Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 15:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Škrtící klapka Felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek Škrtící klapka Felicia
Ahoj ! !
Chci se tu někoho zeptat kdo už vyměňoval škrtící klapku u feldy, nějakej stručnej návod JAK NA TO...
Na co dávat pozor a ja ktřeba operovat s tím lankem, jak seřídit.... Prostě stručně.. :idea:

5.4.11, 06:07
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Škrtící klapka Felicia
Podle podpisu předpokládám, že máš 1,6. Je to primitivní práce. Sundáš horní kryt motoru (3x křížovej šroub), to samý na plastovym sání-od toho neni potřeba nic odpojovat, jen se vyhne. Pak už jen kleštěma secvakneš sponku na hadičce co jde do klapky a sundáš, odpojíš konektor, lanko jen vyvlíkneš z tý plastový otočný věci na klapce a nic jinýho s nim neděláš. Pak už jen 4x imbus, myslim že 5mm a je venku. Montáž v opačnym pořadí + provést základní nastavení přes VAG

5.4.11, 07:18

Píše se inbus :D

5.4.11, 07:38
Profil ICQ

Odkdy?

5.4.11, 07:43

Od roku 1936.

INnensechskantschraube Bauer Und Schaurte

Varianta "imbus" je sice etymologicky chybná, ale je rozšířená nejen v češtině, ale i např. v němčině a angličtině. Lze ji tedy považovat nejen za chybu, ale i za výsledek jazykového vývoje.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Inbus

5.4.11, 07:52
Profil ICQ

Děkuji za odpověď !

5.4.11, 08:37
Profil ICQ

Ahoj včera jsem čistil škrtící klapku na felicii 1.6.Jde o opravdu jednoduchou věc,která mojí felině perfektně pomohla.Jako první věc jsem udělal to,že jsem odpojil mínusový kontakt na baterii.Sundat plastovou krytku 3xkřížový šroubek,pak sundat plastové sání vzduchu 3x křížový šroubek,poté odpojit plynové lanko,odsvorkovat hadičku vedoucí ke klapce,poté odpojit konektor od klapky vedoucí k řídící jednotce,potom jednoduše odmontovat klapku která drží na 4řech imbusácích velikosti 5 a klapku vyndat.Samozřejmně jsem vytáhl a vyčistil gumové těsnění od sání vedoucí ke klapce.Odmašťovací sprej na klapky stojí okolo 130-ti korun a za pomocí hadříku a spreje jsem klapku důkladně vyčistil.Byla opravdu zanesená jako chr chr a pak se leskla jako psí kulky.Pak jen namontovat zpět stejným postupem jako u demontáže a startujme.Auto chcípalo kde mohlo bez pomocí plynu,nešlo ani bez plynu nastartovat,jen jsem vyřadil a motor shasnul.Teď jede dobře a vůbec neřešte nějaké programování a podobné drahé kontrolování a nastavování ŘJ,ŘJ má svou paměť takže vše je jen blaf o kterým píšou skoro všechna fóra.Snad Vám má zkušenost pomůže :D

8.3.13, 01:10

Ty si fakt *****. Niekoho nebavi jazdit s autom co zdecha a blbne az kym sa jednotka po x kilometroch adaptuje jazdenim. Proste urobis "drahe" programovanie a ine kontrolovanie a ide to hned. Vzhladom na to ze kabel stoji hadam tri kila, neviem co je pre teba drahe - ale vyhodit 140 korun za 50ml spreju ktory ti nahradi v pohode aj 50ml obycajneho benzinu z nadrze ktory isto nestoji 140 korun a hovorit o drahom programovani. Radsej nepis ked nemas co napisat.

8.3.13, 01:12
Profil Zobrazit autorovy stránky

Zdravím, mám problém s Felicií 1,3 MPi rok výroby 99, najeto 186 tis. Km. Auto bylo 1 rok nepoužívané, poté šlo na opravu (nová baterie, brzdy, výměna kapalin, vzduchový, olejový filtr, svíčky..atd) Po opravě jsem jela 30 km na rezervu a druhý den byl problém s nastartováním, motor točil, ale nechtěl naskočit. Zhruba po 6 stratu se felda chytla a jízda byla bez problému. Vyměnil se palivový filtr a vypadalo že bude už vše ok. Ale začaly lítat otáčky, při volnoběhu postupně rostly a po přidání plynu nad 3tis. ot zůstaly a zvyšovaly se. Všimly jsme si i lehkého kouře z motoru. Zkoušely jsem i odpojit baterii pro reset ŘJ ale bez úspěchu. Škrtící klapka je čistá, ale mechanik řekl, že neodpovídá a bude nutné pořídit novou. Chtěla bych se zeptat nemáte někdo s tím to problémem zkusenosti? Abych zbytečně nekoupila klapku a bylo to něco jiného?

6.5.13, 17:10

tohle vypadá na špatnej potenciometr klapky...težko se to řekne na 100%, když člověk nevidí do diagnostiky, ale jinou klapku to asi bude chtít...pokud s tím neplánuješ najet dalších 100 tis km, měla by stačit slušná použitá klapka třeba z vrakoviště nebo z bouračky. Zeptej se mechanika, jestli by neuměl sehnat slušnou jetou, nová je fakt pálka...

6.5.13, 17:16

ok, moc děkuji za odpověď. Chtěla jsem jet na diagnostiku, ale nedojedu ty otáčky vyletí nad 5tis a řve to šíleně a nejsem tak statný řidič, abych si troufla. Už jsem koukala i na net a klapku snad seženu do 1000 Kč použitou. Snad už po tomhle bude auto funkční,

6.5.13, 17:33

ale stejně ji budeš muset přizpůsobit VAGem... takže tě cesta k nějakému mechošovi nemineeee

6.5.13, 17:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

skus toto http://www.skoda-club.net/forum-tema/ci ... -mpi-10140
pokud to nepomůže tak asi jiná klapka :idea:

6.5.13, 18:46

Děkuji, vyzkouším to.

6.5.13, 21:17

Nepises zkama si, klapky mam v garazi hadam tri a prisposobenie tiez zvladnem. Brno a blizke okolie.

6.5.13, 21:57
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další