Felicie 1,3MPi chcípá po rozsvícení světel.
Autor |
Zpráva |
mates84
|
Felicie 1,3MPi chcípá po rozsvícení světel.
Zdravím,mám Felicii 1,3MPi po rozsvícení světel okamžitě chcípne. Různě na fórech jsem se dočetl, že problém dělá zatékající voda do pojistkové skříně. Pojistkovou skříň jsem vytáhl a rozdělal. Po rozdělání jsem zjistil, že do skříňky opravdu zateklo. Rozhodl jsem se jí vyměnit za novou ale problém jsem tím nevyřešil. Máte někdo s touto poruchou zkušenosti?
Díky za každou radu.
|
11.12.13, 19:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Felicie 1,3MPi chcípá po rozsvícení světel.
co takhle místo šontání po internetu vytáhnout multimetr a začít měřit??
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
11.12.13, 19:55 |
|
|
mates84
|
Díky za radu, bohužel multimetr nemám. Myslel jsem, že už to třeba někdo řešil.
|
11.12.13, 20:07 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
OBI, Tesco, Kaufland, kazde elektro > cca 100-200 Kc
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
11.12.13, 20:18 |
|
|
mates84
|
Ok-seženu a dám vědět. Ještě otázka, kde začít měřit? Baterka, alternátor, spínač světel? Ještě k problému: Po sešlápnutí brzdy se rozsvítí kontrolka dobíjení a oleje.
|
11.12.13, 20:30 |
|
|
varok
|
Jako první bych zkusil změřit čistě dobíjení, jestli není problém tam. Při nastartovaném motoru bez zatížení by to mělo dávat na akumulátoru plus mínus 14V. Po zatížení třeba ventilátorem topení na 3 nebo 4, rádio dost hlasitě, světla, třeba i vyhřívání zadního skla. Napětí by nemělo spadnou při otáčkách asi pod 13,5V. Jestli bude 13,4V, s přimhouřenýma očima ještě, ale nesmí tam být třeba 12,5V.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.12.13, 20:39 |
|
|
CROWACK
|
dobíjení zde problémem nebude. Zaměřil bych se na to co známe, tzn. brzdové světlo a kontrolky. Toto chování znamená, že je někde zkrat, a větev co je permanentně pod proudem se sešlápnutím brzd propojí s větví co se spíná na poloze 1. spínačky. Stáhni si schéma a jeď po vedení mezi spínačem brzdovek a žárovkama brzdovek. Tajnej tip je dle mě spínačka. Ale může to byt úplně jinak, předřený kabely kdekoliv atd - tohle se po netu řeší dost blbě. Pokud se na to necítíš, nebude hanba se obrátit na nějakýho šikovnýho autoelektrikáře.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
11.12.13, 20:45 |
|
|
mates84
|
Ok. Díky, zítra to přeměřím. Ale je zvláštní, že to nedělá pokaždé. Např. dnes jsem nastartoval, rozsvítil a 10km to jelo. Při dalším nastartování se závada opakovala.
|
11.12.13, 20:48 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ciste teoreticky kostry na svetlech, v motoru atd v poradku jo ??
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
11.12.13, 21:25 |
|
|
mates84
|
Kostry v motoru jsem neprohlížel. Myslel jsem, že závada bude na 100% v pojistkové skříni. Ty měděné pásky sežrala voda! Jak jsem psal víš výměna bohužel nepomohla.
|
11.12.13, 21:33 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
a pred timto problemem byl nejaky zasah do vozu ?? trera rozvody, vymena oleje, nebo kdyz zateklo do pojistkovky schytaly to i konektory ktere tam jsou pripojene
|
11.12.13, 21:38 |
|
|
mates84
|
Ne, s autem se nedělalo nic.Půl roku jezdilo bez problému, až na občasné cuknutí za jízdy.
edit: konektory jsou v pořádku.
|
11.12.13, 21:41 |
|
|
mates84
|
Zdravím, tak multimetr stále nemám ale prošel jsem elektriku (konektory,kostry atd.) vše jsem vyčistil a zkontroloval. Poté jsem vyčistil i klapku sání (byla dost špinavá) a snímač otáček. A auto jede bez problému! No jednu závadu jsem našel - nejdou stěrače na prvním stupni. Ale jinak vše ok i při zapnutí více spotřebičů (světla, ventilátor,blinkry). Otázka: mohla být závada v té klapce sání?
|
12.12.13, 21:45 |
|
|
Lamač
|
???Čo má klapka spoločné so stieračmi?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
12.12.13, 21:52 |
|
|
mates84
|
No nic! Řeším tady jinou závadu (stěrače jsem zjistil až dnes). Ptám se jestli je možné, když auto chcípa po rozsvícení světel aby příčina byla v zasrané klapce?
|
12.12.13, 21:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|