Autor |
Zpráva |
Bukaj
|
Olej ve filtru
Při pravidelném čištění motoru mne zarazilo množství oleje ve vzduchovém filtru
Přisává si ho tou hadicí od víka ventilů do filtrboxu, a to tak, že ten olej se dostal přes papírový vzduchový filtr až do plastové násosky s klapkou regulace teploty nasávaného vzduchu
Má otázka je, jakým způsobem lze tento jev omezit, popřípadě úplně eliminovat.
A také zda tam vůbec musí ta hadice být (kamarád jí na Rapidu 136 LPG má vyvedenou do nějakého "výfuku"), či jestli na ní lze dát nějakej kondenzační filtr, aby to nešlo do filtrboxu...
Jaké máte s tímto jevem zkušenosti vy?
Děkuji, Bukaj
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
19.10.06, 11:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin
|
A je to určitě olej z motoru? Nemůžou to být mastné nečistoty obsažené v nasávaném vzduchu?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
19.10.06, 11:54 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
viděl sem na tej hadici obyč sklenici s dírou ve víčku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.10.06, 14:29 |
|
|
Bukaj
|
Martin píše: A je to určitě olej z motoru? Nemůžou to být mastné nečistoty obsažené v nasávaném vzduchu?
Určitě je to olej z motoru...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
19.10.06, 14:49 |
|
|
Šemik
|
Pokud vím, tak ta hadice tam nutná není (snad jen kvůli STK). Můžeš si ji od víka ventilů klíďo vyvést do okolní krajiny, ale zároveň musíš ucpat ten "nátrubek" na filtrboxu kde původně byla tahle hadice nasazená, aby si to nesálo přímo do karbecu bordel ze vzduchu. Takhle to mají (pokud i pamět stále slouží) uděláno na svých samohybech hans a Kachnis...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
19.10.06, 15:21 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Podobny problem tu uz preci nekdo resil, konkretne vymyslel nejaky filtr na tu hadici ...
No je mozny, pokud tam mas hodne oleje, ze jsou na odchodu pistni krouzky. Ted me zas nekdo zacne kamenovet, ze to neni pravda, ale proc treba ja tam zadnej olej nemam
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.10.06, 15:30 |
|
|
Martin
|
Matthes píše: Podobny problem tu uz preci nekdo resil, konkretne vymyslel nejaky filtr na tu hadici ... No je mozny, pokud tam mas hodne oleje, ze jsou na odchodu pistni krouzky. Ted me zas nekdo zacne kamenovet, ze to neni pravda, ale proc treba ja tam zadnej olej nemam
Mysíš, že jako utíká přes pístní kroužky tlak, ten proud vezme trochu oleje a dostane se to až do filtru? Je to klidně možný. Já jsem s tím problémy taky nikdy neměl.
|
19.10.06, 15:48 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No jak jinak by se tam dostal Na tom kozliku co je pod vickem (jak se dolejva olej) je nasroubovanej plech, aby olej nestrikal nahoru k ty hadici, mozna ho tam Bukaj nema
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.10.06, 15:52 |
|
|
Bukaj
|
Matthes píše: No jak jinak by se tam dostal Na tom kozliku co je pod vickem (jak se dolejva olej) je nasroubovanej plech, aby olej nestrikal nahoru k ty hadici, mozna ho tam Bukaj nema
Mám tam vše, co tam mam mít
V blízké budoucnosti budu měnit těsnění pod hlavou (nějaká podezřelá mastnota na stěnách a na dně nádržky chladicí kapaliny - možná je to "jen" z vodní pumpy), tak omrknu, jak to vypadá...
Taky je možný, že když poslední dobou jezdím dost po dálnicích a vůbec ve vyšších otáčkách, tak že si to ten olej víc přisává podtlakem
Ale je divný, že to teče i skrz vzduchovej filtr ven - jako by tam někdy byl i přetlak (ventily?)...?
Co by se stalo, kdybych zrušil (zaslepil) tu hadici?
Je ve víku ventilů nějakej tlak, nebo je ta hadice "jen" na odsávání výparů benzínu, proniknuvších přes kroužky do motoru?
|
19.10.06, 19:20 |
|
|
Martin
|
Myslím, že tam nějaký rozdíly tlaku budou a pokud by bylo všechno neprodyšně uzavřený, nemuselo by to dělat dobrotu. Nějakou díru by tam chtělo nechat.
|
19.10.06, 19:27 |
|
|
Jarda S.
|
kdyby neměli důvod tak jí tam v aznp nedávali
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.10.06, 19:27 |
|
|
Bukaj
|
Martin píše: Myslím, že tam nějaký rozdíly tlaku budou a pokud by bylo všechno neprodyšně uzavřený, nemuselo by to dělat dobrotu. Nějakou díru by tam chtělo nechat.
A dát na tu hadici něco jako olejovej vzduchovej filtr (jako u motorek nebo sekaček apod)?
Třeba baňku s molitanem?
|
19.10.06, 19:32 |
|
|
Jarda S.
|
přesně už sem to několikrát vidě a účel to plní dobře
|
19.10.06, 19:34 |
|
|
Thobiash
|
Sadra17 píše: kdyby neměli důvod tak jí tam v aznp nedávali :lol:
Hadice z víka ventilů jest odvzdušnění klikové skříně z které pochází velké množství splodin a do sání ji konstruktéři svedli kvůli snížení emisí-když tyto splodiny proženou (přepálej) motorem, tak je to ekologicky mírnější než když jdou přímo do ovzduší. Ne ale pro motor-saje to teplej vzduch s bordelem z oleje, takže pryč s tím :lol: . Já to mám u Fa motoru vyvedený asi 40-ti cm hadicí do malýho filtříku, který se na to přímo prodávaj. Když jsem ho ale měl přímo na víku, tak to po vostřejší jízdě blilo ven, proto ta hadice-mám ji do kopce a filtřík sem dal co nejvejš to šlo-foto bohužel nemám.
|
19.10.06, 19:46 |
|
|
Thobiash
|
Sadra17 píše: kdyby neměli důvod tak jí tam v aznp nedávali :lol:
Hadice z víka ventilů jest odvzdušnění klikové skříně z které pochází velké množství splodin a do sání ji konstruktéři svedli kvůli snížení emisí-když tyto splodiny proženou (přepálej) motorem, tak je to ekologicky mírnější než když jdou přímo do ovzduší. Ne ale pro motor-saje to teplej vzduch s bordelem z oleje, takže pryč s tím :lol: . Já to mám u Fa motoru vyvedený asi 40-ti cm hadicí do malýho filtříku, který se na to přímo prodávaj. Když jsem ho ale měl přímo na víku, tak to po vostřejší jízdě blilo ven, proto ta hadice-mám ji do kopce a filtřík sem dal co nejvejš to šlo-foto bohužel nemám.
|
19.10.06, 19:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|