Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 21:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 dotaz na rozvody fábia 1.4.16V 
Autor Zpráva

Příspěvek dotaz na rozvody fábia 1.4.16V
Ahoj, Hodně věci si dělám sice sám ale některé si netroufnu. Potřeboval bych poradit jestli někdo nevíte kdo nebo kde okolo Havířova nebo Ostravy by mi mohl udělat kvalitně rozvody na fábii I 1.4 16 V. Vím že tady jsou velké servisy ale na těch mi vadí že si tam dávají svůj vlastní materiál když jim ho chcete dodat naúčtují si přirážku takže ani mnohokrát nevíte co vám tam vlastně nacpou... a nebo si radí hledají závady které tam ani nejsou to už jsem si také všimnul :roll: Raději zaplatím někomu na "garáži" kdo mi udělá práci podstivě než servisům.

Otec:
Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001

Naposledy upravil suresd dne 30.7.21, 18:51, celkově upraveno 1

6.7.21, 10:07
Pspvek Reklama

Junior TW team

Příspěvek Re: dotaz na rozvody fábia 1.4.16V
Tak i když jsi materiál dává servis, tak se přeci dá domluvit(zeptat) co používají, ne?
Já jsem taky garážník, ale tyhle normálně sehnatelné věci, spotřebák, taky používám v 99% jen svůj.
Jednak mám vyzkoušené co je dobré a pokud něco napasuje, jsem schopný rychle vyřešit výměnu, ne že budu mít na dilně rozdělaný auto a čekat až majitel někde z netu vyhandluje jiný díl.
Pokud čekám problém, že by mohlo být více variant dílů, objednám všechny a nepoužité prostě vrátím.

Neberte to jako zastávání se servisů, ale jako pohled z druhé strany.
Je jasné, že v tom je i marže za díly (a ta "snižuje" cenu za práci, proto ten příplatek za vlastní díly), ale s normálním servisem se dá přece normálně domluvit na kvalitě použitých dílů.
A úpřímně, když tě bude někdo chtít ojebat, tak to stejně udělá.
Rozvody bych ti udělal, ale máš to z ruky.

14.7.21, 07:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Veteranista: Tady u nás je totiž trošku problém sehnat trošku slušný servis. Znal jsem jednoho pána co dělal auta v Havířově, ale bohužel se asi před 2 lety zabil se synem v autě. Ten dělal poctivě a byl to takový napůl garážník, takže i pěkné ceny.
Servisy: Ty značkové tě sedřou z kůže, proto tam ani nechodím. Ty neznačkové tě ojebou kde se jen dá. Nikdy nemáš jistotu že se s nimi domluvíš třeba na spojce Sachs a oni ti tam dají nějaký nejlevnější póvl VIKA apod. Já si raději dělám všechno sám a mám klid. Už jsem si dělal těsnění pod hlavou, výměna převodovky, nová spojka a rozvody. Cena v podstatě jen za materiál, v servisech bych se nedoplatil, minimálně 60 tisíc by padlo.

30.7.21, 17:34
rejpal

Trocha zkušeností k vytvoření názoru:

Dával jsem Fabii 1.4MPI na rozvody do Hellera (Ostrava), ne že bych je chtěl chválit, protože výsledná cena byla vyšší (než jsem měl zprvu domluvenou) a v jednotce byly podivné chyby (kdo ví co s tím motorem dělali), ale domluvit se na vlastním materiálu šlo, dodrželi můj požadavek že chci ty špatné díly co vymontují, dokonce mi odpustili ten poplatek, a zatím to auto jezdí denně bez problému...

Dával jsem Fabiil 1.4MPI na výměnu předních ložisek do AD Frýdek-Místek, ně že bych je chtěl chválit, protože udělali jen jedno a musel jsem se s nimi dlouho dohadovat než uznali že chyba je na jejich straně, nakonec skoro dodrželi domluvenou cenu (zvýšení odpovídalo tomu že vyměnili pár maličkostí navíc) a udělali obojí, ale část materiálu jsem přinesl svůj a nebyl problém, auto zatím jezdí bez problému...

Dával jsem Felicii 1.3MPI na výměnu trubek a zadních brzd do malého servisu ve Frýdlantu, ne že bych je chtěl chválit, protože podělali zadní ložiska, natahali trubky v některých místech blbě, poškodili podlahu, ale přinesl jsem vlastní díly a použili je, cenu dodrželi, trubky zatím drží...

Tolik mé zkušenosti, dá se majlem předem poptat cenovou nabídku, dodání svých dílů se domluvit dá, konkrétní práci bez toho aby si vymysleli blbosti navíc se domluvit dá, ceny můžou být v rámci možností v pohodě. A výsledek co se týče poškození okolo mi přijde lepší v autorizáku než v malém servisu. Jenže i tak čekej nějaký zásek a kontroluj, kontroluj, kontroluj. Hlavně je nutné mít v objednávce přesně (na písmeno) specifikováno co se po nich chce a jaká je předpokládaná cena.

30.7.21, 18:21

U mě poslední kapky do poháru trpělivosti než přetekl byly u dvou nejmenovaných servisů v havířově, ještě když jsem měl Favo.
Co mám golfíka, tak opravy v neznačkových servisech asi 3x vyšší než je cena materiálu. Chápu že dnes nikdo nebude dělat zadarmo, ale oprava třeba za 3500,- kč v servisu chtějí plácnu 10000,-Kč. Nebo neopraví co mají a i přes to chtějí dost peněz! Škoda mluvit.

30.7.21, 19:01
Junior TW team

Můžu šlyset příklady?

Mel jsem teď dělat kastli na nějakém Golfu, když jsme se domlouvaný napájení mi jmenoval kde všude nebyl spokojený, řekl jsem, ze nemám čas raději…

30.7.21, 23:28

No já nevím, třeba to těsnění pod hlavou na Golfu? Všude na fórech mi psali ceny za opravu v servisech třeba 6000 nebo pod. za samotné těsnění. S novými rozvody samozřejmě vyšší cenu chápu, ale když jsem byl ve dvou servisech u nás, tak v jednom mi řekli kolem 10 a druhý 10-12 tisíc. A to ani nemám jistotu co dají za materiál, jaké těsnění, jestli vymění šrouby a jestli dají novou rozvodovou sadu. Jestli překontrolují a vyčistí hlavu, popř. přerovnají dosedací plochu když bude potřeba. Takhle jsem si to dělal sám, renovace hlavy vyšla na 2500,- kč, srovnaní, vyčištěné prostory ventilů a snad i vyměněné guferka na ventilech. Těsnění jsem si dal Victor Reinz, dal jsem novou rozvodovou sadu, ta stála myslím kolem 3500,-kč. Sice jsem se s tím patlal hodně dlouho, ale vím že jsem si to udělal poctivě.
Nebo. Ještě u Favorita mi klepalo u předního kola. Nevěděl jsem co to může být, jestli kloub, ložisko nebo něco úplně jiného. V jednom servisu se se mnou šéf projel a že je v háji vnější kloub. Na druhý den jsem si pro auto přišel, cena za opravu kolem 2000,- kč a prý kloub neměnili. Že jen dali novou manžetu, vše vyčistili a dali novou vazelínu. Za tu cenu bych měl nový kloub. Ano, v dnešní době to není zase tak moc, ale je to hodně roků zpátky kdy tenhle peníz byl někde jinde.
Nebo u slavného Szotka co dělá LPG. Praskla mi trubička co jde k plnícímu ventilu LPG v nárazníku. Starý na to kouknul a slíbil komplet výměnu celé trubičky, cena kolem 500,- kč. Dělal to ale jeho mladý a chtěl za opravu asi 2400,- kč. Trubku ani nevyměnil, jen dal nějakou spojku(takový delší 6hran). Prý musel vyměnit i ten plnící ventil v nárazníku že byl špatný, vyměnil mi ten elektroventil na hrubé hadici a dal mi místo toho klasický škrťák jako na karbec. Od té doby to nešlo pořádně seštelovat. Po nějaké době mi v jiném servisu zkoušeli ten elektroventil a prý je dobrý. Tak jsem byl nasraný a už raději do servisů ani nejezdím.

31.7.21, 09:05
Dřevák na focení, neumí ostřit

a co by jsi chtěl, 10 za hlavu s rozvodama je normální cena to máš- těsnění, šrouby, repas hlavy, rozvody, fridex, olej a práce a je to hned za korunu už nikdo dělat nebude ...

31.7.21, 10:45
Profil ICQ
rejpal

Ad ty postupy, autorizák by měl používat předepsané postupy oprav, přičemž obvykle se šrouby apod. dávají nové, hlava se lízne vždy, apod. To by ti měli umět říct při objednávání.

Ad kloub u Fáva, tak jsem si kloub opravil taky. Za 2 tácy bys měl kloub, ale ne vyměněný, kloub s výměnou bys měl odhadem za 4-5, je to dost práce, to asi víš.

Ad ten plynař, proto spousta lidí raději zajede do autorizáku, kde sice zaplatí více, ale pak nejsou překvapeni "kreativní" opravou...

Celkově mám dojem že nechápeš, že v tom servisu musí zaplatit mechaniky, úředníky, nářadí, přípravky, daně, nájmy, školení, pojištění, apod. takže fakt nemůžou mít hodinovku za stovku.

31.7.21, 11:11

JardaS: Já jsem nemyslel konkrétně cenu, ale to co píšeš ti doopravdy všechno udělají? To je potom jiná, ale jestli zkontrolují a přerovnají hlavu, dají opravdu nové šrouby, novou nemrzku atd.
Však je každého věc jak si to zařídí. Psal jsem jen svůj názor a dávat někomu peníze za nic nebudu. Pak člověk přijde do servisu, tam všichni sedí na prdeli, nohy na stole a kecají. Ano, už i tohle jsem viděl.
Fatal: Výměna kloubu za 4-5000,- kč? :shock: Spoustu práce je třeba při té opravě těsnění pod hlavou, výměna spojky apod. V servisu to mají klob za hoďku vyměněn.

1.8.21, 08:44

Cakal by som, ze servis, ktory pri vymene tesnenia odkasle pracovny postup, alebo vymenu spotrebneho materialu (bez toho, aby na to mal nejaky aspon trocha padny dovod) sa na trhu velmi dlho neohreje, alebo to bude musiet kompenzovat velmi nizkymi cenami. V opacnom pripade bude mat velmi zlu povest. Proste netreba ist za kazdu cenu po najnizsej cene a toto sa ti diat nebude.

A hej, povodne som mal este predvcerom rozpisane nieco na styl toho, co napisal fatal. Servis ma haldu fixnych nakladov trebars aj len preto, ze im tam auto niekde stoji rozobrate a blokuje zdvihak / montplac. Ked tam stoji tvoje auto a caka na hlavu, znamena to, ze tam nemoze byt ine auto a robit sa na nom nejaka vec, ktora zarobi peniaze. Ked si to spravis sam, budes to mat "lacnejsie", ale len kym si nezapocitas svoj cas. Potom zistis, ze by ta to lacnejsie vyslo do toho servisu dat, kludne aj do toho najdrahsieho. A este by si usetril.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

1.8.21, 13:53
Profil Zobrazit autorovy stránky

ventYl: Bohužel takové servisy jsou a fungují spoustu let, bohužel. Už jsem psal, nejde mi ani ta o cenu jako o to, jestli ti servis udělá co má. Napíše ti do faktury ceny značkových dílů, potom ti namontují nějaký nejlevnější shit co jde koupit. Autorizák si to asi nedovolí, ale ty neznačkové ano.
Nevím jak dlouho trvá vyměnit rozvody na té Fábii, ale zajímalo by mě jen tak kolik za to chtějí v servisu.
Abych to ještě jinak vysvětlil. Když stojí třeba rozvodová sada plácnu 3500,- kč a servis si za výměnu řekne 7000,- kč? Jak už jsem psal, když někdo chce, ať si to tak dělá.

1.8.21, 15:18

No stěmi servisy je tady problém přesně jak píše Varok... Nic méně stále hledám někoho solidního na tu opravu.. klidně si trochu připlatím jen bych rád měl praci odvedenou kvalitně a z materialu který chci .

Otec:
Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001

1.8.21, 16:17

Suresd: Ty bydlíš kde, Havířov nebo Karviná? Jestli Karviná, tak to ti moc neporadím, tam to neznám, jen zběžně. Jestli Havířov zkus Choduru, ten by ještě mohl být docela slušný. Nebo Rozcar, zhruba v polovině Bludovičáku. Kámoš docela chválí servis Kvíčala, jsou v Suché u rondelu směrem na centrum Havířova. Mají tam i pneuservis. Obloukem bych se vyhnul servisu Kubiena nebo pod Bludovičákem jak je myčka a pneuservis.

1.8.21, 18:14

Ještě dobrý servis v Hawu je u Globusu R and R. Dělají spíše francouze, ale berou všechna auta a vždy zavolají a dohodnou co jak opravit když na cosi přídjou.

1.8.21, 18:15
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další