Ztráta výkonu, koktání motoru do 2 tis ot/min. Octavia 1.6
Autor |
Zpráva |
Michal22
|
Ztráta výkonu, koktání motoru do 2 tis ot/min. Octavia 1.6
Dobrý den. Nedávno jsem koupil Škodu octavii 1.6 75kW r.v. 2003. Při koupi to jelo jen na tři válce, motor na volno běh ,,koktal, kuckal,,. Jak mile jsme vytočili motor do dvou tisíc otáček, okamžitě běžel normálně. Hned druhý den na to jsme vyměnili svíčky, a napojili na diagnostiku, koukli na chyby a zahlásilo to ,,1 válec = chudá směs,,. Vymazali jsme chyby a nastartovali, bohužel vše bylo při starém. Byl vyměněn i vzduchový filtr. Chystáme se vyměnit olej který nebyl měněný už delší dobu. Auto má najeto 340 tisic km. Před dvěma dny, jsem s tím byl v práci, zajel na STK (evidenčku) a už tam se mi to nelíbilo, když jsem jel do kopce, auto bylo bez výkonu. Řešíme to i se zkušenými, ale výsledek žádný. Máte s tím někdo zkušenost? Prosím poraďte. Děkuji Michal.
|
15.8.17, 19:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
škodovka
karosář
|
Re: Ztráta výkonu, koktání motoru do 2 tis ot/min. Octavia 1
Jak vypadaly svíčky co se vytáhly ven? Kompres to má? (dost pochybuju, protože 1,6 to má často zasebou už po 150-200tk) Falešnej vzduch to nesaje? Za předpokladu, že to nebylo skoro zadarmo upřímě taky nechápu proč někdo kupuje vyhoněné auto se špatným motorem...
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
15.8.17, 23:17 |
|
|
Michal22
|
Svíčky byli v dezolátním stavu, zarostlé, moc velké odtrhy. Co se komprese týče, tak netuším, teda prozatím. Zatím to nebylo kde změřit. Byla prasklá jedná hadice. Tu jsem koupil novou tak čekám až mi přijde. mechanik tvrdil že to jsou svíčky. Proto jsem auto koupil. Prodejce nám i slevil.
|
16.8.17, 10:43 |
|
|
CROWACK
|
Taky může bejt přicpanej vstřik? Je přilepenej a až se "protáhne" tak je to dobrý. Co je prohnat ultrazvukem (a potom testovací stolicí)?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
16.8.17, 19:05 |
|
|
Michal22
|
Vstřikovače vstřikují palivo správně. :/ Myslím si jestli to někde nesaje vzduch. Snad pomůže tak hadice. Taky klapka byla vyčištěná ještě původním majitelem. Mohlo by to dělat v případě nenastaveni klapky do základního nastavení?
|
16.8.17, 19:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mě by zajímalo jak jsi zjistil že vstřikovače dávají palivo správně a máš závadu válec jedna chudá směs
|
18.8.17, 06:38 |
|
|
Michal22
|
Přes diagnostiku. Už jsem to tu jednou psal. Kdyby vstřikovač daval malo tak to diagnostika napíše ne ? Nebo lze nějak zjistit jinak, zda vstřikuje málo nebo hodně. ?
|
18.8.17, 08:16 |
|
|
ventYl
|
"1. valec chuda zmes" znamena, ze vstrek na tom valci vstrekuje malo (!) Ci si myslis, ze na 20 rokov starom motore (ktory je konstrukcne este o dalsich 5-10 rokov starsi) si vie riadiaca jednotka odmerat presne v reali vstreknute mnozstvo benzinu? To sa spravidla meria az na zaklade toho, aku reakciu to v motore vyvola. Netreba chodit okolo teplej kase ani vymyslat konspiracne teorie. Treba zhodit vstrekovaciu rampu, vybrat VSETKY vstreky a odniest ich na ultrazvukove cistenie a potom na meraciu stolicu. Ak bude niektory vstrek vadny, tak potom podla rozpoctu a stavu zvysku sady bud kupit jeden, alebo rovno vsetky vstreky nove. Pri spatnej montazi treba dat nove tesniace prvky, nech sa robota nerobi polovicato a ked uz bude palivovy system rozobraty, tak treba rovno vymenit aj palivovy filter.
Inac sa mi paci, ako fatalne zavady na motore predajca zabali "iba tomu treba vymenit sviecky". Keby to bola pravda a pokial sa nejedna o nejaky obskurny boxer, ktore je kvoli vymene sviecok najlepsie vybrat z auta, tak by kazdy normalny clovek tie sviecky uz vymenil a nerobil zo seba blba pri predaji vrazdy. Je to par stokorunova investicia.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
18.8.17, 08:31 |
|
|
Michal22
|
Pokud by ale vstřikovač vstrikoval špatně, tak by to blblo ve všech otáčkách a ne jen do 2000 ot/min. Mi bylo řečeno. Každopádně na to mrknu jak bude čas. Teď chci ještě změřit kompresi a vyčistit sáni atd. :/
|
18.8.17, 08:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="Michal22"]Přes diagnostiku. Už jsem to tu jednou psal. Kdyby vstřikovač daval malo tak to diagnostika napíše ne ?
,1 válec = chudá směs
proč je asi chudá na jednom válci?
|
18.8.17, 09:41 |
|
|
ventYl
|
Michal22 píše: Pokud by ale vstřikovač vstrikoval špatně, tak by to blblo ve všech otáčkách a ne jen do 2000 ot/min. Mi bylo řečeno. Preco? To vobec ale vobec nemusi byt pravda. Ak je vstrekovac pripchaty, tak vstrekuje mizerne iba pri volnobehu a nizsich otackach, kde je vstrekovane mnozstvo paliva male a impulzy su kratke. Ked sa motor viac zatazi, tak spravidla stupne tlak vo vstrekovacej rampe + sa predlzi dlzka impulzu tak, ze je vstrek schopny zacat rozprasovat aspon ako-tak normalne. Ono ani tak nejde o mnozstvo paliva, ktore vstrekne, to moze byt aj +- spravne, skor ide o to, ze pripchaty vstrek palivo nerozprasi, ale ho len vycura.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
18.8.17, 09:47 |
|
|
Michal22
|
Dobrá tedy. Zkusím to mechanikovi navrhnout. Děkuji za radu.
|
18.8.17, 12:10 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja bych teda při podobny situaci spis myslel, ze motor prisava vzduch kolem svodu. Na maly otáčky to prisaty množství muze bejt vyznamny procento dodavanyho vzduchu, při vyssich kdy klesne podtlak v potrubi a stoupne prutok by to nemuselo mit uz vliv.
Ale tenhle motor jsem nikdy nevidel, tak muzu jenom hadat.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
18.8.17, 12:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak to přisávání je velice jednoduché, vemeš sprej postříkáš na volnoběh sání a kde to přidá tam je dírka
|
18.8.17, 13:34 |
|
|
Michal22
|
No to ale dělalo jen na jedné hadici, tu jsem dnes vyměnil, motor byl trochu lepší pri volno běhu ale pořát to kotá, škube, při jízdě ,,zvoní,, výfuk, tak jestli není ucpaný nebo v háji katalizátor no a co se týče toho přisávání, taky by to mohli být pistní kroužky. No uvidíme, teď to je v servise.
|
18.8.17, 18:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|