Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 23:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 18020 - ridici jednotka motoru a 16520 - sonda2 
Autor Zpráva

Příspěvek 18020 - ridici jednotka motoru a 16520 - sonda2
Koupil jsem si Fabia 1.4 16V 74 kW rok vyroby 2001 doveženou z Italie. Nechal jsem si vozidlo precist v servisu a porad mne to pise zavadu 18020 P1612 035 ridici jednotka motoru chybne kodovana (Kodovani 95). V servisu mne rekli, ze takove kodovací cislo tam vubec neni 95. A na vozidle mne nesla klimatizace. Po rekodovani ridici jednotky motoru na 00071 (podle vybavy). Klimatizace sla, ale znovu tam naskocilo kodovani 95 a pise to zase ridici jednotka spatne kodovana. A kdyz jedu do kopce tak se posviti kontrola chek a pak zase zhasne a pise to zavadu rada1-sonda2 elektricka zavada v proudovem okruhu. Klimatizace jsem ted nezkousel, jestli jde, musim nekde do tepla. Ja si s tim nevim rady, jeste je mozne ze ridici jednotka motoru se nacipovana. Poradte co s tim.

25.1.07, 21:22
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
to ti tu asi nikdo neporadí těch údajů je tu málo co říká centrální řídící jednotka vozu, co říká řídící jednotka klimatizace?, ono to funguje tak, že pokud si stím neví rady u autorizovaného servisu, tak podají zprávu výrobci a ten závadu řeší, některé kody nenajdeš ani v manuálu a dozvíš se až od výrobce co znamenají, takový nějaký kod jsem jednou řešil u TDi, hlásila to řídící jednotka motru, nakonec to bylo startérem miloš

26.1.07, 09:26

Příspěvek Re: 18020 - ridici jednotka motoru a 16520 - sonda2
hgx-pro píše:
Koupil jsem si Fabia 1.4 16V 74 kW rok vyroby 2001 doveženou z Italie. Nechal jsem si vozidlo precist v servisu a porad mne to pise zavadu 18020 P1612 035 ridici jednotka motoru chybne kodovana (Kodovani 95). V servisu mne rekli, ze takove kodovací cislo tam vubec neni 95. A na vozidle mne nesla klimatizace. Po rekodovani ridici jednotky motoru na 00071 (podle vybavy). Klimatizace sla, ale znovu tam naskocilo kodovani 95 a pise to zase ridici jednotka spatne kodovana. A kdyz jedu do kopce tak se posviti kontrola chek a pak zase zhasne a pise to zavadu rada1-sonda2 elektricka zavada v proudovem okruhu. Klimatizace jsem ted nezkousel, jestli jde, musim nekde do tepla. Ja si s tim nevim rady, jeste je mozne ze ridici jednotka motoru se nacipovana. Poradte co s tim.

Jj...Zkus tedy reklamovat tu neodstraněnou závadu,ať na to přijdou.Ale nech jim čas...netlač na ně. :wink: A ty sondy asi jedna z nich odchází...tam nebude asi žádná vada...Proto ta kontrolka...A to kódovaní?....Oni se ty jednotky některý opravdu nechovají,tak,jak by měli :D.Ale pokud ti to vadí a není to vidět na kontrolce tak budeš muset při nejhoršim hluboko sáhnout do kapsy pro jednotku novou,která se už nebude hlásit,jako pořád závadně naprogramovaná..Ale to až ti třeba přehrajou software,který někdy pomáhá rozjasnit mozek ŘJ :D :wink: Je to někdy porod...s tou elektronííkou :D

27.1.07, 17:26

Příspěvek 
Nemoc Fabii-vadná kabeláž.Budou měnit vše možné,ale do tohoto se málokterému servisu bude chtít. /hodně práce a na dlouho-nízký výdělek/.Hledet chorobný drát,někdy nemožné. čus

28.1.07, 00:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
vopaje píše:
Nemoc Fabii-vadná kabeláž.Budou měnit vše možné,ale do tohoto se málokterému servisu bude chtít. /hodně práce a na dlouho-nízký výdělek/.Hledet chorobný drát,někdy nemožné. čus

to je pavle hrůza to snad vymyslel nějaký blb z telekomu, mně se ozval jeden z prahy co dělal pět let ve výrobě, setřilo se na všem a hledaly se nejlevnější součástky, třeba na servo to žere v krajní poloze 61 A je tam drát jak na kolo k světlometu miloš

28.1.07, 09:20

patrik-hp píše:
hgx-pro píše:

Jj...Zkus tedy reklamovat tu neodstraněnou závadu,ať na to přijdou.Ale nech jim čas...netlač na ně. :wink: A ty sondy asi jedna z nich odchází...tam nebude asi žádná vada...Proto ta kontrolka...A to kódovaní?....Oni se ty jednotky některý opravdu nechovají,tak,jak by měli :D.Ale pokud ti to vadí a není to vidět na kontrolce tak budeš muset při nejhoršim hluboko sáhnout do kapsy pro jednotku novou,která se už nebude hlásit,jako pořád závadně naprogramovaná..Ale to až ti třeba přehrajou software,který někdy pomáhá rozjasnit mozek ŘJ :D :wink: Je to někdy porod...s tou elektronííkou :D

Chci se zeptat jestli ta RJ motoru jde precipovat zpet? Jak je to s tim tedy. V te it. nevim co s tym delali, prece podle vybavy tam ma byt 00071 a je tam kodovani 95, prece kdyz to prekoduji, tak ten kod tam uz musi zustat, nebo treba pri odpojeni baterky se ten kod treba zmeni zpet na 95, takze usuzuji, ze to je precipovany, jedine to asi zpet precipovat, nebo ja nevim, kdyz je tam kod 95 tak mi zase nejde klima a kdyz tam hodim 00071 tak klima funguje, vyndam baterku a kod je zase na 95 a klima nejde, je to divny. Prece kdyz jsem tam pres VAS dal ten zpravny kod 00071, tak uz by tam mel zustat na porad. Prosim o radu s tou hnusnou elektrikou, jinak s nicim problemy nejsou jen ta elektrika.

28.1.07, 15:01

hgx-pro píše:
patrik-hp píše:
hgx-pro píše:

Chci se zeptat jestli ta RJ motoru jde precipovat zpet? Jak je to s tim tedy. V te it. nevim co s tym delali, prece podle vybavy tam ma byt 00071 a je tam kodovani 95, prece kdyz to prekoduji, tak ten kod tam uz musi zustat, nebo treba pri odpojeni baterky se ten kod treba zmeni zpet na 95, takze usuzuji, ze to je precipovany, jedine to asi zpet precipovat, nebo ja nevim, kdyz je tam kod 95 tak mi zase nejde klima a kdyz tam hodim 00071 tak klima funguje, vyndam baterku a kod je zase na 95 a klima nejde, je to divny. Prece kdyz jsem tam pres VAS dal ten zpravny kod 00071, tak uz by tam mel zustat na porad. Prosim o radu s tou hnusnou elektrikou, jinak s nicim problemy nejsou jen ta elektrika.

Jj.I na to jsem krátký :cry: Nevím člověče,v tom se vyzná snad Cimbu nebo někdo,kdo se jednotkami zabívá...Tohle vypadá,že v ní opravdu je něco,co nevymažeš formou přístroje V.A.S nebo V.A.G...Nějaaký ti úpravci jednotek nebo novou jednotku...Jinak počkej,zda-li se tu neobjeví někdo,kdo s tim má zkušennosti :wink:Pro mne španělská vesnice :wink:

28.1.07, 16:39
Mistr mechanik

Příspěvek 
pokud to dobře chápu tak v základním nastavení je kod, který dokážeš změnit v operačním systému, ale pokud vypneš baterku tak se ti to nastaví podle základních údajů z paměti, podle mě stím nic nesvedeš, pravděpodobně budeš potřebovat jiný kabel a jiný program, pro přepis paměti, což vago neumí, je to jako vin v přístrojovce, potřřebuješ tachopro a kabel se dá sehnat za dvojku, já bych to řešil přes škoda servis jednotku asi ven zaslat do mladé boleslavi kde ti ji dají dokupy, jak ti píše patrik autosport cimbu se stím taky zabývá a jsou ochotní třeba dojet i do strážnice a přehodit řídící jednotku na místě, já bych se stím nemordoval protože ten výsledek by nebyl úměrný, kabel na přepis paměti řídící jednotky motoru stojí 5.900 to jsme tu řešili, dodatešně montovaná klima to asi nejde, protože každé auto je orginál, taliáni asi dali druhou řídící jednotku přispůsobili a klimu nikdo neřešil tak nějak to bude, odpověd hledej ve škodovce a autosport cimbu najdeš na netu a zavolej tam miloš

28.1.07, 17:51
Mistr mechanik

Příspěvek 
jo a tak se nezapomen vrátit a napsat jak jsi dopadl miloš

28.1.07, 17:54

Příspěvek 
Tak,tak.Pokud je ŘJ čiplá,je pod kódem a bez něho se se dostaneš jen do určitých nastavení.I to že je čiplá,musí s klimou počítat.Těžko takto soudit,jak to italové cákli.
Takže rada-jak radí Patrik i Miloš-najít spec.firmu ,cimbu,.čus

28.1.07, 19:30

Příspěvek 
Tak,tak.Pokud je ŘJ čiplá,je pod kódem a bez něho se se dostaneš jen do určitých nastavení.I to že je čiplá,musí s klimou počítat.Těžko takto soudit,jak to italové cákli.
Takže rada-jak radí Patrik i Miloš-najít spec.firmu ,cimbu,.čus

28.1.07, 19:31

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
vopaje píše:

to je pavle hrůza to snad vymyslel nějaký blb z telekomu, mně se ozval jeden z prahy co dělal pět let ve výrobě, setřilo se na všem a hledaly se nejlevnější součástky, třeba na servo to žere v krajní poloze 61 A je tam drát jak na kolo k světlometu miloš

A takže také zkušenost,co?Není šetřeno jen na síle drátů,ale i na délce.Jsou místa,kde svazek drátů je tak na těsno-no hrůza./jinak malé info-prý kabeláž fabie 45tis.-dobrá sranda na moderní auto,co/. čus

28.1.07, 19:38
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
vopaje píše:
A takže také zkušenost,co?Není šetřeno jen na síle drátů,ale i na délce.Jsou místa,kde svazek drátů je tak na těsno-no hrůza./jinak malé info-prý kabeláž fabie 45tis.-dobrá sranda na moderní auto,co/. čus

na to jak je údajně šizená to je až dost :lol:

28.1.07, 20:01
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já si ještě vzpomínám, na jeden případ že na fábce byl palubní počítač, ale v řídící jednotce, ale nevím v které nebyl nastaven, a nejelo to, nakonec jsme sehnali druhou jednotku nechalo se to přizpůsobit a počítač jel, ale vyřešit se dá všechno miloš

28.1.07, 20:49

Příspěvek 
To máš Miloši pravdu.Fab.je prošpekovaná jednotkama /asi za cenu drátů/ -hl.ŘJ,konfortka,BSGčko a bude jich určitě víc./tak detailně neznám/.Jo oprava autoelektr.už není -štípačky,mulťák,šroubovák-ale PCčko a plno peněz. čus

28.1.07, 22:58
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další