Autor |
Zpráva |
CaRTeR
|
Škoda Felicia 1.3 MPI
Zdravíčko, dnes se mi objevil problém s feldou. Když nastartuje a potom se chci rozjet nebo sešlápnu plyn až na podlahu, maximální otáčky jsou 1500 a víc to nejde... Nějaké rady prosím?
|
7.9.13, 19:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Škoda Felicia 1.3 MPI
Je to jen po nastartování? Nebo to dělá i u teplého motoru?
|
7.9.13, 21:35 |
|
|
CaRTeR
|
No, udělalo mi to prvně když jsem přijel z práce domů a cca po 1h chtěl jet pryč, takže to byl motor podle mě ještě teplý.
|
7.9.13, 22:33 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nepropadl se ti pedál? Plynové lanko je OK? Asi by to chtělo prověřit diagnostikou. Může být KO něco na klapce, nízký tlak paliva, a tak dále...
|
7.9.13, 22:41 |
|
|
CaRTeR
|
Na to lanko se zkusím podívat zítra. Na diagnostiku teď bohužel nemám možnost. Mě napadl třeba halluv snímač. Problém s klapkou (asi) byl, než jsem ji pročistil. To dělalo, že to nešlo nastartovat bez přidání plynu. Ale teď je ten problém takový, jako by tam byl omezovač a dál to prostě nepustilo.
|
7.9.13, 23:08 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tak vyčištění klapky bez resetu jednotky respektive adaptace dělá obvykle psí kusy. Takže zkus nejprve diagnostiku chyb, reset, adaptaci.
|
7.9.13, 23:15 |
|
|
CaRTeR
|
Vyzkouším, klapka byla čištěna předevčírem a blbnout to začalo až vlastne včera.
|
7.9.13, 23:28 |
|
|
varok
|
Jestli třeba nebude něco špatného. Třeba odchází pal. čerpadlo, některá z těch malých cívek na zapalovací liště apod.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.9.13, 06:54 |
|
|
CaRTeR
|
Takže, včera večer jsem akorát vyčistil halluv snimac a dělalo to furt to samé. Dnes ráno jsem nastartoval a všechno fungovalo, byl jsem se projet, zahřáto cca na 90 stupňů a funguje stále. Nějaké vysvětlení? je možné že po vyčištění klapy to mohlo hodit nějakou chybu a samo se to srovnat?
|
8.9.13, 10:17 |
|
|
CaRTeR
|
Takže po cca hodinové pauze, jsem zkusil opětovně nastartovat a dělá to znovu
|
8.9.13, 11:15 |
|
|
p.s.
|
odklop v zadu sedačku odpoj hadici na výstupu dej petflašu a pust čerpadlo a koukej jestli benzín tryská z vesela nebo jen smutně vytéká ? ještě mi napadá jak je na tom palivovej filtr byl někdy měněný ?
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
8.9.13, 16:03 |
|
|
CaRTeR
|
Palivák těžko říct, koupil jsem to cca před týdnem. Zkoušel jsem to čerpadlo a tryská z vesela. Tak mě napadá už jen ta škrtící klapa + diagnostika nebo jiná klapa.
|
8.9.13, 17:00 |
|
|
CaRTeR
|
Ještě doplním, tu klapu jsem čistil z důvodu, že se muselo startovat s troškou plynu, jinak to nechytlo.
|
8.9.13, 17:10 |
|
|
CrazyMan
|
a to že se potom musí přizpůsobit jsi věděl?
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
9.9.13, 03:54 |
|
|
CaRTeR
|
To jsem nevěděl jistě a bylo mi řečeno, že jen když se odpojí. Ale nejspíš to nehraje roli jestli se odpojí nebo neodpojí. Během týdne dorazí kabel, tak snad budu vědět více.
|
9.9.13, 04:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|