Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 20:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 šedý motorový olej 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek šedý motorový olej
ano je to banální otázka z jasnou příčinou ale vubec mi to nejde do hlavy jak ...

jedná se o motor z feldy 1.3 a je zde: Obrázek ....

začala téct vodní pumpa, kapalo z té dírky od řemenice a než jsem koupil vodní pumpu tak jsem to zašpuntoval kolíkem protože jsem potřeboval odvést dřevo se zahrady tak sem to řešil takhle, jenže od te doby jsem pozoroval že místo krásného čirého oleje na který jsem najel max 20 km se změnil na šedý - jasná známka že se do něj dostala voda přitom těsnění pod hlavou je ok, voda po výměně vodní pumpy neubývá,
tak sem tam dal uplně nový olej ( jen ol. filtr jsem nechal původní.

co se nestalo po ujetí zas max 2 km znovu nový olej zešednul, jelikož víme že olej a voda jsou rozdílně těžké tak je možné je za určitou dobu oddělit že se povolí vypouštěcí šroub a část vody by se tooreticky dala odpustit jenže to se i za 2 dny stání nepodařilo.

a ještě divnější že víčko je čisté bez té "majonézy" je na něm jen max pár kapek zkondenzované vody

ten pracovní stroj mám celou dobu pod střechou v dílně takže natéct do něj nijak nemohlo mám jen 1 teorii a to tu že k zešednutí stačilo jen malé množství vody které mohlo být v ol. filtru ?

ale zas jak by se tam ta voda dostala? protože jsem na tom dělal rozvody a vše přetěsnil a za tu dobu co je to hotové z toho nekapla ani jedna kapka oleje

nemá někdo nějakou teorii jak je to možné ? protože tohle nechápu

29.11.19, 20:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: šedý motorový olej
motor na místě mírně přehřej zastav a otevři víčko voda se odpaří pak uvidíš co dál

30.11.19, 12:04
Junior TW team, Tydýt

týjo tak tohle mě nenapadlo, motor sem nechal běžet tak 10 min a po zkontrolování oleje další den se zdá být už v pořádku, žeby na to zbarvení stačilo tak málo vody ? :)

ještě jednou děkuji za dobrou radu 8)

1.12.19, 17:58
Mistr mechanik

jo stačí málo vody, za komunistů jsem to udělal běžně kapkala vložka dole,

olej nebyl černý dal jsem ho do starého kastrolu přihřál a zčernal

1.12.19, 21:36

Třeba nemusí být střelené těsnění pod hlavou, třeba je spadlá některá vložka válce, ne?

2.12.19, 16:01
Junior TW team, Tydýt

Tak možne je vše, motor ma už asi najeto vice nez 240 000 km a nevim jak se snim jezdilo ale voda neubýva nebo jestli jen opravdu nepatrné množství, jinak jak jsem vypouštel ten olej tak sem to nechal byt asi 2 dny, je fakt že po vytažení šroubu vyteklo jeste trochu emulze ale to jsem daval na vinu tomu že 1. Olej jsem vypouštel za studena (nechtel jsem zadrit motor) a pak jsem s tim ješte hýbal na zvedaku tak sem si rikal ze co chtelo to ješte steklo z vany a pripadne i z ol. Filtru

2.12.19, 18:36

Jak už si tam měl jednou emulzi, měl si sundat alespoň vanu, vše vyčistit. Dát zpátky vanu, propláchnout nějakým levným olejen a pak teprve dát ten který používáš.

2.12.19, 20:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]