|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Fabia 1.2 na generálku motoru - provizorní řešení?
Autor |
Zpráva |
Eva01
|
Fabia 1.2 na generálku motoru - provizorní řešení?
Dobrý den, prosím, o radu. Mám fabii 1.2 najeto přes 200tis. km. Stále stejný problém, vždy cca po 2000km jede jen na 2 válce a je potřeba výměna svíček (vlastně jen jedné) a téměř před každou jízdou dolévat a kontrolovat olej. Již několik mechaniků nezávisle na sobě mi řeklo, že je třeba generálka motoru. Už se do toho nechci pouštět, ale to není předmětem mého dotazu. Slyšela jsem, že existuje ,,chemie", která se nalije do auta a prodlouží ,,životnost" aspoň o 1000km. Prosím, jak se jmenuje tento přípravek??? Za každé příspěvky v témat moc děkuji a omlouvám se za neodbornost mého dotazu, ale této problematice téměř nerozumím. Příští týden jedu na hory a bojím se, abych vůbec dojela, neboť je stav tachometru zase téměř o nějakých 2tis. km dál od poslední výměny svíček. Po návratu už plánuji auta se zbavit a nechci už se zabývat generálkou motoru.
|
18.2.17, 15:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Fabia 1.2 na generálku motoru - provizorní řešení?
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
18.2.17, 15:48 |
|
|
Eva01
|
@p.s. Moc děkuji za radu. Teď koukám, že tento konkrétní přípravek je pro dieslové motory já mám benzín + lpg. Je tohle pro benzínové na podobný princip https://aditiva.heureka.cz/vif-super-be ... iv-500-ml/ ?
|
18.2.17, 16:19 |
|
|
CROWACK
|
Provizorni řešeni je dolivat olej, a svičku neměnit, jenom ju pokaždy vyndat a očistit. Jak to žere olej, tak je zakarbonovaná. Miň provizorni řešeni je vyměnit motor za jinej z vrakeca. Nejmiň provizorni řešeni je novej polomotor, generálka, vymlátit katalyzátor pryč (ten za to muže) Co bych dělal já, dal tam motor z vrakeca a rychlo to prodal. Kdo se pokouší provozovat HTP (Hromada Technických Problémů), sám si nabíhá na vidle. Jinak bishop je spíš na třecí ztráty, ne na žraní oleje. Na žraní oleje přes kroužky potřebuješ zvýšit viskozitu oleje, sílu mazacího filmu. Já bych tam nalil spíš něco takového https://aditiva.heureka.cz/liqui-moly-s ... oCFjPw_wcB ale za výsledek neručím. Pokud se to tím přípravkem spraví, rychle auto prodat (nejlépe do AAA, tipcars, někam hodně daleko).
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.2.17, 16:23 |
|
|
fatal
rejpal
|
Možná by pomohlo dát tam o stupeň teplejší svíčku (případně zvolit jinou značku, některé jsou na úsady méně náchylné, nevím proč). Nicméně za nic neručím. Vycházím jen ze zkušeností s jiným starým vylágrovaným motorem, kde životnost svíček navýšilo zvýšení teploty ve válci, prostě se svíčky více "vypalovaly".
A co se týče aditiv, osobně bych věřil že může (lehce) pomoci aditivum do paliva (VIF) nebo přímo aditivované palivo (obsahují cosi proti úsadám). Ovšem nemám to odzkoušeno, to že občas aditiva přidávám a jezdím na jedné sadě svíček skoro 100 tisíc není důkazem, že aditiva fungují...
A bacha na ta aditiva, nepoplést - Bishop je do oleje, VIF je do benzínu.
|
18.2.17, 22:28 |
|
|
p.s.
|
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
18.2.17, 22:51 |
|
|
CROWACK
|
tyvole fatale, sorry jako, ale co to mektáš, jestli jí to žere olej, vif jí nijak nepomůže, žrat olej to bude stejně, a svíčka bude můstkovat úplně stejně (maximálně ta teplota to muže trochu zlepšit), protože oleje v tom spalováku shoří furt stejný množství... Bishop je k hovnu, protože řeší mazivost filmu a ne viskozitu. A ta musí jít nahoru, aby to ten olej přestalo brat! I kdyby tam měla začit dolivat 20W-50tku...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
19.2.17, 00:45 |
|
|
fatal
rejpal
|
Napsal jsem snad že to přestane žrát olej? Se zklidni.
|
19.2.17, 08:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kup obyč svíčky a nech se je přešroubovat, tak dojedeš na hory a zpět, lít tam nějaký zázrak je zbytečné, oprava stojí 15 až 20 tisíc, pokud nechceš investovat dolej olej a kup ty svíčky, pak se řit nápisem vzadu HTP honem to prodej
|
22.2.17, 11:35 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
No mě spíš přijde celá věc tak, že vůbec nejde o hory, ale o to, ten motor ještě nějak vzpružit, aby černý Petr vyšel na nového majitele, ale nemusela se při prodeji dramaticky snižovat cena. Sorry, ale připadá mi to tak....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
22.2.17, 22:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tento motor nijak nevzpružíš, jede na konečnou, zrovna mám jeden rozdělaný,
tento motor se bez varování potká, přijedeš ráno nenatočiš je bez tlaků, bez varování po ujetí 300 km začne hulit tak že za tebou není vidět,
|
23.2.17, 15:53 |
|
|
ferrari
|
A kadiaľ to ťahá olej? Ak cez krúžky, tak by nejaká tá prísada pomôcť mohla...ak cez ventil, tak asi ťažko...inak sú aj lacnejšie prísady, vraj aj fungujú, ale neviem an ako dlho. Kamarát čosi také aplikoval, ak treba, tak sa spýtam. Ja by som to osobne do motora nenalial, ale ak je kus pred smrťou, tak skúsiť treba.
A VIF by vysoko teoreticky mohol pomôcť tak, žeby tu sviečku čistil a tým pádom sa nezanášala toľko. Treba skúsiť, temer nič to nestojí.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
13.3.17, 20:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ferari chodí to tak že se jakoby oštípou válce a začnou likvidovat pístní kroužky, časem je z motoru dýmovnice, ventily zas praskají a ztrácí se tlak, jediné východisko je přehonovat vrtačkou, kroužky, nechat udělat hlavu a dát nové rozvody, pak máš jistotu 6OOOO tisíc a víc, pokud ti neupadne čerpadlo, napínák nebo podobná vychytávka,
|
14.3.17, 11:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|