, ale auto chcíplo (spojka byla samozřejmě při brždění až na zemi). Snažil jsem se ho znova nahodit, ale šlo to jen když byl plyn úplně na zemi a když jsem ho pustil tak to chcíplo. Na po třetí už to tak nějak drželo akorát blbnul otáčkoměr (lítaly otáčky, normálně mi to dělá když jedu 130) každopádně otáčky motoru byly podle zvuku stejné. Když jsem jel auto jemně cukalo. Po ujetí cca 4 km začalo auto cukat jakoby chtěl motor vyskočit ven. Připomínalo mi to cukání když dochází benzín. Opět jelo jen když byl plyn na zemi jinak chcíplo. Zaparkoval jsem. Po hodince jsem se k autu vrátil zkusil nastartovat, chytl se ale po ujetí 2 metrů chcípl a nastartovat už nešel. Volal jsem známé aby mi pomohly ho roztlačit. Při roztlačení chytl ale zase chcípl. Benzínem to není, mezitím jsem dolil jeden kanystr a pořád nic. Nevíte v čem bude zrada? Díky

17.11.12, 14:46
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Problém se startem
a nevypadl ti jenom kablik spinace volnobehu?

Respektive urcite to bude neco z elektrikou, skontroluj vsechny konektory (ke karburatoru a k zapalovani).. Nejspis ti nejakej po tom zadupnuti vypadnul (kdyz to cuka a lita otackomer) mohla by to delat civka, nemas zrezlej podbeh a neurvala se ti s tim drzakem? Melo by to bejt pres to ukostreny...

Naposledy upravil lukas.pce dne 17.11.12, 18:06, celkově upraveno 2

17.11.12, 16:39

to by to tak necukalo a při roztahu by to chytlo ne? Každopádně kouknu, jen netuším kde ho najdu

17.11.12, 18:01

je to zezadu karburatoru.. Jinak updatnul jsem prispevek :wink:

Ten spinac se da mam dojem poznat i tak ze kdyz otocis klickem do pozice zapalovani tak by melo jakoby cvaknout (podobne jako kdyz cvakne rele)

17.11.12, 18:03

A to zapalování neboli ETZ je na pravém podběhu ze strany řidiče. Z pohledu odpředu je na levo. Je tam takový kovový válec, to je indukční cívka a vedle je to zapalování. Zkusil bych, jestli to pod tím není zrezlé. Jinak klasika, nové víčko a palec rozdělovače, nové svíčky a kabely ke svíčkám. Pokud to nepomůže, je někde problém v elektrice celkově.

17.11.12, 18:41

Jen nadhodím, že tohle mi osobně přijde jako vadná cívka rozdělovače.

17.11.12, 18:59
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]