chrasti favo motor :( --> vymena rozvodov -> OK
Autor |
Zpráva |
deekay
Voditelj brodice
|
chrasti favo motor :( --> vymena rozvodov -> OK
takto sa mi to nepodari asi opisat ale skusim (chcel som to nahrat no nechal som si MD na intraku )
podoba sa to na zvuk ked sa melie v mixeri kava proste chrastenie.
ten zvuk ide spoza alternatora, zrejme tam kde je uchyteny. neviem ci to ide z motora alebo nie, to sa mi nepodarilo identifikovat. ale zhruba odtial kde je uchyteny remen z altiku (nim to ale nie je)
najpr som si myslel ze to robia rozvody ale nie som si isty....
pls help, dik
ps: nebite elektronika
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
Naposledy upravil deekay dne 20.6.07, 17:11, celkově upraveno 2
|
9.1.07, 21:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
roman heller
|
Re: chrasti favo motor :(
deekay píše: takto sa mi to nepodari asi opisat ale skusim (chcel som to nahrat no nechal som si MD na intraku ) podoba sa to na zvuk ked sa melie v mixeri kava proste chrastenie. ten zvuk ide spoza alternatora, zrejme tam kde je uchyteny. neviem ci to ide z motora alebo nie, to sa mi nepodarilo identifikovat. ale zhruba odtial kde je uchyteny remen z altiku (nim to ale nie je) najpr som si myslel ze to robia rozvody ale nie som si isty.... pls help, dik ps: nebite elektronika
Pokuď je to zvuk jakoby žverkání ak sou to ložiska v altíku nebo vodní pumpy.Pokuď je to zvuk chrastění tak sou to rozvody....Kolik má motor najeto?Byly měněny zmiňované věci??
|
9.1.07, 21:20 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
roman heller píše: deekay píše: takto sa mi to nepodari asi opisat ale skusim (chcel som to nahrat no nechal som si MD na intraku ) podoba sa to na zvuk ked sa melie v mixeri kava proste chrastenie. ten zvuk ide spoza alternatora, zrejme tam kde je uchyteny. neviem ci to ide z motora alebo nie, to sa mi nepodarilo identifikovat. ale zhruba odtial kde je uchyteny remen z altiku (nim to ale nie je) najpr som si myslel ze to robia rozvody ale nie som si isty.... pls help, dik ps: nebite elektronika Pokuď je to zvuk jakoby žverkání ak sou to ložiska v altíku nebo vodní pumpy.Pokuď je to zvuk chrastění tak sou to rozvody....Kolik má motor najeto?Byly měněny zmiňované věci??
je to skor charstenie (aj ked si neviem predstavit co pod pojmo zverkani myslis, a tom som zvukar )
-altik je v poho, to by som spoznal,
-vodna pumpa, to neviem, mozno. menena nebola este
-rozvody su povodne, maju 106 tis asi by ich bodlo vymenit co ? co sa meni ked menis rozvody? retaz? uzubene kolesa? vahadla? co vsetko?
dik
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
9.1.07, 21:26 |
|
|
patrik-hp
|
A to se ti přihodilo jak? Jen tak z ničeho nic???Nebo už je to dýl,co to dělá..
|
9.1.07, 21:31 |
|
|
Belial
|
no s těma rozvodama nevím, ja na těch svejch (origo) mám 156 000 a sou v poho
|
9.1.07, 21:31 |
|
|
roman heller
|
deekay píše: roman heller píše: deekay píše: takto sa mi to nepodari asi opisat ale skusim (chcel som to nahrat no nechal som si MD na intraku ) podoba sa to na zvuk ked sa melie v mixeri kava proste chrastenie. ten zvuk ide spoza alternatora, zrejme tam kde je uchyteny. neviem ci to ide z motora alebo nie, to sa mi nepodarilo identifikovat. ale zhruba odtial kde je uchyteny remen z altiku (nim to ale nie je) najpr som si myslel ze to robia rozvody ale nie som si isty.... pls help, dik ps: nebite elektronika Pokuď je to zvuk jakoby žverkání ak sou to ložiska v altíku nebo vodní pumpy.Pokuď je to zvuk chrastění tak sou to rozvody....Kolik má motor najeto?Byly měněny zmiňované věci?? je to skor charstenie (aj ked si neviem predstavit co pod pojmo zverkani myslis, a tom som zvukar ) -altik je v poho, to by som spoznal, -vodna pumpa, to neviem, mozno. menena nebola este -rozvody su povodne, maju 106 tis asi by ich bodlo vymenit co ? co sa meni ked menis rozvody? retaz? uzubene kolesa? vahadla? co vsetko? dik
Pokuď máš najeto 106 000km na původní rozvody tak bych to viděl 100%na ně....,jinak klidně rozvody jdou už slyšet při 80 000km.Rozvody prodávají jako sadu (řetěz + ozubená kola).to je jediný co je potřeba vyměnit ale při rozebírání a následné montáži vyměn gufero na řemenici + těsnění pod vanu a rozvodový víko......
|
9.1.07, 21:33 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
patrik-hp píše: A to se ti přihodilo jak? Jen tak z ničeho nic???Nebo už je to dýl,co to dělá..
robi to dlhsie, ale teraz sa to nejako zacalo zhorsovat, ten zvuk je oproti niektorym favom co som videl v poho. ale tie neboli prave v najlepsej kondicii na mojom musi byt vsetko tip top !!!
vsetko ide ok ale teraz idem robit rozsiahlejsiu vykonovu upravu.
takze take mensie "GO" by nebolo zle vsetko co uz dosluhuje (aj ked funkcne) tak prec s tym. Brzdy aj podvozok to maju uz za sebou, teraz prislo na srdce auti
inac pri kontrole kompresnych tlakov v servise mi chlapik neveril ze motor nie je po GO, ze take komp. tlaky este nevidel
|
9.1.07, 21:39 |
|
|
Athlonek
|
Belial píše: no s těma rozvodama nevím, ja na těch svejch (origo) mám 156 000 a sou v poho
_________________ Zatim seriová Škoda 120 L M r.v. 11. 1986 převodovka 4q Výkon 36,7 kW + vačka 260°
Zvláštní výbava (příplatková): Přístrojová deska s otáčkoměrem, sedačky Zlepra + opěrky Lux, bezpečnostní pásy přední roll + zadní sup.
|
9.1.07, 21:40 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
roman heller píše: deekay píše: roman heller píše: deekay píše: takto sa mi to nepodari asi opisat ale skusim (chcel som to nahrat no nechal som si MD na intraku ) podoba sa to na zvuk ked sa melie v mixeri kava proste chrastenie. ten zvuk ide spoza alternatora, zrejme tam kde je uchyteny. neviem ci to ide z motora alebo nie, to sa mi nepodarilo identifikovat. ale zhruba odtial kde je uchyteny remen z altiku (nim to ale nie je) najpr som si myslel ze to robia rozvody ale nie som si isty.... pls help, dik ps: nebite elektronika Pokuď je to zvuk jakoby žverkání ak sou to ložiska v altíku nebo vodní pumpy.Pokuď je to zvuk chrastění tak sou to rozvody....Kolik má motor najeto?Byly měněny zmiňované věci?? je to skor charstenie (aj ked si neviem predstavit co pod pojmo zverkani myslis, a tom som zvukar ) -altik je v poho, to by som spoznal, -vodna pumpa, to neviem, mozno. menena nebola este -rozvody su povodne, maju 106 tis asi by ich bodlo vymenit co ? co sa meni ked menis rozvody? retaz? uzubene kolesa? vahadla? co vsetko? dik Pokuď máš najeto 106 000km na původní rozvody tak bych to viděl 100%na ně....,jinak klidně rozvody jdou už slyšet při 80 000km.Rozvody prodávají jako sadu (řetěz + ozubená kola).to je jediný co je potřeba vyměnit ale při rozebírání a následné montáži vyměn gufero na řemenici + těsnění pod vanu a rozvodový víko......
super, uz ich mam na shoppingliste, hned za citronami a mineralkou
jaj a este cena? cca?
dik
|
9.1.07, 21:41 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Cena rozvodu je par stovek, rozhodne to nenechavej bejt, mame se pred nekolika lety ozvala rana z motoru a uz to nejelo
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.1.07, 21:44 |
|
|
Athlonek
|
Matthes píše: Cena rozvodu je par stovek, rozhodne to nenechavej bejt, mame se pred nekolika lety ozvala rana z motoru a uz to nejelo Fakt jo a u jekýho auta?
_________________ Zatim seriová Škoda 120 L M r.v. 11. 1986 převodovka 4q Výkon 36,7 kW + vačka 260°
Zvláštní výbava (příplatková): Přístrojová deska s otáčkoměrem, sedačky Zlepra + opěrky Lux, bezpečnostní pásy přední roll + zadní sup.
|
9.1.07, 21:51 |
|
|
patrik-hp
|
No já viděl jen jednou za život,že se řetěz protáčel na zubech rozet.Mělo to 171 000.Ale to je vyjímka,fakt asi jako sportka a výhra .Jestli ti to mele kávu tak udělej tu generálku A připrav si už rovnou nějakou vačici,jestli tam ještě nemáš nějakou zajímavější... Já kdybys zapoměl třeba.pak už je to takový únavný to znova rozborkovat. A nebo neodpoutali se ti odstředivý závaží od čepů v rozdělovači...nebo jestli ti neulítli pružinky ....sranda.Jestli si za vše chytal a drží to jak má tak to asi držák altíku,co ho drží ty dvě šestky na bloku nebude.Asi už opravdu šrotujou rozvody.Nebo ložisko v altu...Nebo snad vodní pumpa?To že vydržely bejt zticha ještě včera trochu tak dnes už se ozývají fest...tak tady v čechách stojí kolem 300Kč.u vás trochu víc...A nezapomeň na těsnidla a udělej teda už laboraci vnitřností,když už s tím počítáš p5idej to k tomu salámu a rostlinýmu oleji
|
9.1.07, 21:54 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Athlonek píše: Fakt jo a u jekýho auta?
Š125L, kupodivu neprdnul retez ale velky rozvodovy kolo, od ty doby rozvody nepodcenuju
Jo, jinak stojej kolem 300Kc sem nasel v Krci
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.1.07, 21:57 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Matthes píše: Athlonek píše: Fakt jo a u jekýho auta? Š125L, kupodivu neprdnul retez ale velky rozvodovy kolo, od ty doby rozvody nepodcenuju Jo, jinak stojej kolem 300Kc sem nasel v Krci
vsak to je zadara, som myslel ze tak 1000SK to bude
|
9.1.07, 21:58 |
|
|
Nepér
|
Je nějaká univerzální rada, jak poznat stav rozvodů? Jinak než sluchem. Třeba stroboskopem? Nebo nějakou vůlí někde?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
9.1.07, 22:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|