|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
hagal
|
Felicia gufero řemenice
Zdar pánové, zřejmě jdu s blbým dotazem, ale zkrátka si už nejsem jistý, co dělám blbě. Mám Felicii z konce 96 s 1,3 MPI. Chci vyměnit gufero řemenice, řemenici mám sundanou, ale to gufero nedokážu dostat ven. Už jsem si udělal na to aj háček, tahám za to jak blázen, ale nejde prostě vůbec ven, ani se nehne. Dokáže mi někdo poradit, co s tím? Moc díky
_________________ Škoda Felicia combi, r.v. 1996 MPI
|
2.9.23, 16:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Felicia gufero řemenice
To je to gufero co je v krytu rozvodu? Nevyndava se smerem dovnitr?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
2.9.23, 16:03 |
|
|
hagal
|
Ano, přesně tak. Nemyslím si, že by se vyndávalo dovnitř. Všude píšou, že je to práce na půl hodiny, jen sundat řemenici a šroubovákem vytáhnout gufero. Ale u mě ani za boha nejde vyndat. Klidně bych sem dal fotku, ale nevím, kam ji uložit.
|
2.9.23, 16:14 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nedivím se, gufera mají v sobě ocelový kroužek a jsou tam narvaná velkou silou. A za ty roky provozu je ta guma k tomu kovu asi přilepená. Kdykoliv, když jsem měnil nějaké gufero, tak jsem s tím taky bojoval. Doporučuje se do gufera na dvou stranách vrtnout dírku a narvat tam samořezky a za ně to vyrvat ven, ale osobně se mi toto řešení nelíbí, kvůli možnosti zapadnutí ocelových pilin do oleje. Obvykle mi pomohla spousta trpělivosti, spousta nadávání, a pomalé cukání po obvodu po desetinkách milimetrů. Možná by se dal použít i univerzální stahovák, ale nesmí se zapřít o hřídel (nesmí vypadnout axiální ložisko!). Dle mé chytré knihy má jít gufero vytáhnout ven, ne dovnitř.
|
2.9.23, 18:58 |
|
|
hagal
|
Nakonec jsem snahu vyndat gufero tímto způsobem zavrhl. Sundal jsem vanu i víko a gufero jsem vyklepl ven za pomoci kladiva a šroubováků. Bylo tam hodně fest a myslím si, že by se mi to bez demontáže víka ani nepovedlo. A potvrzují, co napsal fatal, gufero se vytahuje ven.
|
2.9.23, 19:27 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
moc to hrotíte, mezi gufero a víko natluču šroubovák a vyloupnu ho ven vy by jste si v servisu nevydělali ani na snanou vodu....
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
3.9.23, 05:29 |
|
|
Lamač
|
Fatal- axiál ti takto nevypadne, ani keby si chcel.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
3.9.23, 12:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|