|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Těsnění sání + rozvody Felicia
Autor |
Zpráva |
reilk
|
Těsnění sání + rozvody Felicia
Zdravím, máte někdo zkušenosti z těsněním sání na Felicii 1.3 MPi ? Je možné bez problému použít i jednodílné těsnění z BMM, příp. jaké vydrží déle - jednodílné nebo to vícedílné originál MPi ? Dále bych se chtěl zeptat, jaké máte zkušenosti s rozvody na 1.3 MPi. Jsou ČZ rozvody aktuální výroby komplet české, nebo mají čínská kola, jak se někde spekuluje ? Případně jak to poznat - je směrodatný vyražený znak CZ na kolech ? Jsou čínská kola opravdu tak špatná ? Existuje kromě ČZ nějaká jiná aktuálně prodávaná varianta s lepší kvalitou ?
Budu vděčný za jakékoliv informace
_________________ Felicia 1.3 MPi - Colorline žlutá
|
5.6.17, 18:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Těsnění sání + rozvody Felicia
asi najivní, kup vyměn a uvidíš
|
5.6.17, 20:33 |
|
|
Jardak
|
Řekl bych, že to jednodílný těsnění je lepší resp. nevadí mu mírná nerovnost dosedacích ploch. To novější plechový funguje jen když jsou dosedací plochy rovný. Co se týče rozvodů, zatím jsem zdělával starý zásoby Klein a Blažek. Ale už mám jedny ty ČZ koupený - nebyla jiná možnost když jsem nechtěl čínu, tak uvidíme kdy nastane jejich příležitost. Jsou o cca 200 kč dražší než byly Klein a Blažek, tak pokud té vyšší ceně bude odpovídat lepší kvalita, tak to bude OK.
_________________ Je: Fabia combi 1,4 TDI 2008, Polo 1,2 2008 Byl: Focus combi 1,8 TDCi 2002
|
5.6.17, 20:52 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Myslim,ze by se jeste stare zasoby nekde daly sehnat...
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
5.6.17, 22:23 |
|
|
reilk
|
Děkuji za rady. Jenom doplním - nakonec jsem tedy koupil nové rozvody od ČZ a rozvodová kola jsou bez jakéhokoliv popisu (takže pravděpodobně Čína ?). Navíc kola už napohled vypadají tak nějak "obyčejně", jsou hrubě obrobená oproti původním. Tak uvidím jak dlouho vydrží.
|
26.6.17, 17:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
rozvodová kola nikdy popis neměly, aspon si nic nepamatuji ted jsem dával cz a že by tam bylo něco hrub obrobené to nevidím klidně je mohu vyfotit, vracím je protože jsem je vzal na MPi 30 a ono tam staré 32 tak je vracím, jsou v krabici CZ strakonice zatavené v sáčku + podložky
|
26.6.17, 21:12 |
|
|
Jardak
|
Jo ty zatavené v sáčku ze Strakonic žádný popis nemají. Teď jsem je zrovna dával. Původní vačkový kolo mělo na sobě CZ a myslím, že i slepici a nějaký čísla. Ještě je mám v dílně, můžu se kouknout Myslím, že i rozvody od fy Klein a Blažek na sobě něco měly. Tyhle kola ze Strakonic vypadají jako přebal z Číny, jen na řetězu jsou znaky čz. Jsem zvědav co vydrží... Proč u novější MPI zmenšily průměr kliky jsem nepochopil co je k tomu vedlo. Asi potřebovali rozšířit sortiment náhradních dílů. Přece nebude rozvodová sada z fabie pasovat na š 1000....
_________________ Je: Fabia combi 1,4 TDI 2008, Polo 1,2 2008 Byl: Focus combi 1,8 TDCi 2002
|
26.6.17, 21:55 |
|
|
reilk
|
Jak píše Jardak - původní kola měla označení CZ, číslo a znak Škoda. Pozdější od ČZ a Klein Blažek měly tuším taky označení CZ a číslo, již bez znaku Škoda. Čínský rozvody mají kola bez značení (ve výjimečných případech s čínskými znaky). No a aktuální ČZ mají kola taky bez značení (náhoda ?). Jinak povrch zubů je u těch nových kol hrubší, ale to nutně neznamená, že jsou horší, jen jsou prostě jiná.
|
27.6.17, 11:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|