Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 18:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Felicia 1.3 cuká 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia 1.3 cuká
Ahoj,
zdědil jsem Felicii ročník '96 (BMM) najeto cca 58 tisíc. Už řadu let zlobí cukáním. Projevuje se zejména v nižších otáčkách při větším sešlápnutí plynu (když pojedu s hooodně lehkou nohou tak se to téměř neprojeví). Motor v tu chvíli buď cuká s celým autem nebo má takový jakoby hrubý chod. Pak stačí trochu plyn povolit a přišlápnout a je to v pohodě. Na volnoběh taky dokáže cukat celým vozem, má v tu chvíli nepravidelný chod.
Toto chování se ale projevuje pouze na zahřátém motoru. Pokud nastartuju za studena, tak první kilometry jede jako za mlada. Záleží na teplotě, pokud venku mrzne tak ujedu několik kilometrů než se to začne projevovat, pokud je horko, tak začne blbnout už po pár metrech.

V minulosti se o nalezení závady marně snažilo už několik servisů. Měněno popř. zkoušeno bylo mnoho dílů (co si pamatuju) například cívka, svíčky, palivové čerpadlo,... (a kdo ví co ještě o čem ani nevím...) bez jakýchkoliv výsledků.
Z rad tady na fóru jsem dospěl k názoru, že by to mohla být lambda a že by stačilo jí odpojit a zkusit jak se to bude chovat. No udělal jsem tak, ale nic se nezměnilo, tak jsem ji zase zapojil.

No snad jsem to vysvětlil aspoň trochu srozumitelně...
Napadá vás čím by to mohlo být?
Jinak mějte prosím na paměti, že co se oprav aut týče jsem (zatím) začátečník :)

24.4.14, 21:52
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: Felicia 1.3 cuká
hall

24.4.14, 22:01
Profil ICQ
Mistr mechanik

hal :?: spíš zelenina na kontakech nahoře u vstřikovače, slabší tlak pliva filtr ucpaný, vylítává někde jiskra třeba z nodlu, díra v hadici koleně jak de k posilovači, a navzpomínali bychom věcí :wink:

25.4.14, 20:00
Vývojář

Skutečně, těch příčin může být hodně... Je zjevné, že ve chvíli, kdy má motor s obohacenou směs /během ohřívání motoru/, tak auto jede. To by celkem vylučovalo tlak paliva,přicpaný filtr, protože zvýšenou dávku paliva to stíhá... Chtělo by to zjistit, co leze z lambdy, jestli je směs v pohodě. Tím by se dalo vyloučit přisávání falešného vzduchu. Já bych to směřoval na zapalování a prověřit vše, co s tím souvisí. Tohle můžou dělat i zapalovací kabely....

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

25.4.14, 22:42

hall, alebo VN modul...

27.4.14, 16:35
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]