|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
starty na benzín favorit
zdravím,
je jedno jestli startuju ráno, odpoledne nebo večer. pokud je motor studený tak sice chytne ale pak chcípne (jakoby byla RJ z imobilizerem) proste to za chvilinku chcípne, nastartuju, chytne hned pak někdy zase chcípne, někdy pomůže když jemně přidám plyn třeba do 1500ot/min pak už i drží volnoběh někdy se otáčky přiblíží k hranici cca 500ot/min a pak se zvednou
někdy to udělá i to že jedu od domu a po cca 100-200 metrech jízdy nereaguje na plyn že se otáčky nezvednou a jakmile toto pomine je vše ok
nevíte čím by to mohlo být?
favorit BMM
čidla teploty jsou ok
jen taková poznámka jak tohle to začalo zlobit tak to má i jiný zvuk při startování třeba vteřinu to má zvuk jakoby se motor točil na prázdno a pak chytne
jestli by to mohl dělat vstřik ?
díky za rady
|
13.12.12, 16:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: starty na benzín favorit
Já bych to tipnul buď na palivové čerpadlo před smrtí, dělalo mi to něco podobného, než zdechlo úplně. Nebo jestli to nebude čerpadlo, tak něco s tou klapkou na vstřikovací jednotce. Nejspíše ti přestalo fungovat to servo na nastavování klapky při volnoběhu. To jsem taky měnil, ale mě to zlobilo trošičku jinak, řešil jsem to tady.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.12.12, 18:56 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
díky, teď jsem našel X různých diskuzí a problému mohlo být několik 1. slabá baterka - v mém případě to pravda nebude 2. čidlo teploty chl. kapaliny - to taky ne protože při LPG to drží krásně 3. čerpadlo, jak už jsi psal může být KO nebo jen to sítko může být zanesené bordelem - to je pravděpodobnější 4. lambda sondou to nevím protože za studena nefunguje (aspoň doufám) měla by začít fungovat až na ohřátí na nějakou určitou teplotu - tak to bych asi taky vyloučil ikdyž ...
jinak řekl bych že krokový motorek bude fungovat, při benzinu ty otáčky jsou všelijaké ale na LPG to drží kolem 1000 ot/min při ohřátí kolem 800 +-
|
13.12.12, 19:01 |
|
|
varok
|
Hm, tak ten servomotorek bude možná dobrý. To čerpadlo bych zkouknul. Čidlo teploty chl. kapaliny na sání má na LPG vliv jen tehdy, jestli máš LPG řízený Lambda sondou a máš pro systém zvlášť ŘJ. Jestli máš ještě ten starý systém jako u karbecového typu, tak tam čidlo nemá s plynovým pohonem nic společného.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.12.12, 19:37 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha, tak to mě uniklo že to jede i bez toho čidla, sem si myslel že podle něj si RJ reguluje uhel škrtící klapky ... každopádně o víkendu se budu v autě hrabat, napřed ve výfuku a pak bych se podíval na to čerpadlo popřípadě to čidlo
|
13.12.12, 19:41 |
|
|
varok
|
No jestli máš systém jako na karbec verzi a nemáš tam jinou ŘJ než tu pro benzín, tak by to mělo fungovat jen podtlakem a přepínáš si to sám na té malé krabičce. Kdyby jsi měl systém jako mám já, kde je i zvlášť ŘJ pro LPG, taková malá plastová krabička, tak by to bylo nejspíše řízené ze signálu Lambda sondy. Tam už někdy bývá zapojené i teplotní čidlo, alespoň já to tak mám. Jestli ti to po startu chcípá, tak to máš chudé, nebo naopak bohaté, ale když jsi psal, že po protáčení startérem to nechce chytnout a potom najednou to jemně blafne, tak je to podle mě moc chudé. Když je špatná Lambda, většinou bývá směs naopak bohatá, alespoň si myslím. Zkus se podívat na to čerpadlo. Mohlo by to teroreticky být i něco s elektrikou. Zkontroluj svíčky, palec, víčko rozdělovače a kabely ke svíčkám.
|
13.12.12, 21:34 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha, tak na to se taky podívám díky za tipy
|
14.12.12, 06:23 |
|