Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 19:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Felicia 1.9d nestartuje 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia 1.9d nestartuje
Zdravíčko.

Asi před měsícem jsem si koupil filetu v dieselu a dneska nastal první problém. Teda objevil jsem tento problém už asi před 2 týdny, ale potom byl do dneška klid. Před 2mi týdny jsem sednul do auta, nažhavil a točím točím a auto do vybití baterky ani neškytlo (zkoušel jsem to vícekrát..né že jsem na jedno točení vymordoval baterku). Parkoval jsem zrovna v kopci, tak mě napadlo z něho auto pustit (už jsem na to neměl nervy) a auto chytlo na první protočení motoru jakoby nic. 2 týdny ježdění uběhly a dnes je tady problém znova. Ještě se mi stalo, že startér nechtěl točit...jako by v něm něco tak škrtalo, tak jsem vypnul zapalování zkusil znova a už zase točí jak má..i otáčky jsou dobré, ale motor ani neškytne...když jsem káru zase rozlačil, tak to zase chytlo jako by nic...jezdil jsem po městě a asi 3x normálně nastartoval..teď jsem přijel k baráku auto zaparkoval a šel domů...po chvilce jsem k němu přišel (teplotu ukazoval ještě cca 70st.) a už zase jenom točí točí a ani škyt.

VAG vypsal toto:
Adresa 41 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 028 906 125 B
Díl: Saugdiesel FIA V01
2 závad nalezeno.
01050 - kontrola zhavicich svicek
31-10 - preruseni nebo zkrat na kostru - Sporadická
01204 - cidlo teploty motoru (G27)
30-10 - preruseni nebo zkrat na plus - Sporadická

Čidlo, ale i žhavičky měnil bývalý majitel těsně před prodejem, tak nevím jestli ty chyby pak vymazal (tipoval bych, že ne)
Tak zběžně jsem koukal na kabely a nic porušené nevypadá..
Napadá vás něco?

Děkuji

8.3.14, 14:41
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia 1.9d nestartuje
Napadá mě špatnej startér, potkal jsem to párkrát (ale neservisoval to - nafty nedělám), že byl špatnej, sice točil, ale nechytlo to, byla to astra G 1.7 a poměnili všecko na motoru furt to nestartovalo nebo blbě točilo, tak se udělala repase startéru a chytá jak zamlada...

8.3.14, 14:45

Budu muset na něho kouknout no...Jinak ty chyby jsem vymazal a šel domů...za pár hodin jsem šel ven, tak jsem jen tak to jenom šel tak ze zajímavosti zkusit a motor chytnul na šup...

8.3.14, 17:54

Odpoj teplotní čidlo a zkus to, a změř zda ti žhaví to je zaklad

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

9.3.14, 21:43
Profil ICQ

Zkusím to odpojení teplotního čidla až mi to zase nepůjde nahodit. Jinak žhavičky žhaví.
Včera jsem si na rampě měnil olej v převodovce a potom to zase nechtělo naskočit. Dnes ráno při -2 to chytlo na jedno otočení...

10.3.14, 10:11
Mistr mechanik

nebo vytáhni čidlo teploty máš tam zelený kroužek a dej tam z benál feldy se žlutým koužkem a bdeš startovat na drb :oops:

10.3.14, 17:21

Žlutý kroužek tam už právě je :-)

11.3.14, 09:31

Tak pánové problém nejspíše vyřešen.
Pořád se to stupňovalo...pak mi začal škrtat startér a otočil vždycky tak jednou motorem a konec, ale vždycky to nakonec nějak chytlo..až jsem jednou přišel k autu, otočil jsem klíčkem a všechno zhaslo. Vůbec jsem netušil čím to může být zas..jestli někde nenatekla voda apod. Svorky na baterce jsem kontroloval několikrát. Naštěstí šel kolem soused a všiml si když otáčím klíčem, že mi to jiskří u baterky. Jak píšu..několikrát jsem to tam kontroloval (celou tu svorku) jenže z (+) jdou 3 kabely - startér, alternátor a pak takový mnohem tenší někde do interiéru a ten byl povolený h*jzl jeden :D nějak jsem si ho vůbec nevšímal a nenapadlo mě ho pořádně zkontrolovat.
Po dotažení je už asi 2 týdny klid

30.3.14, 10:07
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]