Autor |
Zpráva |
Ladisco
|
Fabia II 1.2 51kw při otáčení se zvedají samy otáčky motoru
Dobrý den mám asi měsíc Fabii 1.2 51kw R. V. 2008 je to kombík. Předtím byl ve firmě. Ma najeto cca 213tis. Km. Spojka původní. Ve 190tis km méneny rozvody. No při otáčení na místě i při seslapnuti brzdy na místě nebo ve velice nízké rychlosti, dobrzdovani v křižovatce se zvedají otáčky motoru. Hlavně to jde poznat u toho serva, otáčení. Je to normální? Nebo je pridrene třeba servo.
|
24.12.17, 08:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Fabia II 1.2 51kw při otáčení se zvedají samy otáčky mot
musíš na vag a zjistit v řj motoru zda ti fachčí spinač spojky a brzdy je tam v některém poli OOO a když šlípneč na brzdu skočí tam 001 řj pak přidá palivo, když o tom řj neví tak si radí jak umí, to samé na adrese osilovač řízení
|
24.12.17, 09:45 |
|
|
Ladisco
|
Co má společného spínač spojky. Auto stojí na místě nastartováne, vyřazena rychlost, klepe na volnoběhu, točím volantem a zvedají se otáčky, vždycky jenom takové brnkn jakoby někdo zavadil o plyn.
|
29.12.17, 21:27 |
|
|
CROWACK
|
protože tomu ho**o rozumíš tak máš blbý dotazy Ono je to tak. Pokud ti funguje třeba spínač spojky, nebo poloha volantu, řj ví co se děje a adekvátně tomu si řídí volnoběh. Pokud řj polohu volantu nemá, neví že s ním kroutíš. No a jak s ním votočíš, servo zatíží motor, ten začne zdechat, a řj na to zareaguje tím, že víc vodevře klapku. Proto ti to přidá jako kdyby nekdo tlampl po plyně. Kdyby tu polohu měla, přidá temu společně s pohybem volantu a plynule vykompenzuje zátěž serva že se votáčky ani nehnou a ty nic nepoznáš. To k té adrese posilovač řízení, kde je to vidět. Dé to nekemu, kdo temu rozumi, nebo na to ser, a jezdi.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
29.12.17, 22:01 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ladisco píše: Co má společného spínač spojky. Auto stojí na místě nastartováne, vyřazena rychlost, klepe na volnoběhu, točím volantem a zvedají se otáčky, vždycky jenom takové brnkn jakoby někdo zavadil o plyn. jinak nechod na diagnostiku kdo čte jen pamět závad, to je oničem, ten kdo to dělá musí přestě vědět kam vlézt na adresu 01 blok měřených hodnot a které okno, pak co hledat na drese 44 tam stačí abych chyběl údaj otáčky motoru a je problém, taky se musí dlat základná nastavení pokud tam není tak si podpora řízení nemusí rozumět
|
30.12.17, 20:32 |
|
|
Lamač
|
Miloši,aj tu je čítačov s čínskymi káblami jak nasratých,jak sa ich dačo detailnejšie opýtaš,nevedia nič
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
31.12.17, 16:36 |
|
|
Ladisco
|
Jj mám z doby kdy jsem to zkoušel na Felicii asi jak říkáš čínsky kabel. Půjde to přes něj? Nějak jsem to rozchodil. A mám tedy kabel kkl modrý s programem vagcom 409.1.
|
31.12.17, 22:45 |
|
|
Ladisco
|
Jo a při nastartování a studeném motoru to neděle. Jsou ovšem vyšší otáčky, studený motor.
|
31.12.17, 22:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
čajna kabel normál fachčí, furt na to všichni nadávají viděl jsem ho za kilo s kabelem KKL s ftdi převodníkem, tak jsem ho prostě přikoupil,
do studeného motoru ti de i 3 x víc paliva jak do teplého
|
2.1.18, 16:38 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Řekl bych, že je to normální. Servo znamená dodatečnou zátěž pro motor a tak si ŘJ přidá otáčky, aby to nezdechlo.....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
9.1.18, 06:56 |
|
|
Ladisco
|
Zdravím, zatím jsem na diagnostice neobjevil. Akorát jsem zjistil, že to dělá i při přidani ventilátoru, pohasnou světla sníží se otáčky auto jakoby zdechalo ale pak se samy zvýší.
|
12.1.18, 20:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|