|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Favorit občas zacuká a začal žrát 8-9 litrů
Autor |
Zpráva |
newrc
|
Favorit občas zacuká a začal žrát 8-9 litrů
Zdravím všechny,
potřebuji poradit-mám Fáčko r.v. 1990 najeto 250 000 km. Poslední 2-3 měsíce se najednou rapidně zvedla spotřeba na průměrných 8-9 litrů/100 km, motor občas zacuká, někdy při pouštění spojky jakoby zadrnčí spojka, akcelerace úplně mizerná, do kopců strašně líné. Prostříkal jsem karbec čističem - svíčky, kabely, rozdělovač jsou nové, když je motor ohřátý dost blbě a dlouze startuje. Čím to může být? Spojka? Karbec? Motor? Ještě v létě jsem jezdil za cca 6.5 litru. Děkuji všem za jakoukoli radu.Hezký večer.
|
24.11.13, 17:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Favorit občas zacuká a začal žrát 8-9 litrů
obohacovač je tu dost témat o tom
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.11.13, 17:51 |
|
|
newrc
|
Mohu poprosit o nějaký odkaz? Já teď nestíhám hledat-jsem sám s klukem a dělám večeři:-)
|
24.11.13, 17:58 |
|
|
michalkatka
|
na boku karbecu je taký klobúčik prichytený dvoma skrutkami na krížový šroubovák, keď budeš pôvodný vyberať, daj si tam handru, vytečie asi 0,5 deci benzínu....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
24.11.13, 21:25 |
|
|
jansjans
|
_________________ Volvo 940 B230FB aut. '91 dříve: Škoda Favorit 136L '90, LPG
|
24.11.13, 21:34 |
|
|
newrc
|
Chci poděkovat všem co mi poradili a hlavně fóru, kde jsem našel i další nápovědy. Nechtělo se mi to věřit, ale šlo vlastně o dvě prasklé (urvané) hadičky. Jedna k posilovači brzd a druhá k rozdělovači. Teď auto jezdí jako nové až jsem z toho překvapený-pochopitelně mile:-). Přeji všem hezký den.
|
25.11.13, 11:25 |
|
|
michalkatka
|
to ti musel aj kolísať voľnobeh... a inak sme radi, aj keď sme sa netrafili úplne
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.11.13, 14:25 |
|
|
varok
|
Jestli byla prasklá hadička k rozdělovači, tak asi nešla ta podtlaková regulace předstihu. Když ale praskne ta hadice od posilovače brzd, tak to většinou chcípá a hrozně houpe volnoběh.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.11.13, 16:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|